Skip to main content

Burdurlu gazeteciler, Marmaris'te dijital medya eğitimi aldı

Devlet, yerel medyayı geleceğe hazırlıyor.

Muğla Marmaris'te düzenlenen ve 250 gazetecinin katıldığı 'Yerel Bölgesel Medya Buluşması'na, Burdur'dan 14 gazeteci katıldı. "Yerel Medyada Dijital Çözümler" konulu, iki gün süren yerel medyayı geleceğe hazırlama eğitim programına, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç özel ilgi gösterdi. Anadolu basınının kıt imkanlarla samimi, kaliteli ve başarılı yayıncılık yaptığını belirten Arınç, eğitim sonunda Yarın İçin Dijital çözümler Katılım Sertifikalarını imzaladı.

Basın-Yayın İl Müdürlüklerini 7'den 17'ye çıkardıklarını belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yaptığı konuşmada, "Yerel medya çok önemli, yerel medyayı demokrasinin kılcal damarları gibi görüyorum. Elindeki kıt imkanlarla haberden habere koşan dürüst, samimi, çalışkan gazeteci arkadaşlarımızla yerel medya, Türkiye'de hem güçlü, hem de büyük bir ihtiyaç. Ülkemizin katılımcı bir demokrasi ile yönetilmesinde büyük emeklerinizin olduğunu, halkımızın hissiyatlarını yansıtması ve onların sorunlarına çözüm bulmak adına hayati bir rol üstlendiğini düşünüyorum. Bir siyasetçi olarak da Anadolu'nun sesine her zaman kulak vermeye çalıştım" dedi.

Yerel ve bölgesel meda buluşmasının açış konuşmasını yapan ve Toplumun beklentilerini, özlemlerini, eğilimlerini yansıtmada yerel medyanın yerinin tartışılmaz olduğunu vurgulayan BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, yaptığı konuşmasında, "Yerel medyanın en belirgin sorunları nitelikli eleman ve teknik alt yapı yetersizliğidir. Genel Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar bu sorunların giderilmesi amacına yöneliktir" dedi.

Basın-Yayın ve Enformasyon Müdürü Murat Karakaya, RİTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, TRT Genel Başkanı İbrahim Şahin'in de katıldığı programda, uzmanların teorik ve uygulamalı olarak, yazılı ve görsel medyanın dijital ortamda kaydettiği gelişmeler ve bu kapsamdaki kavramlar ile iPad kullanımı eğitimleri verildi.

Uzmanların kendi alanlarında verdikleri bilgiler ve uygulamalı eğitim çalışmalarının sonunda tüm katılımcılara, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın imzasını taşıyan katılım sertifikaları verildi.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
01.12.2012

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.