Skip to main content

Burdur Ekonomisinin Liderleri Ödüllerini Aldılar.

Burdur ekonomisinin İş Liderleri Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen törenle plaketle ödüllendirildiler. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur Ticaret Borsası ve Bucak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 2009 Mali yılı Odalar ve Borsalar Vergi Ödül Töreni ile Burdur ekonomisinde, Türkiye ekonomisinde ve dünya pazarlarında Burdur'un adını duyuran işadamları ve şirket temsilcileri plaketlerini, protokol mensuplarından aldılar.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleşen ödül törenine, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Mehmet Alp ve Ramazan Kerim Özkan, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Enver Aydın, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Burdur il Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, Burdur Defterdarı Ramazan Taşaltın, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Burdur ve Bucaklı iş adamları katıldı.

Törende konuşan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik:
"Öncelikle, burada toplanmamıza vesile olan, ilimizin lider firmalarını, şirketlerini, vergi rekortmenlerimizi yürekten kutluyorum. Dünyada ve ülkemizde geçmiş yıllarda yaşanan global ekonomik kriz nedeniyle, ülkemiz ekonomisinin de yaşadığı sıkıntılardan, büyük özveriler göstererek, en az zararla çıkışı sağlayan ve bu sarsıntılara rağmen, ülkemiz ve ilimiz iş adamları olarak, ödediğiniz vergilerle, ekonomimize sağladığınız katkıların, gerçekten her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirterek, sözlerime başlamak istiyorum.

Ülkemizde ekonomik durum ve konjonktürel süreçlerin analizini de yapacağım konuşmama, öncelikle Burdur Sanayisi ve ekonomisini değerlendirerek başlamak istiyorum. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası 5 bin 436, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası 1400 olmak üzere tüm Burdur'un Ticaret ve Sanayi Oda üyeleri toplamı 6 bin 836'ya ulaşmış bulunmaktadır. Odalarımıza, 2010 yılında kayıt yaptıran firma kuruluş sayısında, kapanışlara göre yaklaşık yüzde 300'lük artış oldu. 2009 yılında 170 yeni kuruluşa karşın, 150 kaydı silinen firma olduğu halde, 1 Ocak -31 Aralık 2010 arasında Odamızın firma açılış sayısı 201 olurken, kapanan firma sayısı 57 şeklinde gerçekleşti. Yeni kurulmuş firmaların sektörel dağılımına bakıldığında ise; 2010 yılında mermercilik başta olmak üzere, hayvancılık ve inşaat sektörleri ön planda görülmektedir.

Günümüzde 'Görünen dağın ardını görmek' zor değildir. Doğru öngörülerle geleceğimizi planlayabiliriz. Böylece sıkıntıların büyümesini beklemeden, sorunların altında ezilmeden, çözümleri önceden gerçekleştirmek ve sorunların önünden gitmek mümkündür. Örneğin; şu an yaklaşık 15 bin olan MAKÜ öğrenci sayası 5 yıl sonra 30 bine çıkacaktır. Burdur için büyük bir tüketici kitledir. Bunun için de gereken ticari alan gelişim planlamaları bugünden yapılmalıdır. Hiç kimse darılmasın, şunu çok açık bir şekilde ortaya koyalım: İlimizde göçün sebebi, yatırımsızlık, yatırımın sıkıntısı arsasızlık, istihdamın sıkıntısı mesleksizlik, çözümün sıkıntısı, ufuksuzluktur. Bütün bunların sebebi ise; bencillik ve siyaset merkezli düşünce ve davranışlarımızdır. Millet sevgimiz, vatan sevgimiz, ben duygularının üstüne çıkmalıdır. Biz artık, 'Üçüncü dünya ülkesi' değil; coğrafyasında sözü dinlenen ve dünyanın parlayan yıldızı güçlü bir ülke ve büyük bir milletiz. Yüksek moralle ulaşamayacağımız hedef yoktur.

