Skip to main content

Burdur Defterdarlığı 2011'i Değerlendirdi

Vali Tapsız; "Yatırımcıya yer gösterebilmeli ve yatırımları engelleme yanlışından vazgeçilmelidir"

Burdur Defterdarlığı 2011 yılı faaliyetlerinin ve birimlerin performanslarının değerlendirilmesi ve 2012 yılı bütçe hedeflerine ulaşılması için yapılacak çalışmaların görüşülmesi amacıyla çalışma toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Süleyman Tapsız, İl genel meclisi Başkanı İbrahim Ekici , Defterdar Ramazan Taşaltın, Merkez ve İlçe birim müdürleri katıldı. Vali Tapsız, "Yatırımları engelleme yanlışından vazgeçilmelidir" dedi.

Toplantının açılışında konuşan Defterdar Ramazan Taşaltın, 2011 yılı bütçe gelirleri tahsilatının 276 milyon 712 bin 124 TL , vergi gelirleri tahsilatının da 243 milyon 123 bin 741 TL olduğunu söyledi. Taşaltın 2012 yılında en büyük hedeflerinin ise cari dönem tahakkuklarının tamamının tahsili olacağını ifade etti.

Vali Süleyman Tapsız , "2012 yılının bir önceki yıla göre çok daha iyi geçmesi için çalışmalıyız. İlimizin gelişmesi, kalkınmasını temel amaç olarak görmeliyiz." dedi.
Yerel yöneticilere de seslenen Vali Tapsız, "İlimizde yapılacak olan yatırımlara yerel yöneticilerin yer açması, kolaylık sağlaması gerekirken tam tersine mahkemelere dava açılmış, engellenmiş. İl'e bir yatırım yapılacak bu engelleniyor. Yerel yönetim mekanizmasında yer alan kişilerce engelleniyor. Böyle bir anlayış kabul edilemez. Bu yanlıştan vazgeçilmesi gerekir" dedi.
Burdur 2. OSB konusunda da emlakçılara seslenen Vali Tapsız , "Arsanın gerçek fiyatını söylentilerle artırmasınlar. İlimize bir hizmet geliyor ve siz de bu İlde yaşıyorsunuz. Burdur'un kalkınmasını azcık istiyorsanız vatandaşı kışkırtmayacaksınız, vicdanlı olacaksınız" dedi.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Defterdarlık çalışanlarından, vergi vermeye gelen vatandaşlara güler yüzlü davranmalarını istedi. Burdur'a gelen yatırımcılara yardımcı olunmasını da isteyen Tapsız, "Burdur'da yatırım yapmaya gelenlere yardımcı olun, köstek olmayın, belirlediğiniz alanların ilanını yapıp, yatırımcıların gelmesini sağlayın" diye konuştu.

Defterdar Ramazan Taşaltın ise; 2011 yılında kamu alacaklarının hızlandırılması, taksitlendirilmesiyle ilgili Cumhuriyet tarihinin en önemli, en kapsamlı kanununun çıktığını hatırlattı. Taşaltın, kanunun amacına ulaşmasının taşradaki uygulayıcıların çalışmalarına bağlı olduğunu kaydederek, konuyla ilgili Burdur'da başarıya ulaştıklarına inandığını bildirdi.

Burdur'da 2011 yılında yaklaşık 75 milyon liralık kamu alacağının yapılandırıldığını, mükelleflerin yüzde 75'inin taksitlerini ödemeye devam ettiğini kaydeden Taşaltın, "Burdur'un eğitimli bir kent olması ve vergi bilincinin yüksek olması dolayısıyla uyum açısından bir sorunumuz bulunmaktadır" diye konuştu.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.