Skip to main content

Burdur için birlik-beraberlik toplantısı

Geçtiğimiz günlerde, BUTSO ve Belediye işbirliği ile Serenler Otelde geniş katılımlı, "Birlik Beraberlik Toplantısı" yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Tapsız; "Burdur, birlik beraberlik içinde özgüven eksikliğini gidermeli. Herkes elini taşın altına koymalı." Derken, Milletvekili Özçelik; Burdur için "Beyin fırtınası" oluşturalım, "Ortak aklı" çıkaralım, "İşadamları zirvesi" yapalım." Milletvekili Özkan; "Oda Başkanımız Yusuf Keyik, Burdur'un sorunlarını, gündemlerini çok açık ve net bir şekilde ortaya koydu. Gerçekten çözüm bekleyen sorunlarımız var." Belediye Başkanı Akaya; "Bugün başta Sayın Valimiz olmak üzere bu bir araya gelişten, bu manzaradan çok duygulandım, sevindim" dediler.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yön.Kur.Bşk. Yusuf Keyik ise yaptığı konuşmasında: "Burdur olarak, Ülkemizin gelişim ve şahlanış vizyonundan geri kalmayacak bir GELİŞİM VİZYONU ortaya koymak ve bu nedenle, ilimizde BİRLİK VE BERABERLİK RUHUNU, süratle tesis etmek mecburiyetindeyiz" dedi.

Burdur Serenler Otel'de, Burdur'un sorunlarının konuşulduğu, geniş katılımlı "Birlik-Beraberlik" konulu toplantı yapıldı. Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Başsavcı, MAKÜ Rektörü, Oda ve Birlik Başkanları, kaymakamlar, il müdürleri ve iş adamlarının katılımı ile tüm Burdur'u kapsayan "Birlik ve Beraberlik Toplantısı" yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yön.Kur.Bşk. Yusuf Keyik, coğrafyamızda ve ülkemizdeki gelişmeleri Burdur'un da dikkate alarak, birlik-beraberlik ruhu içinde kalkınma çabalarını hızlandırması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda konuşan Burdur Vali Süleyman Tapsız; "Burdur, birlik beraberlik içinde özgüven eksikliğini gidermeli. Herkes elini taşın altına koymalı." derken, Milletvekili Bayram Özçelik; Burdur için "Beyin fırtınası" oluşturalım, "Ortak aklı" çıkaralım, "İşadamları zirvesi" yapalım." Milletvekili R. Kerim Özkan; "Oda Başkanımız Yusuf Keyik, Burdur'un sorunlarını, gündemlerini çok açık ve net bir şekilde ortaya koydu. Gerçekten çözüm bekleyen sorunlarımız var." Belediye Başkanı Sebahattin Akaya; "Bugün başta Sayın Valimiz olmak üzere bu bir araya gelişten, bu manzaradan çok duygulandım, sevindim" dediler.

Burdur'un gelişimi için ana sektörlerini ve sorunlarını da açıklayan Yusuf Keyik; "Demokrasi ve ekonomik gelişimi ile bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan Türkiye'nin, çok kapsamlı gelişim seyri ve özellikle coğrafyamızda kendi çıkarlarına sahip çıkma iradesi ortaya koyması; Ülkemizin her sıkıntısında parmağı olan İsrail'i tedirgin etmiştir.
Artık Türkiye, 'Kendine güveni olan, 'Mazlumların hamisi, zalimlerin korkulu rüyası' haline gelmektedir. Türkiye olarak tarihi misyon ve ideallerimizden vazgeçmeyeceğimize göre; biz de Burdur olarak, Ülkemizin gelişim ve şahlanış vizyonundan geri kalmayacak bir GELİŞİM VİZYONU ortaya koymak zorundayız. Dolayısıyla, ilimizde BİRLİK VE BERABERLİK RUHUNU, süratle tesis etmek mecburiyetindeyiz" dedi.
BUTSO Başkanı Keyik'in konuşması şöyle:
STRATEJİ, SEKRETARYA
Tabii ki, yine konuşmalarla sürdürmekte olduğumuz bu ve benzeri, yaptığımız ve yapacağımız toplantılarımızı; artık sadece konuşulduğu yerde kalmaması, davranış ve icraatlara da süratle ve etkin bir şekilde yansıması için, yine öteden beri söylemekte olduğumuz "Sekretarya ile takip mekanizması"nı hayata geçirmek istiyoruz.
Dolayısıyla bu zeminler, sorunların konuşulduğu ve sürdürülebilir çözümlerin konuşulduğu kadar; yapılacak bir stratejik plana, yani Burdur için 100 yıla hitap eden bir ana plana bağlı ciddi planların ve uygulamaya ilişkin sekretarya raporlarının görüşüldüğü zeminler de olmak zorundadır.
Bu anlamda, Burdur Ticaret ve Sanayi Oda'mızın lokomotif rolünün farkındayız. Meclisimiz ve Yönetimimiz olarak da, birlik ve bütünlük içindeyiz. Birlik ve beraberliğe, her zaman olduğundan daha fazla muhtaç olduğumuzu, şu günlerdeki ısınan ve hızlı gelişen gündemler de ortaya koymaktadır.