Burdur Sanayisinin durumunu, gelişimin göstergesi durumunda olan, ihracatın gelişim seyrine bakarak ortaya koymak istiyorum: Burdur'da son 2 yılın ihracat seyri şöyle gerçekleşti: 2009 yılı 175 Milyon Dolar iken, 2010'da TÜİK ve TİM)'e göre 195 Milyon 604 bin Dolar oldu. İl Geneli ihracatçı firma sayısı ise; 2009'da 76 iken, 2010 yılında 142 Adet olarak gerçekleşti. Burdur'daki ihracat gelişim seyrine baktığımızda da krizin etkisinden çıktığımızı görmekteyiz. Burdur'da da birçok sektör için ihracat, hayati önem taşımaktadır. Ekonominin ve istihdamın gelişmesi de büyük oranda ihracattaki gelişmelere bağlı hale gelmiştir.

Burdur, ekonomi sorunlarını geniş bir çerçevede ele alabilmelidir. Bir yandan küçük işletmeler birleştirilerek büyütülmeli; diğer yandan büyük ölçekli yeni yatırımlar gerçekleştirilmeli, istihdamı da göz ardı etmeyen teknoloji yoğun sanayiye yönelmeli ve büyümeyi hedeflemeliyiz. Bir kısım sanayici ve üreticimiz, yerel yetkililerimizin tutumlarından yakınmakta ve "Adeta Burdur'dan kovulmak istendiklerini" ifade etmektedirler.

Bunca zorlu şartlara rağmen ayakta kalan, katma değer üreten sanayicimiz, girişimcimiz, ticaret erbabımız, büyük bir vatanseverlik göstererek, bir-iki olumsuzluk dışında Burdur ekonomi cephesini terk etmemiştir. Her şeye rağmen Burdur'u terk etmeyen sanayici ve iş adamlarımıza, özellikle teşekkür ediyoruz.

Bilindiği gibi ulaşım da ekonomik gelişimin çok önemli bir ayağıdır. Kara yollarındaki güzel gelişmeler ve gerçekleşme yoluna giren Hızlı Tren ve Antalya Limanı'na ulaştırılacak demiryolu ağı projeleri için Devletimize ve Hükümetimize teşekkür ediyoruz. Antalya'ya ulaştırılacak demiryolu, Burdur için olduğu kadar, Batı Akdeniz Bölgesi için de önemli ekonomik değer artışı sağlayacaktır. Aynı güzergahta sağlanacak ve Antalya Limanı'na ulaştırılacak yük treni de bölgenin ihracat hacmini, ihracat gelirlerini ve dolayısıyla milli geliri arttıracaktır. Bize düşen, gelişmeleri adım, adım takip etmektir.

Türk ekonomisi, temel yapısal sorunlarından olan milli servet ve sermayesini bir yandan arttırırken, bir yandan yatırıma dönüşme oranlarını arttırmalı, vergi oranlarını düşürerek, kayıt dışılığı da azaltmalıdır. Zira sanayicimiz, girişimcimiz kayıt dışı ekonominin yanı sıra, vergi yükü ile de boğuşmaktadır. Yapısal bir dönüşüm sürecinden geçen Türkiye ekonomisinde, vergi sisteminin de aynı kalmaması gerektiğine inanıyoruz. Dolaylı vergiler düşük tutulduğunda, vergi daha geniş tabana yayılıyor. Vergi arttıkça tüketimi etkileyip, vergi gelirlerini düşürdüğü gibi; sektörler zarar görüyor ve bunun yansıması olarak da kayıt dışılık artıyor. Önlem olarak ne yapılıyor: Hükümet "Karne sistemi" getirmeye çalışıyor. Bütün mükellefler kapsamda olacak. Mükelleflerin verdiği beyannameler takibe alınacak. Bu konuda; daha kapsamlı bir stratejik sürece bağlanan, başka formüller geliştirilmelidir. Çalışmaların içerisinde, vergi mükelleflerini temsilen, Ticaret ve Sanayi Odaları mutlaka yer almalıdır. Bütün çabaların hedefinin, sanayici ve ihracatçımızın 'Rekabet gücünü artırmak' olduğu, unutulmamalıdır.

