Skip to main content

Burdur MMO'dan Mühendis Yetkilendirme Kursu

MMO Burdur Şubesi, Meslek İçi Eğitim Merkezi kapsamında, üyelerine "Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetkilendirme Kursu" düzenledi.

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Burdur Şubesi, Meslek İçi Eğitim Merkezi (MİEM) kapsamında üyelerine yönelik, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Meclis Salonu'nda, toplam 24 saatlik "Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetkilendirme Kursu" düzenledi. MMO Kurs Eğitmeni Makine Mühendisi Hakan Yavuz tarafından verilen kurs sonunda başarı belgesi verilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun 03 Nisan 2012 Tarihli ve 28253 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren "Doğal Gaz Piyasası Sertifika Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" gereği, doğal gaz iç tesisat yapım bakım onarım firmalarının makine mühendislerinin akredite edilmiş kuruluşlardan alınmış "Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğal Gaza Dönüşümü Mühendis Yeterlilik Belgesi"ne sahip olması zorunlu hale geldi.

Bu yasal mevzuat değişikliği kapsamında, doğal gaz iç tesisat yapım bakım onarım sektöründe faaliyet gösteren ve gösterecek olan üyelerinin belgelendirilmesine yönelik çalışmalara yoğunlaşan MMO Burdur Şube "Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetkilendirme Kursu" açarak sürece katkı sağlamaya devam ediyor.

Burdur, Isparta ve Antalya bölgesine verilecek eğitimin, Burdur ayağında BUTSO Meclis Salonunda yapılan eğitime, toplam 32 makine mühendisi katıldı. Kursun sunumu, Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube MİEM Kurs Eğitmeni Makine Mühendisi Hakan Yavuz tarafından yapılıyor. Kursun sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan katılımcılara "Endüstriyel ve Büyük Tüketimli Tesislerin Doğalgaza Dönüşümü Mühendis Yetki Belgesi" verilecek.

Kursla ilgili bilgi veren MMO Burdur Şube Başkanı Osman Kısaoğlu, meslek disiplinlerine giren yasal mevzuat değişiklikleri ve gelen talepler doğrultusunda sürekli güncellemeler yaparak çalışmalarını şekillendirdiklerini, Doğal Gaz Sertifika Yönetmeliği kapsamında yapılan değişiklikle, sektörde çalışmakta olan 80'i aşkın makine mühendislerinin, planlanan eğitimler ile belgelendirerek çalışmaların kesintiye uğramadan devam etmesini arzuladıklarını söyledi.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
12.07.2012

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.