Skip to main content

Burdur'da Sürdürülebilir Kalkınma Toplantısı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya, Burdur ve Isparta'daki kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların stratejik gelişme alanlarında yapacakları araştırma, planlama ve fizibilite çalışmaları için vereceği doğrudan faaliyet desteği ile ilgili bilgilendirme toplantısını Burdur'da gerçekleştirdi.

Kalkınmaya ivme kazandıracak araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına destek sağlama amacına yönelik olarak BAKA'nın 2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı, Burdur Valiliği'nin talebi üzerine ildeki kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda anlatıldı.

Görevleri arasında 'Bölgenin kaynak ve olanaklarını tespit etmeye, ekonomik ve sosyal gelişmeyi hızlandırmaya ve rekabet gücünü artırmaya yönelik araştırmalar yapmak, yaptırmak ve desteklemek' ile 'bölgenin kırsal ve yerel kalkınma ile ilgili kapasitesinin geliştirilmesine katkıda bulunmak' bulunan BAKA, bu yöndeki çalışmalarını Burdur'da da sürdürdü.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörlük Toplantı Salonu'ndaki toplantıda katılımcıları Proje Yönetim Birimi Başkanı Sinan MESUTER, Burdur YDO Koordinatörü Mehmet CANDAN ve uzman Hikmet İlhan İREN'den oluşan BAKA ekibi bilgilendirdi.

BAKA ekibi, Antalya, Burdur ve Isparta'daki kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların stratejik gelişme alanlarında yapacakları araştırma, planlama ve fizibilite çalışmaları için vereceği 2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı ve mali destek programları konularında bilgi verdi. Sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayacak araştırma, geliştirme, planlama ve fizibilite çalışmalarının neler olabileceği konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunan toplantıda, BAKA'nın kuruluşu, vizyonu, hedefleri, görevleri, faaliyetleri ve sonuçlanan ilk mali destek programıyla ilgili katılımcılar bilgilendirildi.

BAKA ekibi, soru-cevap bölümüyle tamamlanan toplantı sonrasında katılımcılara birebir bilgilendirme de yaptı.

DESTEĞİN ALT VE ÜST SINIRI

Bilgilendirme toplantısında, yılsonuna kadar başvuruların kabul edileceği destek programında faaliyet bütçesinin en az yüzde 25'i en fazla da tamamı yüzde 100'ü de hibe olarak destekleneceğini, proje başına desteğin alt sınırının 19.500 TL, üst sınırının da 75.000 TL, Doğrudan Faaliyet Destekleri için toplam bütçenin de 1.100.000 TL olarak belirlendiği hatırlatıldı. Başvuruların kısa sürede değerlendirerek BAKA Yönetim Kurulu'nda karara bağlanacağı için son başvuru tarihinin beklenmemesinin önemine dikkat çekildi.

Ajansın yıllık Doğrudan Faaliyet Desteği Programı'ndan; Antalya, Burdur ve Isparta'daki valilikler, kaymakamlıklar, il özel idareleri, belediyeler, üniversiteler ile kamu kurumları kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu Çerçevesinde Kurulmuş Birlikler, İhracatçı Birlikleri yararlanabiliyor.

30 Aralık 2011'e kadar başvurular kabul edilecek ve başvuruların değerlendirilip kısa sürede sonuçlandırılacağı programda bütçenin son başvuru tarihi öncesinde tükenmesi durumunda, Doğrudan Faaliyet Desteği son başvuru tarihini beklemeksizin 2011 yılı için tamamlanacak ve yeni faaliyet teklifi alınmayacağı BAKA'nın internet sitesinden duyurulacak.

DESTEKLENECEK FAALİYETLER

Yüzde 25 ile yüzde 100 oranında hibe desteği alabilecek program kapsamında desteklenmesi uygun görülen faaliyetler ise şöyle sıralandı:

"Bölgenin potansiyellerinin ortaya çıkarılmasına yönelik araştırma, istatistiki veri, planlama, analiz ve raporlama çalışmaları.

Tarım, denizcilik, mermercilik, alternatif turizm, yenilenebilir enerji, tıbbi ve aromatik bitkiler, lojistik sektörlerine yönelik araştırma çalışmaları.

Sektörel kümelenmeyi teşvik etmeye yönelik araştırma, geliştirme ve planlama faaliyetleri.

Bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirmeye yönelik iş geliştirme merkezleri, teknoloji geliştirme merkezleri, teknoparklar gibi kuruluşların kurulması amacıyla yapılacak fizibilite benzeri ön çalışmalar gibi bölge için önemli olabilecek stratejik eylemlerin başlatılmasına ve geliştirilmesine yönelik faaliyetler.

Büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede etki edilmesi ve yönlendirilmesine katkı sağlamasına yönelik faaliyetler."

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.