Özellikle sivil toplum kuruluşları, vizyon ve hedef sahibi olmalıdır. Burdur, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile uyumlu olarak, 2023'e yol haritası şeklinde kendi vizyonunu oluşturmalıdır. Bu vizyonun, Burdur ölçeğindeki ilk adımı, Burdur'dan göçü durdurmak ve refahı yerelde geliştirmek olabilir.

Göçü durdurmak; yatırım ve sanayileşmeyle olur. Şu an, Burdur sanayileşmesinin düğümlendiği nokta; 2.OSB sorunlarının giderilmeyişi, yatırım ve ticaret alanlarının belirlenmeyişi şeklinde görülmektedir. Burdur'da yatırımı geliştirecek olan ilk adım ise; belediye odağında, şehir mühendisliği rehberliğinde ve istişare ile oluşturulacak imar planıdır. Burdur'da istihdamın artması, 'Meslek sahibi insan'la mümkün olacak; üretim ve ihracatın artması ise, rekabet gücü ile sağlanacaktır. Sanayi ürünlerinin rekabet gücünü artıran en büyük ayak ise; bilindiği gibi 'Maliyet'tir. Maliyeti olumsuzlaştıran ise; nakliye, elektrik, sigorta, vergidir.

İlimizdeki çok sayıda firmanın çalışan araçları, çeşitli borçları sebebiyle görüldüğü yerde bağlanmaktadır. Bağlı araba parkları her geçen gün büyütülmektedir. Firmaların çalışan, para kazandıran aracını bağlayarak, borç tahsili doğru ve akılcı bir yol değildir; bu uygulamanın kaldırılmasını istiyoruz.

Burdur'un hayvancılık, süt inekçiliği ve damızlık sığır yetiştiriciliği de hem ilin, hem ülkenin bu alanda söz sahibi olma hedefleri açısından, ihmal edilecek bir konu değildir. Burdur için mermercilikle birlikte hayvancılık da yükselen ekonomik değer durumundadır. Modern ve uluslar arası boyut kazandırılmalıdır. Bunun için; "Hayvancılık Organize Bölgesi (HOB)", en kısa sürede kurulmalıdır. Teşviklerle Burdur'da süt sanayisi geliştirilmelidir. 'Hayvan bakıcılığı', kalifiye işçilik olarak ciddi, eğitimli ve cazip meslek dalı haline getirilmeli. Yem kaliteleri denetlenmelidir.

Bizler, iş adamları olarak hükümetimizden, genel taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz. TC. Merkez Bankası, faiz indirimlerine devam etmelidir. Böylece, talepteki daralmanın önüne geçilebilir. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimiz, kendisine hedef olarak, Cumhuriyetin yüzüncü yılında dünyanın gelişmiş ilk 10 ülkesi içinde yer almayı hedef almıştır. Cumhuriyetin Yüzüncü yılında ulaşılmak üzere ülkemizde birçok il de, kendisine gelişim hedefleri koymaya başlamıştır. Biz Oda olarak çok önceden, Haziran 2008 tarihli "Burdur TSO" Dergimizde "2023'e Burdur'un Yol Haritası" raporu yayınlamıştık. Ancak şimdiye kadar bu rolü üstlenen olmadı.

Hepinizin bildiği gibi; ülkemiz bir yandan ekonomik yapısal bir dönüşüm içindeyken, bir yandan da son aylarda hızlanan sosyal ve demokratik değişim sürecini yaşamaktadır. Krizli ve bunalımlı yılların ardından gerçekleşen iyileşme ve istikrar ortamında, derlenme ve toparlanma çizgisinde en büyük katkının özel sektörden geldiğine tanık oluyoruz.

