Skip to main content

Burdur işsizliğine, BAGEV'den Bölgesel çözüm

Batı Akdeniz Ekonomilerini Geçiştirme Vakfı (BAGEV), Burdur Belediyesi ile Burdur'daki istihdam sorununa Bölgesel çerçevede çözüm sağlayacak olan "BAGEV-Kariyer" sözleşmesi imzaladı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı ve BAGEV Başkan Yardımcısı Yusuf Keyik, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ile BAGEV Başkanı Ali Çandır adına işveren ile iş arayanların istihdam sorunlarının çözümünde destek sağlayabilmek amacıyla, "BAGEV-Kariyer" sözleşmesi imzaladı.

İmza törenine BAGEV Genel Sekreteri Ufuk KARAKOÇ, İnsan Kaynakları Yönetim Danışmanı ve Proje Direktörü Reşat GÜNEY, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sedat Öz'de katıldılar.

Vakfın İstihdam Ofisi çalışması kapsamında, hizmet mantığı ile ve ücretsiz olarak yürütülecek bölgesel çalışmanın Burdur ayağını tamamlamak üzere, Burdur Belediyesi ile bir araya geldiklerini belirten Oda Başkanı Keyik, konuya ilişkin şu bilgileri verdi:
"İşlerinin yoğunluğundan dolayı Başkan Ali Çandır katılamadı. Bilindiği gibi, biz BAGEV olarak geçen yıl sekiz on başlık üzerinde hedef koymuştuk. Bunlardan bir tanesi Bölgesel KOSGEB Sinerji Odağı kurulması, birisi Bölgesel İstihdam Ofisi Kurulması, Bölgesel sorunlara çözüm önerileri, bölgesel proje pazarı, bölgesel organize sanayi, bölgesel canlı hayvan et borsası, bölgesel fuarcılık, bölgesel yayıncılık adı altında başlıklar altında kendimize hedef seçmiştik. 1 yıl içerisinde bölgesel istihdam ofisi ile bölgesel fuarcılığımızı gerçekleştirdik. Yayıncılığımız, 3 aylık bülten olarak devam ediyor. Bu 3 tane hedefimizi geçen yıl içerisinde gerçekleştirmiş olduk.

Bunlardan bir tanesi de bölgesel istihdam ofisi kurulmasıydı. Çalışmaları tamamlandı. Bölgemiz illerindeki belediyeler ve sivil toplum örgütleri ile bu protokol çalışmalarını tamamladıktan sonra; artık internet üzerinden teknolojiyi takip ederek, hem işveren hem de iş arayan kesime yardımcı olmak amaçlı bu projemiz gerçekleşmiş olacak. Bugün Burdur Belediyesi ile bu projenin anlaşmasını imzalıyoruz."

Burdur Belediye Başkanı olarak faydalı işbirliklerine her zaman hazır olduklarını ifade eden Sebahattin Akkaya; "Evet ben de projenin bir ayağı olarak protokolü okudum, bize düşen görevde her zaman hazırız. Zaten beyaz masamız var, müracaatları kayıt ettiğimiz. Bu konuda her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek isterim" dedi.

BAGEV İnsan Kaynakları ve Yönetim Danışmanı Reşat Güney de yapılan çalışmalara ilişkin detaylı bilgiler verdi. Güney; "BAGEV'in kuruluş amaçlarından bir tanesi de bu ekonomik gelişmelere katkı vermek ve istihdama destek sağlamak. Bu ekonomik gelişme amacıyla yapılan çalışmalara ek olarak da; istihdamdır. Bizim şu andaki Türkiye'deki iki önemli konunun birisi büyüme, diğeri işsizlik. İşsizlik oranlarının büyüklüğü biliniyor. Biz buna da BAGEV çatısı altında destek olmaya çalışıyoruz.

Burdur'daki belediyeye gelen iş ve işveren taleplerinin burada yer almasını sağlayacağız. Böylelikle belki işsizlerin çok daha kolay bir şekilde iş bulmalarını sağlayabileceğiz. Sadece Burdur olarak değil, Burdur, Antalya Isparta ve Dinar'dan oluşan bölge kapsamında bu konu üzerinde çalışıyoruz" dedi.

BAGEV Danışmanı Güney, uygulamanın nasıl olacağını da şöyle anlattı:
Bir vakıf olarak ücretsiz mantıkla hizmet sağlıyoruz. Görevlendirdiğimiz yetkili arkadaşlar sisteme gelen başvuruları bilgisayar ortamına kaydedecekler. Böylelikle örnek vermek gerekirse bir vatandaşımızın adı soyadı size gelirse iş konusunda kısa bir zaman dilimi içerisinde o CV'ye ulaşma imkanınız olacak. Çünkü arama motorları dediğimiz bilgisayar ortamındaki portalda arama kriterlerimiz var. O arama kriterlerine göre arattığınız zaman ona uygun isimlerin hepsini süzebiliyorsunuz. Bununla beraber şöyle bir durum da avantaj haline gelecek web sayfasının önemli unsurlarından birisi TC kimlik numarası ile giriş yapılıyor olması. Bu da şunu sağlayacak örnek veriyorum ben bir işsizim Ticaret Odamıza gidip başvuruyorum belediyeye gidip başvuruyorum ya da bir başka kuruma başvuruyorum ama sizler hep kendi elinizdeki verileri topluyorsunuz. 3.000 başvuru var 2.000 başvuru var 500 başvuru var topladığımız zaman 5.500 başvuru olacak. O yüzden TC kimlik no'su ile girdiğimiz zaman gerçek işsizlik rakamlarına ulaşma imkanına sahip olabileceğiz. Çünkü bir giren 2. Bir başvuru yapamıyor. Sistem uyarı da bulunuyor, diyor ki belediye aracılığıyla sizin başvurunuz sisteme kayıtlıdır. Kimin adına nerden kayıt yapıldıysa sistem uyarıda bulunacaktır. Doğal olarak da il içerisindeki noktalardan hangisinden başvurursa başvursun tek bir kez sayılma mükerrerliğini engellemiş olacağız bu bizim için avantaj olacak. İşleyişe bir de örnekleme yapayım: Şimdi başvuru yapan benim, başvuru yaptığımda da orada işaretleyeceğim alanlar var. Eğer işe giriş söz konusuysa, o işe girişi tıkladığım zaman işe alındı raporunu alabiliyoruz. Dış kaynaktan bir iş bulursa iş arayan kişi kendini sistemdeki üyeliğinden aktif ya da pasif duruma getirebiliyor. Sistem dışından bulunan işler sonucu çalışmaya başlayan kişinin bunu yapması sorumluluğuna bağlı. Diğer taraftan her kurum performansını görebilecek. Örneğin sizin aracılığınızla 1000 CV girilmiştir; 300 ü işe yerleştirilmiştir. O oranı siz görebileceksiniz. Sistem bunu sağlıyor. Her ilin performansı kendisine ait olmuş olacak. Ortak amacımız en fazla istihdamı sağlamak."

Konuşmalardan sonra, protokol başkanlar tarafından imzalandı.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.