Skip to main content

Burdur iş dünyası Genel Kurulu'nda

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirilen seçimsiz 65. Genel Kurulu'na Burdur iş dünyasını, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (Burdur TSO) ile Bucak TSO, Burdur Ticaret Borsası (Burdur TB)'nın delegeleri, kadın ve genç girişimler ile borsa, oda yönetim ve meclis üyeleri temsil etti. Türkiye'nin 81 ilinden oda, borsa ve deniz ticaret odalarının yoğun ilgi gösterdiği Genel Kurul'a, Burdur'dan TOBB Mevzuat Komisyonu üyesi Burdur TB Başkanı Baki Varol, başkan yardımcıları Zeki Evren ile Ali Damarcan, Borsa Meclis Başkanı Orhan Akay, Burdur TSO Meclis Başkanı Feyzi Oktay, Bucak TSO Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu ile borsa yönetim ve meclis üyeleri İbrahim Kartal, Bayram Uysal, Murat İnarlıoğlu, Abdil Aksoy, Metin Ünsal ve Mustafa Ali İzgi ile Burdur TSO yönetim ve meclis üyeleri Ali Gür, Ömer Faruk Gündüzalp, İbrahim Solak, Osman Kısaoğlu, Şükrü Ürküt, Bülent Aslanboğa ile Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu temsilcilerinden oluşan heyet katıldı.

Seçimsiz TOBB 65. Genel Kurul salonuna ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu ve delegelerin ayakta alkışlarıyla karşılandı. Bahçeli'nin gelişinden bir süre sonra ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte genel kurul salonuna girdi. Başbakan Erdoğan da, delegelerin ayakta alkışlarıyla karşılandı. Genel Kurula, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, Hak-İş Başkanı Salim Uslu, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, delegeler ve misafirler katıldı.

ÇÖZÜM BİRLİKTE
Genel Kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasıyla çalışmalarına başladı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun, hukukun üstünlüğü, vergi borçlarının yeniden yapılandırılması, rakiplerle eşit şartlarda rekabet ve finansmana erişim kolaylığı sağlanması gibi konularda taleplerini ilettiği 65. Genel Kurul açılış konuşması, delegelerce ayakta alkışlandı. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yılda, sadece 'bölgesel güç' olmakla kalmayıp, 'küresel güç' konumuna yükseleceğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, işsizlik sorununun Türkiye'nin en büyük sorunu olduğuna işaret ederek, "Türkiye'nin geleceğine ortak olan bizler, sorunlara da, çözümlere de ortağız" dedi.
Konuşmasına "Sofradaki aşımızı büyüttüğü için TOBB'a teşekkür ediyoruz" diyerek başlayan Başbakan Erdoğan, "Ay yıldızı yüksek burçlara diktiğiniz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'nin her zaman, küçük ya da büyük sorunları olacak. Şikâyet maharet değil, önemli olan bunları iyi okumak çözüm üretmektir. Uyarıları, yapıcı eleştirileri dikkate alacağız" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, işsizliğin hükümetin tek başına çözebileceği bir sorun olmadığını belirterek, "Kimse üzülmesin, alınmasın. Bu meseleyi dayanışma ile birlikte çözebiliriz" dedi. Hisarcıklıoğlu da delegelere, "Bu işsizliği birlikte çözer miyiz arkadaşlar" diye seslendi. Salondan alkışlarla 'evet' sesleri yükselince, ekledi: "O zaman biz hazırız, hep beraber kamu ve özel sektörün elbirliğiyle istihdam seferberliğini başlatalım. 1.3 milyon değil, daha fazla istihdamı bu camia yapar. Dün yaptık. Daha da iyisini yapacağız."

Genel Kurul'un öğleden sonraki bölümünde Mevzuat, Ekonomik Raporu İnceleme, Dilekleri İnceleme, Avrupa Birliği Uyum, Dış İlişkiler, Vergi, Ekonomi Politikası, Basın ve Yayın Komisyonları sunumlarını yaptı. Hesapları İnceleme Komisyonu'nun sunduğu 1 Ocak 2009-31 Aralık 2009 bütçe dönemi harcamaları ve kesin hesabı ile 1 Ocak 2011-31 Aralık 2011 dönemi bütçe teklifi onaylandı. Genel Kurul'da faaliyet raporu da müzakere edilerek onaylandı.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.