Türkiye bölgesel güç, küresel aktör olmuştur. Bu çok açık olarak görülmektedir. Bu sebeple ve en azından ortak gelecek, ortak menfaat temelinde birbirimizi sevmek; bilinçli ve samimi olarak saygı ve güven gelişimi sağlamak zorundayız. Zira tarih bize kişisel, toplumsal, kurumsal ve millet olarak, büyük bir misyon yüklemektedir. Günlük haberleri izlediğimizde, coğrafyamızda yaşananlar, Büyük Türk Milletinin sorumluluklarını çok açık olarak göstermektedir. Dolayısıyla Ülkemiz barış adası, teknolojide ve ekonomide zirve, çevremiz güven ve medeniyet coğrafyası olmak zorundadır. Bu yola girilmiştir. Hiçbir siyasi mülahaza, bu hedefin önüne geçmemelidir. Biz enerjimizi, kavgaya değil ekonomiye, teknolojiye, eğitime, bilime yönlendirmek zorundayız.

Biz de sevgili TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu gibi, demokrasi dışı hiçbir olaya prim verilmemesini istiyoruz. Artık demokrasi dışı iktidarlar dönemini bitirmek ve bütün devlet kurumlarını, millete hesap veren "Demokratik hukuk devleti" kurumları haline getirmek zorundayız. Atatürk'ün belirttiği gibi, "Egemenlik kayıtsız, şartsız milletin" olmalıdır. Çare; katıksız demokrasidir. Milletimiz demokratik rüştünü ispatlamıştır. Bize düşen milletimize güvenmek ve siyasi tercihine saygı göstermektir.

Hepimiz biliyoruz ki; Serbest piyasa ekonomisinin gereği olarak sermaye, Amerika'dan Japonya'ya, oradan da halen Çin ve Hindistan gibi ülkelere yönelmiştir. Dolayısıyla son yıllarda dünya ekonomisinin ağırlık merkezi, Asya'nın başı çektiği ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan ekonomilere kaydı. Önümüzdeki yıllarda küresel ekonominin yönünü de gelişmekte olan bu ülkeler belirleyecektir. Şu da açıktır ki; 2010'nun son çeyreği ve 2011 yılının ilk aylarında yaşanan gelişmeler, 2011 dünyasının anahtar kelimesinin "İstikrar" olacağını göstermektedir. Türkiye'nin yakaladığı bu güzel ivme ile istikrarlı yolculuğuna devam edeceğine inanıyor ve 2011'in güzel bir yıl olacağını düşünüyorum.

İnanıyorum ki; sevgi, muhabbet ve dayanışma içinde olduğumuzda, ortak hedeflere kilitlendiğimizde, aşamayacağımız engel yoktur. Milletimizin beklediği asıl gündem; işsizlik problemini çözecek büyük yatırımlar ve büyük ekonomidir. Büyük Türk Milletine yakışan, büyük Türk ekonomisidir. Bunun için bir tek formül vardır, istikrar. Tabiî ki; istikrarın da tek formülü vardır, demokrasi. Farklı düşüncelere ve inançlara saygı göstermek zorundayız. Bizi bu erdemlere götürecek çözüm özümüzde ve kültürümüzde vardır. Biz, ancak bu kimlikle, kendi kültür ve medeniyetimizle yücelebiliriz. Bu yönde eksiklerimizi gidermek ve kendimize doğru değişmek zorundayız. Huzurlu, mutlu, Dünyada sözü geçen, kalkınmış bir Türkiye için ve tabii ki kalkınmış bir Burdur için başka yol olmadığı artık bilinmektedir." dedi.

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu da yaptığı konuşmada verginin kutsal olduğuna vurgu yapıp, Burdur'daki birlikteliğe dikkat çekti, iş yapıp vergi verenlere herkesin ceket düğmeleyip saygı duyması gerektiğini belirtti. Başkan Meçikoğlu: "Türkiye, eski Türkiye değil. Dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip olan ülkemizin, Cumhuriyetin yüzüncü yılında hedefi 2 trilyon dolar Gayri Safi Milli Hasılasıdır. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır." dedi.