COĞRAFYAMIZDA OLANLAR
Bu vesileyle de ifade etmek isterim ki; ülkemizde ve bölgemizde yaşanan konjonktüre bağlı gelişmelerin manasını, doğru okumak zorundayız. Çok açık olarak şöyle söyleyebiliriz: Demokrasi ve ekonomik gelişimi ile bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan Türkiye'nin çok kapsamlı gelişim seyri ve özellikle coğrafyamızda, kendi çıkarlarına sahip çıkma iradesi ortaya koyması; Ülkemizin her sıkıntısında parmağı olan İsrail'i tedirgin etmiştir. Artık Türkiye, 'Kendine güveni olan, 'Mazlumların hamisi, zalimlerin korkulu rüyası' haline gelmektedir.
Türkiye olarak tarihi misyon ve ideallerimizden vazgeçmeyeceğimize göre; biz de Burdur olarak, Ülkemizin gelişim ve şahlanış vizyonundan geri kalmayacak bir GELİŞİM VİZYONU ortaya koymak zorundayız. Dolayısıyla ilimizde BİRLİK VE BERABERLİK RUHUNU, süratle tesis etmek mecburiyetindeyiz.

ANA SEKTÖRLER VE SORUNLAR
Bu noktada, Burdur olarak gelişim çerçevemizi ve çözüm bekleyen sorunlarımızı da başlıklar halinde ifade etmek istiyorum. Burdur'un gelişim ve atılım eksenleri, yani ana lokomotif sektörleri 3 ana sektör olarak açıklanabilir:
Birincisi; Tarım ve Hayvancılık. İkincisi; Mermercilik. Üçüncüsü; Eğitimdir. Dördüncü sektör adayımız; Turizmdir.
Çözüm Bekleyen sorun başlıkları da şöyle: Ticari Sorunlar, OSB ve Yatırım Sorunu, Sektörel Teşvik Sorunu, Nitelikli ve Kişilikli Eleman İhtiyacı, Kurumsallaşma Sorunu, Sektörel Markalaşma Sorunları. Bu sorunlar, bizden yoğun mesai beklemektedir.

BİRBİRİMİZİ DİNLEMELİYİZ
Bu toplantımız bu nedenlerle çok önemlidir. Bunca sorun, bizden çözüm beklerken, (Maalesef bizler; tabii ki, kimseyi suçlamak durumunda değiliz ama), çoğu zaman basit ve küçük işlerle, dedi-kodularla kıymetli vakitlerimizi boşa harcamaktayız.
Yukarıda da belirttiğim gibi, hem ülkemizin sorunları ve hem Burdur'un çözüm bekleyen problemleri nedeniyle; amaçları sadece bizleri yıpratmaya, birbirimize düşürmeye ve hizmet hamlelerinin önüne engel koymaya matuf olan çabalara prim vermemeliyiz.
Başta Sayın Valimiz olmak üzere, bizler birbirimizi dinlemeli, bağışlayıcı olmalı ve birbirimize sahip çıkmalıyız. Ancak bu şekilde, BİRLİK VE BERABERLİK RUHUMUZU besleyip, güçlendirebiliriz. Biz üzerimize düşen her görevde yerimizi almaya hazırız. Burdur olarak, ortaya koyacağımız hedeflere başarıyla ulaşacağımıza inancım da tamdır."

Toplantıda birer konuşma yapan diğer konuşmacılar şunları söyledi:
Vali Tapsız; "Ticaret Sanayi Odamız ve Belediyemizin bizleri, geniş çaplı olarak buluşturduğu için öncelikle onlara teşekkür ediyorum. Şunu arzu ediyorum; karşılıklı hoş görü, anlayış, sevgi, saygı, birlik-beraberlik içerisinde; ilimizin gelişmesi için gayret sarf etmeliyiz. Çünkü Burdurlu her şeyin en güzeline layıktır. Ancak Burdur'da bir özgüven eksikliği görülüyor. Oysa Burdur'u dışardan birileri kalkındıracak değil, bunu biz yapacağız. Herkes elini taşın altına koymalı."
Bayram Özçelik; "Benim çok defalar, bir "Beyin fırtınası" oluşturalım, "Ortak aklı" çıkaralım, "İşadamları zirvesi" yapalım gibi sunduğum önerilerim için bir başlangıç olması açısından da çok mutlu oldum.
Her birimiz, kendi konumlarımızda, Burdurluluk bilinci ile hizmet etmeliyiz. Yine başka illerle bir yarış bilinci geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Her birimiz, kendi işimize bakalım, çalışmalarımızla hoş bir sâda bırakabilmeliyiz."
R.Kerim Özkan; "Oda Başkanımız Yusuf Keyik, Burdur'un sorunlarını, gündemlerini çok açık ve net bir şekilde ortaya koydu. Gerçekten çözüm bekleyen sorunlarımız var. Burdur'un çok geniş potansiyelleri ve üretilen değerleri var. Vatandaşımızı bir kurt gibi, kemiren özel bankacılık sisteminin de iş adamlarımız ve vatandaş lehine düzeltilmesini istiyoruz. Gübre konusu sıkıntılı ve Şeker Fabrikamızın özelleştirilmesi yine gündeme geliyor, endişeliyiz, fabrikamıza sahip çıkmak istiyoruz. Turizmle ilgilenilmesini, Ulu Cami civarının park vs. ile cazibe merkezi haline getirilmesini istiyoruz. İşini kaybetmiş ve Burdur'u terk etmiş iş adamlarımızla ilgilenilmeli. El ele verildiği sürece, üstesinden gelemeyeceğimiz herhangi bir sorun yok."
Sebahattin Akkaya; "Bugün başta Sayın Valimiz olmak üzere bu bir araya gelişten, bu manzaradan çok duygulandım, sevindim. Bu toplantının birlik, beraberlik, sevgi, saygıdan başka hiçbir amacı yok."

HABER FOTOĞRAFLARI:

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı. 22.9.2011

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.