Skip to main content

Burdur Salda Kayak Merkezi Turizme Açıldı

Burdur'un Yeşilova İlçesi'ndeki Eşeler Yaylası'nda yapılan Salda Kayak Merkezi, düzenlenen Kar Festivali ile hizmete açıldı.

Yeşilova ilçesi Salda Kasabası'nda bulunan Salda Kayak Merkezi'nin açılışı, "Salda Kayak Merkezi Kar Şenliği" ile açıldı. Açılışı yapan Burdur Valisi Süleyman Tapsız ile birlikte kurdeleyi kesenler arasında Vali Yrd. Hamdullah Suphi Özgödek, Ak Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hasan Hami Yıldırım, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Yeşilova Kaymakamı Mustafa Altınpınar ve daire müdürleri yer aldı. Açılışa; BUTSO Meclis Başkanı ve 1.OSB Başkanı Feyzi Oktay, Defterdar Ramazan Taşaltın, Turizm İl Müdürü Mehmet Tanır, Çevre Orman Müdürü Salim Özdemir, Burdur AFAD Başkanı Mehmet Oral ile çok sayıda gazeteci ve vatandaş katıldı.

Vali Tapsız, bölgenin en önemli özelliklerinden birinin de 30 santim olan kar kalınlığında dahi kayak yapılabilmesi olduğunu vurgulayarak, "Merkezde Aralık ayından Nisan sonuna kadar rahatlıkla kayak sporu yapılabilir. Tesisimizde ulaşım sorunu bulunmamaktadır" dedi.

SALDA KAYAK MERKEZİ
Salda Kayak Merkezi, yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla kullandığı Antalya-Denizli güzergahındaki, Burdur ili Yeşilova İlçesi sınırlar içerisinde yer alan Eşeler Yaylası'nda bulunuyor. Burdur'a 77, Yeşilova ilçesine ise 14 kilometre mesafede bulunan tesis, 2 bin 79 metre rakımda bulunuyor. Tesiste en uzunu bin 600, en kısası ise 950 metre olan 5 adet pist ile 860 metre uzunluğundaki teleski hattı yer alıyor.

Kayakseverlerin Salda Gölü manzarası eşliğinde bölgede kayak yapabileceklerini belirten Tapsız,şunları söyledi:
"Kayak tesislerinin yapıldığı alan dünyanın en derin ve en temiz göllerinden biri olan turkuaz renkli Salda Gölü'ne hakim bir noktada olup, manzara bir doğa harikası niteliğindedir. İş adamlarımız yatırım yaparsa burayı kış sporları merkezi haline getirebiliriz. Burası her geçen gün bir cazibe merkezi haline gelecek. Biz burayı üniversite ve diğer kurumlarımızın da desteğiyle daha aktif hale getireceğiz. Burdur için hayal olan bir şey şuanda gerçek oldu. Buraya gelenler yazın Salda Gölü'nde su sporları yapacak, kışın da muhteşem manzarasıyla kayakseverlere görsel bir şölen sunacak."

AÇILIŞ
Açılış ve Kar Festivali'ne il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kayak merkezinin ilk Kar Festivali, pop müziği konseri ile başladı. Konserin ardından açılış törenine geçildi. Yeşilova Kaymakamı Mustafa Altınpınar, söz verilen tarihte Salda Kayak Merkezi'ni hizmete açmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Daha sonra AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hasan Hami Yıldırım birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, Salda Kayak Merkezi'nde düzenlenen Kar Festivali'nde ise, çeşitli yarışmalar yapıldı. Tesisin en uzun pistinde profesyonel sporcular, kayak gösterisi yaptı. Burdur Valisi Süleyman Tapsız ve protokol mensupları da kayak yaptı, kar motoruna bindi. Vatandaşlar ise kızak ve çeşitli yarışmalar ile doyasıya eğlendi. Yarışmalarda dereceye giren vatandaşlara ödülleri Burdur Valisi Süleyman Tapsız ve protokol mensupları tarafından verildi. Kar Festivali'nde ayrıca vatandaşlara Bucak Salebi ikram edildi.

FEYZİ OKTAY
Törene katılan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Meclis Başkanı Feyzi Oktay, Salda Kayak Merkezi'nin, Burdur ekonomisi için potansiyel değer taşıdığını belirterek şunları söyledi:
"Burdur ekonomisinin hali hazır üç temel ayağı bulunmaktadır; Tarım ve hayvancılık, Mermercilik ve Eğitim. Henüz ortaya çıkarılmayan ve değerlendiremeyen yüksek potansiyelleri itibariyle, bu üç sektöre, bunlar kadar değerli bir ayak da 'Burdur Turizm Sektörü' ilave edilmelidir. Güzel bir şenlikle ve güzel bir katılımla açılışını yaptığımız Salda Kayak Merkezi ile bu sektörün de, Burdur ekonomisinin üç ayağının yanında dördüncü ayak olarak yer aldığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Burdur turizminin diğer alt yapı ihtiyaçlarını sağlamak için, işadamlarının dikkatlerinin de bu alana yöneleceğini umut ediyorum."

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.