Skip to main content

Burdurlu işadamları; Çin Guangzhou Fuarı,

BURDUR Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), 17 Nisan günü, Burdurlu 82 işadamı ile Çin Guangzhou Fuarı'na büyük bir çıkarma yaptı. İşadamları, Uluslararası İthalat-İhracat Fuarı'nın asrın fuarcılık örneği olduğunu belirterek, "Guangzhou Fuarı, gıpta damarlarımızı kabarttı" dediler.

Guangzhou, Dünyanın sanayi, ticaret ve çılgın projeler şehri
Burdurlu işadamları, bölgemizde bir ilk olan 82 kişilik ve 9 günlük Çin, Shanghai, Guangzhou, Macau, Hong kong gibi dünyanın en hızlı gelişim seyri gösteren merkezlerine yaptığı geziden, çok ciddi etkileşim içinde döndüklerini ifade ettiler. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, "Geçmişin develerle gidilen İpek Yolu'nun, günümüzde uçaklarla gidilen geleceğin 'Teknoloji ticaret yolu' haline geldiğini, gıpta ile gördük" dedi.

Yönetim Kurulu Bşk. Yardımcılırı Ali Gün ve İbrahim Solak ile Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Gündüzalp'in de katıldığı Çin gezisinin ikinci durağı Guangzhou Fuarı oldu.

Burdurlu katılımcı 82 kişilik karma sektör temsilcisi işadamı; Burdur ve bölgesinde bu kapsamda bir ilk olan yurt dışı iş gezisini büyük bir başarı ile gerçekleştirdiği için başta Yusuf Keyik olmak üzere Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nı tebrik ettiler. Başkan Keyik'e teşekkürlerini, Hong Kong'da düzenlenen gala gecesinde bir plaketle ifade eden Burdurlu işadamları, bu tür karma veya sektörel gezilerin belli periyotlarda sürdürülmesini istediler. Katılımcılar, gezilerin turistik yönlerinin dışında; gördüklerinin Burdur için nasıl örnek alınabileceği ve hangi gelişmeler için tetikleyici olabileceği üzerinde durulmasını ve bu yönde değerlendirmeler yapılabilecek 'Beyin fırtınası platformları' da gerçekleştirmek suretiyle gezinin verimliliğinin katlanması gerektiğini belirttiler.

GUANGZHOU
Burdurlu heyetin ikinci durağı, Çin Halk Cumhuriyeti'nin güneyinde yer alan, Guangdong eyaletinin yönetim merkezi ve eski adı Canton olan Guangzhou oldu. Çin'in üçüncü büyük şehri olan Guangzhou, 11 milyon nüfusa sahiptir. Kantonca konuşulur. Pearl Nehrinin kıyısında kurulu olması sebebiyle bir liman şehridir. Hong Kong özel idare bölgesine ve Macau özel idare bölgesine komşu olmaktadır. Türkiye ile altı saatlik zaman farkı vardır.

GUANGZHOU İHRACAT FUARI
Gezinin ana hedefi olan Kanton Fuarı izlenimlerini anlatan Oda Başkanı Yusuf Keyik şunları söyledi:
"Fuara giriş işlemleri, kalabalık bir grup olması nedeniyle uzun sürdü. Dünyanın ikinci büyük uluslararası fuarı olan Kanton-Çin İhraç Malları Fuarı | CHINA IMPORT & EXPORT FAIR, her Ekim ve Nisan aylarında üçer periyot halinde düzenlenmektedir. Fuarda her türlü sanayi ürünü sergilenmektedir. İsmini şehrin eski adından alan "Canton Fuarı", 1957'den itibaren Guanghzou'da uluslar arası olarak düzenlenmeye başlamıştır. Çin İthalat İhracat Fuarı, halen büyük gelişim göstermiş ve şehrin en önemli etkinliklerinden biridir. Fuar organizasyonu, yeni hollerle birlikte 1.100.000 m²'ye ulaşmıştır."
Fuarı gezerken, firma görevlilerinin güler yüzlü karşılamalarından, disiplin ve düzen içindeki çalışmalarından etkilendiklerini vurgulayan Başkan Keyik, şöyle devam etti: "Firmalar mallarını ve firmalarını tanıtırken, sizi de en iyi şekilde tanıyacak ve iletişim sağlayacak bilgiler için kart alış-verişine önem vermekteler. Kart verdiğimiz firmalar, daha dönüş yolundayken aramaya başladılar. İlgilendiğiniz sektör firma sahipleri üretim ve mallarını fabrikalarında tanıtmak için davet edip, gezdirmekte ve sizi de ülkenizde tanımak için davet beklemektedir. Edindiğimiz izlenim o ki; Çinliler ciddi, disiplinli, güler yüzlü ve verimli çalışmaktadırlar."

MEGA PROJE
Oda Başkanı Keyik, Çinlilerin, özellikle Amerika ile rekabet ve Amerika'dan üstün olma duygularıyla çalıştıklarını, bu yönde hırslı ve idealist olduklarını da belirterek, duydukları bir mega projesi hakkında şu bilgileri verdi: "Çinlilerin dünyayı şaşırtacak özellikte bir mega proje üzerinde çalıştıklarını duyduk. "Pearl Nehir Deltasını Birleştirelim" sloganı ile iddialı bir plan hazırlığındalar. Hedef, 9 şehri bir araya getiren 42 milyon nüfuslu ve 41 bin kilometrekarelik, Londra'nın 26 katı mega bir şehirdir.
Bu yeni Mega imalat, ithalat ve ihracat şehri, Guangzhou'dan Shenzhen'e kadar uzanarak Foshan, Dongguan, Zhongshan, Zhuhai, Jiangmen, Huizhou ve Zhaoqing gibi 9 şehri bünyesinde barındıracak. Dünyanın en büyük metropolünü oluşturacak bu şehirler, Çin ekonomisinin onda birini temsil ediyor. Gelecek altı yıl boyunca, dokuz şehrin taşımacılık, enerji, su ve telekomünikasyon şebekeleri birleştirilecek. Merkezin, bir ekspres demiryolu hattıyla yakındaki Hong Kong'a bağlanacağı belirtiliyor."
BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Çin gezi izlenimlerini daha ayrıntılı bir şekilde Nisan olağan Meclis toplantısında anlatacaklarını da ifade etti.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
27 Nisan 2011

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.