Defterdar Ramazan Taşaltın, Burdur'un 2010 yılında 200 milyon dolar ihracat yaptığını ve Burdur ölçeğinde 200 milyon dolar ihracat yapan 81 vilayet içinde başka bir ilin olmadığını kaydetti. Burdur'da vergi ahlakı ve kültürünün yüksek olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya "Marifet iltifata tabidir. Böyle törenlerin maddi bir yönü yok ama manevi değeri var, bir teşekkür, bir güler yüz, bir tatlı dil çok şeyleri halleder diye düşünüyorum. Burada çok saygın işadamlarımız bulunuyorlar. Birlikten kuvvet doğar diyoruz. Biz işin eksi tarafını değil de artı tarafını düşünmek durumundayız. Konuşurken biraz dikkatli olmalıyız, sanki Burdur'da hiçbir şey yokmuş gibi olayları değerlendirmemeliyiz. Burdur'da çok güzel şeyler oluyor, siz değerli işadamlarının Burdur'a güzel katkıları oluyor" diye konuşma yaptı.

Milletvekillerinden Ramazan Kerim Özkan, dünyanın en pahalı elektriğini, en pahalı mazotunu, dünyanın en pahalı KDV'sini üreten ama vergisini de veren insanların ellerinden sütbeyaz duygularla öptüğünü belirtti ve Burdur'da veren ellerin çoğaldığına, herkesi çalışan hale getireceklerini, tarım ve hayvancılık bölgesi olmasına rağmen süt fiyatlarının düştüğünü belirtti. Milletvekili Mehmet Alp de ticaret adamı olarak eleştiride ve görüşlerini aktarmada bulunarak "Bana göre vergilendirilmiş kazanç çok önemli." dedi. Milletvekili Bayram Özçelik icraatlardan, siyasi istikrardan ve ardından ekonomik ve sosyal istikrarlardan bahsetti, "3 K1 D dönemi bitti çok şükür. Siyasi iktidar Korkusu, Kaosu, Krizi ve Darbe. Biz sanayimizde ve diğer sektörlerde birçok şeyleri aşamadığımıza inanıyorsak aslında geçmişte kaybettiğimiz o enerjileri, sinerjileri çok iyi hesaplamamız lazım. Bu kadar potansiyeli olan bir ülkenin şu anki konumunun bu olmadığını hepimiz biliyoruz aslında. Biz yeter ki istikrarı bir yakalayalım ve yolumuzda devam edelim." dedi.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız da çeşitli örnekler vererek, var güçle çalışılmaya devam edildiğini vurguladı. Burdur'un maddi ve manevi birikimleriyle birlikte kabuğunu kırma yolunda emin adımlarla ilerlediğini de belirten Vali Tapsız, Burdur'da birbirinin gücünü eksiltmemenin önemine değindi. Ve "Büyük olmanız için başka birilerinin küçük olması gerekmiyor." dedi.

Konuşmaların ardından Burdur protokolü, çeşitli gruplarda vergi rekortmeni olan Burdur'un ekonomi liderlerine plaketlerini verdi. Plaket törenini sonunda topluca fotoğraf çekilmesinin ardından Burdur TSO Restoranındaki akşam yemeği ile davetliler uğurlandı.

Burdur Gelir Vergisi birinciliğini Kenan Şahan, Bucak Gelir Vergisi birinciliğini Mehmet Demirezen, Burdur Kurumlar Vergisi birinciliğini Aytaş Akın Mermer San. ve Tic. A.Ş. adına Ercan Akın, Bucak Kurumlar Vergisi birinciliğini Asçim Çimento Beton San. ve Tic. A.Ş. adına Adem Sak, Şirketlerde Borsa Tescil İşlem Hacmi birinciliğini Burdur Güç Birliği Gıda San. ve Tic. A.Ş. adına Hasan Hüseyin Aksöz ve Kooperatiflerde Borsa Tescil İşlem Hacmi birinciliğini Ürkütlü Sulama Kooperatifi adına Yakup Yıldız elde etti.

