Skip to main content

Burdur'un Teşvikte 3. Bölge sevinci buruk

BUTSO Başkanı Keyik; Yeni Teşvik Sisteminde 3. Bölgede yer almakla sevinen Burdur; 4 Bölgeli sistemin 6 Bölgeli hale gelmesi neticesinde, 3. bölgede olmanın zayıflayan avantajı sebebiyle, buruk sevinç yaşamaktadır.

YENİ TÜRKİYE 6 BÖLGELİ TEŞVİK SİSTEMİ HARİTASI:

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, 1 Ocak 2012 tarihinden geçerli Yeni Teşvik sisteminin ilan edilmesi nedeniyle, yaptığı basın açıklaması ile ilk değerlendirmesini ifade etti. Keyik şunları söyledi:

"Burdur, 6 Bölgeli Yeni Teşvik Sisteminde 3. Bölgede Yer Alıyor. İlimiz, 4 bölgeli teşvik sistemi içinde 3. bölge beklerken, 6 bölgeli yeni teşvik sisteminde yer alarak, sevincini tam yaşayamadı. Yeni Teşvik Sisteminde 3. Bölgede yer almakla sevinen Burdur; 4 Bölgeli sistemin 6 Bölgeli hale gelmesiyle, 3. bölgede olmanın zayıflayan avantajı sebebiyle, buruk sevinç yaşamaktadır. Yeni sistemdeki bölgesel fark ediliş ise, memnuniyet getirdi.

İlk incelemelerimize göre, önceki 4 bölgeli sistemden daha iyi faydalanma şansı görülüyor.
Ancak, bu sistem de büyük düşünme ve büyük yatırım isterken; yeni bir alan getirerek, ithal bağımlılığını azaltacak 'Aramallar' üretimine yönlendirmektedir.

Bu konuları ayrıca, 6 Nisan 2012 Cuma günü Ankara TOBB-ETÜ'de Devlet Bakanı Ali Babacanla yapacağımız TOBB Türkiye Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi Toplantısı'nda da ele alacağımızı umuyorum."

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
5.4.2012

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.