Skip to main content

Burdur TSO Bşk. Keyik; Burdur'un, Sanayi Sorunları Bakanlığa İletildi

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı ve TOBB Konsey Üyesi Yusuf Keyik, katıldığı Konsey toplantısında ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz sanayileşme sorunlarına ilişkin alınan kararları ve bu kararların Sanayi Ticaret Bakanlığı'na iletildiğini açıkladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi Üyesi de olan BUTSO Yön.Kur.Bşk. Yusuf Keyik, Almanya-Türkiye Odalar Birliği'nin Köln'de yapılan 7. Olağan Genel Kurulu dönüşünde, ayağının tozuyla katıldığı Ankara'da yapılan TOBB TSO Konseyi'nin "Ülkemiz ekonomi ve sanayi sorunlarının tespit ve Bakanlıklara ulaştırılması" konulu toplantıda alınan kararları açıkladı. Keyik, Konsey toplantısında Akdeniz Bölgesi içinde önemli bir yer tuttuğu vurgulanan ilimizin sanayileşme ve ihracat sorunlarına ilişkin de şu önemli kararların alındığını ifade etti:

"Mermercilik sektörü Burdur için oldukça önemlidir. Mermer ihracatında artan kütle satışları yerine, işlenmiş mermer satışlarının artırılmasını sağlayacak özel teşviklerin getirilmesi gerekmektedir.
Burdur ve Isparta'nın öncelikli il kapsamına alınması gereklidir.

Burdur'un ikinci OSB'ye ihtiyacı vardır. Yatırım yapmak isteyen firmalar birinci OSB'nin dolu olması ve yeterli büyüklükte yatırım alanlarının olmaması sebebi ile diğer illere kaymaktadır, ikinci OSB'de ise finansman yetersizliği nedeniyle kamulaştırma yapılamamaktadır. Kamulaştırma için finansman desteği gereklidir."

Başkan Keyik, Konsey'de ayrıca ülkemizin genel ekonomi, sanayileşme, teşvikler, maliyet ve ihracat konularında kapsamlı görüşme ve kararlar alındığını belirterek, Sanayi Ticaret Bakanlığı'na iletilen kararların şu başlıklar altında toplandığını açıkladı: Girdi maliyetlerinin düşürülmesi. Piyasa denetimi ve TSE. Sanayi kümeleri ve organize sanayi bölgeleri. Yatırım teşvikleri. İş ortamını geliştirecek politika önerileri. Perakende sektörünün düzenlenmesi. Belediye faaliyetleri. Kamu alımları. Oda ve Borsa üyelerinin aidat borçlarının yeniden yapılandırılması. Turizm birlikleri. Bölgesel öneriler-Akdeniz Bölgesi.

 

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.