Skip to main content

BURDUR DOĞALTAŞ Mermer Derneği Kuruldu

Burdur'da, Burdur Beji Mermerciliğinin hızlı gelişimine paralel olarak, Burdur Doğaltaş Madenciler ve Mermer Makineleri Üreticileri (BURDUR DOĞALTAŞ) adıyla kurulan dernek kuruluşunu tamamladı.

Kurucu Başkan Nasuh Ekinci; Dernek Merkezinde yaptığı açıklamada "Sanal görüntülerle gündeme getirilen Söğüt Dağlarında mermer olmadığını" söyledi.

Kurucu Başkan Nasuh Ekinci, kurucular; Nasuh Ekinci, Ekinciler Mermer. Ali Gür, Gür Mermer. Orhan Çiçek, Çiçek Mersan. Ahmet Altıntaş, Altıntaş Elektrik. Salih Yavuzkan, Aytaş Akın Mermer. Gökhan Varol, Varol Mermer. İlker Demir, Aldemir Mermer ile birlikte Dernek Merkezinde yaptığı basın toplantısında; "Burdur Mermercilik faaliyetlerinin Burdur Gölü'ndeki su çekilmesiyle hiçbir alakasının olmadığını ve gölün, tamamen suyu israf eden kullanım metotları nedeniyle etkilendiğini" açıkladı. Ekinci açıklamasında şunları söyledi:
"Bilindiği gibi, Burdur ekonomisi; 5-10 yıl öncesine kadar tarım, hayvancılık ve küçük esnaflıktan öte bir varlığa sahip değildi. Dolayısıyla, önünü göremeyen ve geleceğe bakamayan bir il durumunda idi. Son yıllarda, özellikle Çinlilerin ilgi ve talepleri ile hızlı bir gelişim gösteren, Burdur Beji Mermerciliği doğdu. Burdur'un mütevazi ekonomisini oluşturan Tarım Hayvancılık ve Tarım Makineleri sektörünün, hala çözülemeyen ve dolayısıyla da ileri hedeflere engel teşkil eden sorunlar yumağı, bir yanda çözüm beklemeye devam ederken; Burdur ekonomisine, bir de Mermercilik sektörü girmiştir. Tabiidir ki; kendine özgü sorunlarla birlikte, büyüyerek gelişmektedir. Mermercilik sektörünün içinde olan bizler, daha henüz keşfedilmemiş diğer madenlerimizle birlikte, Burdur Beji Doğal Taşımızın değerini biliyoruz. Bu değer, Burdur ekonomisinin kurtuluş ve çıkış kapılarından birisi olacaktır.
Bizler bunun yanında; hızlı şekilde gelişmekte olan sektörün, çevrecilik sorunlarının da beraberinde gelişmekte olduğunu görmekteyiz. Her olayın ve hareketin doğal olarak zaten çevre ile bir ilgisi vardır. Örneğin; çok masum bir çevre yürüyüşünde bile, gürültü ve çöp kirliliği gibi bir olumsuzluğu vardır. Çevreye ancak, ölü insan ve ölü toplum zarar veremez... Ancak bizler, aklı başında olan herkes gibi; hem yer altı ve yer üstü potansiyellerimizin kıymetini bilecek, ekonomik gelişmecilikte ve yaşam kalitemizin gelişiminde kullanmayı gerçekleştirecek ve hem de olumsuzlukları en aza indirecek hassasiyetin içinde olacağız.
Bizler, Burdur Mermercilik sektöründe görüyoruz ki; bu sektör, yüksek yatırım maliyetli ve yüksek riske sahip bir sektördür. Burdur mermercisi, bir yandan sermaye, teknoloji ve insan kaynaklarına dayanan ağır yatırım sorunları, bir yandan devletin bürokratik sorunları ile uğraşarak, Burdur istihdam ve ekonomisine değer katmaya çalışırken, diğer yandan da iyi niyetli olduklarına inanmak istediğimiz, anlamsız engellerle karşılaşıyoruz. Her işte olduğu gibi, engel oluşturma çabaları; büyük ölçüde, tek yönlü bakış ve doğru bilgilere ulaşılamamasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle; Derneğimiz, halkımızla ve ilgili çevrelerle, doğru bilgilendirmeye yönelik iletişim içinde olacaktır.
Hepimizin bildiği gibi, istismarcılar ve karanlık emellere hizmet edenler, bilgi kirliliği ve kafa karışıklığından faydalanarak, bulanık suda balık avlamayı ve üzüm yemek yerine bağcıyı dövmeyi severler. Artık halkımız şunu da kat'i olarak bilmeli ki; Ülkemiz ne zaman bir atılım ve gelişim gösterse, Batı'nın gizli mahfilleri, içimizdeki uzantıları ile düğmeye basarak, o bildik provokatif eylem ve engellerini sahneye koymaktadır. Burdur'umuzda da zaman, zaman bu tür karanlık maksatlar adına sahneler ortaya konmaktadır. Derneğimiz; çevre istismarcılarının, gerçeği saptırarak, abartarak, felaket tellallığı mizansenleriyle, asıl maksatları olan ekonomik gelişmenin önünü kesmek ve emperyalist Batı'nın ekmeğine yağ sürmek için gösterdikleri çabaları, boşa çıkartmak için çalışacaktır.
Derneğimiz; bir yandan bürokratik sıkıntıları, diğer yandan maliyet ve rekabet zorluklarını aşarak ihracat yapan, Ülkemize ve Burdur'umuza döviz kazandıran Mermerci üyelerimizin karşılaştıkları engellerin aşılmasında, onların yanında yer alacaktır. Derneğimiz; üretim, tanıtım, pazarlama gibi alanlarda, araştırma ve destek hizmetler verecektir. Derneğimiz; üyelerimizle birlikte, sektörel otokontrol konusunda, nitelikli çabalar sarf edecektir. Bizler buna çok önem veriyoruz.
İşte bütün bu sorunları, daha fazla ilerlemeden, halkımızla birlikte ve halkımızın da ali menfaatlerini gözetecek şekilde çözecek ve bu yönde çaba gösterecek bir derneğe ihtiyaç olduğunu düşünerek bu Derneğimizi kurduk. Burdur'umuza ve Milletimize hayırlı olsun."

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.