Skip to main content

Burdur ve Isparta TSO Yönetimi Bir Araya Geldi

(BUTSO) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ömer Çeliker başkanlığında BUTSO Meclis Toplantı Salonunda yapıldı. Geçtiğimiz Perşembe günü 17.30’da başlayan toplantının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Temmuz-Ağustos aylarına ait faaliyet raporunu okudu.

BURDUR VE ISPARTA TSO YÖNETİMİ BİR ARAYA GELDİ
BUTSO Yönetim Kurulu üyesi ve Çağdaş Burdur Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hasan Ali Daldal’ın da katıldığı meclis toplantısı sonrası Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Meclis Başkanı Osman Şahlan ve ITSO Yönetim Kurulu Üyeleri, BUTSO’yu ziyaret etti. Komşu illerin yönetimleri, iller arası sorunları toplantıya katılarak değerlendirdiler.

Komşu illerin yönetimlerinin katıldığı toplantıda konuşma yapan BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker, ITSO Yönetimini Burdur’da ağırlamaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

BAŞKAN KEYiK “SORUNLARI KARŞILIKLI İSTİŞARE YAPIYORUZ”
Bölgesel sorunları ticaret ve sanayi odalarının birlik ve beraberliği içinde değerlendirerek, çözüme kavuşturduklarını vurgulayan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansında birlikteyiz. İki ilimizin sorunlarını karşılıklı istişare yaparak çözüm yollarını arayarak yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Keyik, akabinde Burdur ekonomisi hakkında ITSO Yönetimini bilgilendirdi.

“ZORLUKLARI BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ATLACAĞIZ”
Burdur’un tarım ve hayvancılık kenti olduğunu belirten Başkan Keyik, son günlerde yaşanan ekonomik kriz da hayvancılık olumsuz yönde etkilendiğini belirtti. Başkan Keyik, “Birlik ve beraberlik içerisinde olunduğu müddetçe bu zorlukları da atlatacağımızın inancındayız” dedi.

“MERMERİ ÇEŞİTLENDİRMELİYİZ”
Burdur ekonomisinin önemli girdi kaynaklarının birinin mermercilik olduğunu belirten Başkan Keyik, mermer üretiminin büyük bir çoğunluğunun blok satış olduğunu kaydetti. Blok satışının çeşitlendirilmesi gerektiğini işaret eden Başkan Keyik, daha çok pazara hitap eden bir ürün haline getirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“ALTYAPIYI KURAMADIK”
Başkan Keyik, turizm kenti Antalya’ya komşu olan Burdur ve Isparta’nın turizmden gerekli katkıyı alamadıklarını düşündüklerini kaydetti. Ağlasun’da bulunan Sagalassos’un Isparta-Burdur olarak ortak bir turizm alanı olduğu söyleyen Başkan Keyik, “Kibyra Antik kenti, Salda Gölü son 2 yıldır Isparta ve Burdur’da ilerleyen gül lavanta turizmi oluşamaya başladı. Bu da küçük te olsa bir hareketlilik getirdi. Ama bizim Burdur olarak sıkıntımız şu. Bu turizm alanlarımızda arzu ettiğimiz alt yapıyı kuramadık. İnsanları orada para harcayacak pozisyona getiremedik. İnsanlar ziyaret edip çok fazla para harcamadan dönüp gidiyorlar. Bunun için gerekli çalışmaların yapılmasını düşünüyoruz. Bu manada Valiliğimiz ve ilçe belediye başkanları ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bilhassa Salda Gölü’nde son 2 yıldır bir patlama oldu. Çok ciddi ziyaretçi sayısı oluştu ama problemlerimiz var. Kıyı kenar meseleleri var. Gerekli yapılanmayı yapamıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Dolayısı ile turizmden de almak istediğimiz katkı payını almaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

1’İNCİ VE 2’İNCİ OSB’DE SON DURUM
Burdur’da faaliyet gösteren organize sanayi bölgeleri hakkında bilgiler aktaran Başkan Keyik, “Burdur 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 55 parsel var. Bu parsellerden 10 tanesinin atıl olduğunu söyledi. 2. OSB’de ise 25 parsel olduğunu 10 tane parselin yatırımcı bekliyor” dedi. Başkan Keyik, Kapasitesi dolu Isparta OSB’nin genişleme alanı olarak Burdur’a yönelmeleri gerektiğinin altını çizdi.

“ÇEKİLEN BURDUR GÖLÜ YATAĞINA GES KURULSUN”
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Osman Şahlan, çekilen Burdur Gölü yatağına Güneş Enerji Sistemi (GES) kurulmasını önerdi. Başkan Şahlan, “Ortak bir çalışma yapalım. Malum Burdur Gölü’nün çekilmesinden dolayı bir alan var. Bu konuda bir çalışma yapalım. İki sanayi odası olarak ortak bir yatırım yapalım. Niye olmasın İstanbul ve Ankara Ticaret Odaları birlikte çalışma yapıyorlar. Burdur ve Isparta Ticaret Odaları niye yapmasın?” açıklamalarında bulundu.

“BİRLİKTE GÜZEL ÇALIŞMALAR VAR”
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ile BAKA, BAGEV, TEKNOKENT, YÖREX’de beraber çalıştıklarını, hava alanını beraber kullandıklarını hatırlatan Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bunlar güzel şeyler, diğer illere baktığınızda bu kadar güzel çalışmaları göremiyorsunuz” dedi.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ BİRLEŞMELİ
Organize Sanayi Bölgeleri konuşunda birlik mesajları veren ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Burdur Isparta Organize Sanayi Bölgelerini de birleştirmek zorundayız” diye konuştu.

SEVGİ YOLUNA DİKKAT ÇEKTİ
Burdur-Isparta dağ yolunun her iki kenti birleştiren yol olduğunu sözlerine ekleyen Isparta TSO Başkanı Başdeğirmen, “Sevgi yolu yapılması için yatırım programına alındı. İhalesi de yapıldı ancak ödenek bekliyor. Müteahhidi geldi Kurbanı da kestik ama fiziki olarak kepçe vurulup işe başlanılmadı. Eğer bu yol tamamlanırsa Türkiye’de biz tek şehir haline gelirdik. Bunun başka bir örneği de yok” dedi.

“FUTBOL KARDEŞLİK İÇİN YAPILIYOR AMA…”
Isparta ve Burdur arasında futbol maçlarında yaşanan rekabeti gülümseyerek yorumlayan Isparta TSO Başkanı Başdeğirmen, “Maalesef komşu kentlerde, komşu ilçelerde bunlar çok tartışmalı oluyor” sözlerine vurgu yaptı.

KARŞILIKLI HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ
Toplantı sonra BUTSO Başkanı Yusuf Keyik ve ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, karşılklı hediyelerini takdim etti. Isparta TSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik’e ipekten dokuma Atatürk portresi, BUTSO Başkanı Yusuf Keyik ise Isparta TSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e kabak kemane hediye etti.

BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker Burdur’u tanıtan kitap, ceviz ezmesi ve alaca dokumlarının bulunduğu paket hediye etti. Isparta TSO Meclis Başkanı Osman Şahlan ise Isparta’yı tanıtan kitap ile gül reçeli hediye etti.
Toplantının sonunda BUTSO ve ITSO Yönetimi ve Meclisi, birlik ve beraberlik pozu vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.