Skip to main content

Burdur Gıda Sektörü Vekile Sıkıntılarını Anlattı

Burdur Milletvekili Özçelik, gıda sektörünü dinledi.

BUTSO, Burdur gıda sektörü sorunlarını Milletvekili Özçelik'e anlatmak üzere toplantı yaptı. Gıda sektöründe çalışan 20 işadamı, Oda'da düzenlenen toplantıda, sektörüyle ilgili sıkıntıları anlattı. Vekil Özçelik, tüm sıkıntı ve istekleri not aldı. Toplantıyı yöneten Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik'ten başka; BUTSO Meclis Başkanı Feyzi Oktay, Yön. Kur. Bşk. Yrd. Ali Gür, Yön. Kur. Üyeleri Alaettin Seçilmiş, Osman Kısaoğlu, Tahsin Eren, Köy Koop Bşk. Yakup Yıldız, Burdur DSYB Bşk. Kamil Özcan, Ziraat Odası Bşk. Kemal Kubilay ve gıda sektörü temsilcileri katıldı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Burdur'un gıda sektöründe, özellikle yeni kanun ve yönetmelikten doğan sorunlarını, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik'e anlatmak üzere toplantı düzenledi. BUTSO Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Burdur gıda sektöründe çalışan 20 işadamı çağrıldı. İşadamları düzenlenen toplantıda, sektörüyle ve Tarım İl Müdürü'nün uygulamalarıyla ilgili sıkıntıları anlattı. Milletvekili Özçelik, tüm sıkıntı ve istekleri dikkatle dinleyip, not aldı.

Milletvekili Özçelik, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada; insan sağlığı için gıda güvenliğinin çok önemli olduğunu, kanun ve yönetmeliklerin de insan ve toplum sağlığımıza verilen önem doğrultusunda hazırlandığını, ancak Tarım İl Müdürlüğü ile sektör arasında uygulama ve uyum sıkıntılarının olabileceğini, belirtti. Özçelik konuşmasında; "Burdur Tarım ve Hayvancılık ve buna bağlı gıda üretim ve sanayi alanında belli bir yere gelmiştir. Gıda güvenliği, sağlık, hijyen gibi konularda da Türkiye'nin önde gelen illerinden biridir. Bu noktaya kolay gelinmemiştir. Hayvancılıkla uğraşan köylümüzden, kooperatif ve birlik gibi STK'larından, sanayi kuruluşlarına kadar, tüm sektör temsilcilerine teşekkür ediyorum. Anlatılan sıkıntılar, Tarım İl Müdürlüğünden, Bakanlık ve yetkililerine kadar her kademeye aktarılacaktır. Hem tüketiciyi koruyacak, hem üretici ve hem sanayiciyi koruyacak çözümler geliştirilecektir. Diyalogla ve karşılıklı birbirimizi dinleyerek çözülemeyecek problem yoktur. Bizi bir araya getiren Oda'mıza ve Başkan Keyik'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

BUTSO Yönetim Kurulu adına toplantıyı düzenleyen ve yöneten Başkan Yusuf Keyik ise yaptığı değerlendirmede; "Bizim her üyemizin ve her sektörün sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır. Dolayısıyla, her türlü sıkıtı ve şikayetleri dinleyip, idari ve siyasi yetkililere aktarmak da bizim görevimizdir. Bu toplantımızda, Burdur'un özellikle et, süt, makarna, ekmek gibi gıda sektörünün çok değerli işadamlarının yeni yönetmeliklerin uygulanmasından doğan sorunları üzerinde görüş alışverişi yaptık ve Milletvekilimiz Bayram Özçelik'e aktardık. Katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
18.07.2012

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.