Skip to main content

Burdur Şeker İş Onay'ı yeniden onayladı

Şeker İş Sendikası Burdur Şubesi, 18. Olağan Genel Kurulu'nu yaptı. İki grup olarak gidilen seçim sonucunda, Mehmet Algül'e karşı Başkan Mustafa Onay, büyük farkla onaylandı.

Geçtiğimiz Pazar günü, Burdur Şeker Fabrikası'nda yapılan seçimli Genel Kurul, 476 seçmenin tamamına yakın bir oranda yüksek katılım ile gerçekleştirildi. Şeker İş Genel Başkanı İsa Gök'ün Başkanlığındaki Hasan Basri Güzel, Murat Karamaço, Ali İhsan Gözen, Ali Osman Türkol'dan oluşan Divan'ın yönettiği Genel Kurul seçim sonuçları, Mustafa Onay'ın aldığı 362 oya karşı, Muhalif Mehmet Algül'e 91 oy şeklinde gerçekleşti.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanları Feyzi Oktay ve Yusuf Keyik'in de katıldığı Şeker İş Genel Kurulu'na, Divan Kurulunda göreve getirilen Şeker İş Genel Merkez Başkan ve yöneticileri, Burdur Şeker Fabrikası Müdürü Abdülkadir Gülsün, CHP İl ve Merkez İlçe Başkanları Süleyman Erman ve Barış Ayten, Burdur MHP temsilcileri katıldılar.

Şeker İş Genel Merkez tarafından, geçici işçi statüsünde çalışanların kadroya alınmaları konusunda raporlar hazırlandığını ve ilgililere gönderildiğini açıklayan Başkan Mustafa Onay, yaptığı açış konuşmasında şunları söyledi:
"17. Genel Kurulumuzdan (14 Kasım 2009) günümüze, gerek dünyamızda, gerek ülkemizde, gerekse sektörümüzde, riskli ve gelecek kaygısı açısından önem arz eden, birbirine bağlantılı süreçler yaşanmıştır. Bizler, yaşananlara tanıklık ederken, söz konusu süreçte, Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin ihaleler kapsamında, gerek, hukuki ve gerekse siyaseten yaşanan iptal kararları ile uzun yollar kateden sendikamız, bugün gelinen noktada; dünya uygulamalarını referans alan isabetli bir kararla amacına ulaşmıştır.

ÖZELLEŞTİRMEYE İPTAL
Yaklaşık 12 yıllık mücadelede, şeker endüstrisinde özelleştirmenin daha önce Et-Balık'ta yaşandığı gibi, 'Şeker üretimini tasfiye edip, Türk gıda sanayisini, ithalata dayanan bir yapay şeker üretimine Pazar yapmaya götüreceğini' defalarca anlatarak, gerek siyasi, gerekse hukuki alanda çalışmalar yapılmıştır. Şeker Sanayinin, bir toplum için tarımsal endüstri, tarımsal kalkınma ve sağlıklı beslenmenin önemli bir değer olduğu, hafızalara kazınmıştır. Şeker sanayinin özelleştirilmesi konusunda, bir takım çıkar grupları ile kurulan ittifaklar ve çalışmalar boşa çıkmış ve Başbakanımız, bu konudaki talepleri karşılayan tavrını sergileyerek, özelleştirmeyi iptal etmiştir. Bu çerçevede, yanlış yönlendirilen siyasilere sunulan raporlar neticesinde, 10 fabrikanın özelleştirilmesine ilişkin yapılan ihaleler iptal edilmiştir." dedi.

ÇALIŞANLARA DEVİR
İptal aşamasından sonra, fabrikaların çalışanlara devir konusunda da olumlu gelişmeler beklediklerini ifade eden Onay, sözlerine şöyle devam etti: "Bu siyasi karar, ülkemiz şeker sektörü açısından bir dönemin başlangıcı olmuştur. Alınan bu yerinde kararın ardından, yurt içi dinamikleri yok sayan politikalara karşı; rekabet gücü yüksek, dünya ülkelerinde uygulanan üretici ve çalışanlara devir seçeneğinin değerlendirilmesi ile nihai amaca ulaşacağına inanıyoruz."
Hoşgörü ve istişare ile sorunları çözmeye devam edeceklerini de belirten Onay, sözlerini şöyle tamamladı: "Bildiğiniz gibi, 6356 sayılı sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kanunu kabul edilmiştir. Yeni kanunla değişen iş kolumuz, şeker sanayi iş kolunu, gıda sanayinin içine alarak genişletmiştir. Bu süreçte, iş yerlerimiz, sadece şeker fabrikaları değil, artık tüm gıda endüstrisidir."

Selamlama ve başkan adaylarının konuşmaları ile devam eden 18. Genel Kurul sonucunda yapılan seçimde, 362 geçerli oy alan Başkan Mustafa Onay'ın başkanlığı onaylandı.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
11 Mart 2013

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.