2009 YILI BURDUR VERGİ REKORTMENLERİ:

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası

Gelir Vergisi:
1 Kenan ŞAHAN
2 Ahmet DOĞAN
3 Cengiz KARATAY
4 Mehmet KESKİN
5 Fethi GÜLCÜ

Kurumlar Vergisi:
1 Aytaş Akın Mermer San. ve Tic.A.Ş.
2 Yıldız Silah Sanayi ve Tic.Ltd.Şti.
3 Hastel Gıda Sanayi ve Tic.Ltd.Şti.
4 Burdur Güç Birliği Gıda San. ve Tic.A.Ş.
5 Kayhan Ertuğrul Mak.Sanayi ve Tic.A.Ş.
6 Buryem Burdur Yem san. ve Tic.A.Ş.
7 Ertuğrullar Tarım Mak.San. ve Tic.A.Ş.
8 Burdur Sandıklı Müt.Hiz.Org.Tur.İnş. ve Tic.Ltd.Şti.
9 Burdur Mensucat San. ve Tic.A.Ş.
10 Olympos Mermer Paz. Dış Ticaret Ltd.Şti.

İhracat:
1 Aytaş Akın Mermer San. ve Tic.A.Ş.

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası

Gelir Vergisi:
1 Mehmet DEMİREZEN
2 Mehmet DİLMEN
3 Mustafa Nahit TALAY
4 Sabri GÜZEL
5 Yusuf TOP

Kurumlar Vergisi:
1 Asçim Çimento Beton Nak.San. ve Tic.A.Ş.
2 Portsan Mermer San.Petrol ve Tar.Ür.Nak.Tic.A.Ş.
3 Portisan Portatif Al. ve Çelik İskele San.ve Tic.A.Ş.
4 Teknomer Turizm Tarım Maden İnş.Tic.Ltd.Şti.
5 Alistone Mermer Mak.İnş.Nak.San. ve Tic.Ltd.Şti.
6 Başarırlar Mermer San. ve Tic.Ltd.Şti.
7 Lider Sağlık Hizmetleri Tic.Ltd.Şti.
8 Özeller Madencilik Nak.San. ve Tic.Ltd.Şti.
9 Vahdet Mermer Mak.Maden.Nak.San. ve Tic.Ltd.Şti.
10 Fonmersan Antik Mermer San. ve Tic.Ltd.Şti.

İhracat:
1 Asçim Çimento Beton Nak.San. ve Tic.A.Ş.
2 Portsan Mermer San.Petrol ve Tar.Ür.Nak.Tic.A.Ş.

Burdur Ticaret Borsası

İşlem Hacmine Göre Mükellefler:
1 Burdur Güç Birliği Gıda San. ve Tic.A.Ş.
2 Türkiye Şeker Fab.A.Ş. Burdur Şeker Fabrikası
3 Yıl-Maz Et Gıda Nak.San. ve Tic.Ltd.Şti.
4 Akaylar Hububat San. ve Tic.Ltd.Şti.
5 Evren Canlı Hayvan ve Et Paz.San. ve Tic.Ltd.Şti.
6 Kutlugöl Tarım Ür.İnş.Mad.Hay.San. ve Tic.Ltd.Şti.
7 Kılınçoğlu Tarım Ür.Tic. ve Nak.Ltd.Şti.
8 Özyurtlar Nak.Tarım Gıda Yem San. Tic.Ltd.Şti.
9 Mehmet TOPAY
10 Burdur İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği

İşlem Hacmine Göre Kooperatifler:
1 S.S.Ürkütlü Sulama Kooperatifi
2 S.S.Büğdüz Tarımsal Kalkınma Kooperatifi
3 S.S.Taşkapı Zirai Ürün.Üret.Paz.Kooperatifi
4 S.S.Askeriye Köyü Tar.Kal.Kooperatifi
5 S.S.Karamanlı Merkez Sul.Kooperatifi
6 S.S.Akdere Mah.6 Nolu Tar.Kal.Kooperatifi
7 S.S.Gölhisar Tar.Kal.Kooperatifi
8 S.S.Çamlık Tar.Kal.Kooperatifi
9 S.S.Yazıköy Sulama Kooperatifi
10 S.S.Yarıköy Köyü Tar.Kal.Kooperatifi

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.