Skip to main content

Burdur'da proje eğitim maratonu

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Burdur merkez ve ilçelerinin tamamını kapsayan 5 günlük proje hazırlama eğitimini tamamladı.

BAKA, Burdur il merkezindeki tüm ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında proje hazırlama konusunda görevli toplam 151 personeline Proje Yönetimi Eğitimi verdi. İlçelerde kaymakamların da katıldığı eğitim programı, Burdur il merkezinde de iki gün gerçekleştirildi. Eğitim yerinde ziyaret ettiği kursiyerlere hitap eden Burdur Valisi Süleyman Tapsız, BAKA'nın her zaman proje hazırlama konusunda her türlü destek vermeye hazır olduğunu belirterek, "En güzel projeler Burdur'da üretilsin istiyoruz. Programa katıldığınız için sizleri tebrik ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

Görevleri arasında, 'Yerel potansiyeli harekete geçirmek', 'Bölgedeki kamu kurumları, yerel yönetimler ve STK'lara planlama ile proje yapma konularında destek sağlamak' bulunan BAKA, Burdur Valiliği Proje Birimi'nin talebi üzerine merkez ve tüm ilçeleri içeren eğitim programı düzenledi. Kamu kurum ve kuruluşlarında proje hazırlama konusunda görevli personelin Avrupa Birliği (AB) ile kalkınma ajansları proje formatına uygun proje hazırlanabilmesi için eğitimleri BAKA İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Kamil Deniz Demirbaş verdi.

BUCAK'TA BAŞLADI İLÇELERDE SÜRDÜ
Bucak, Ağlasun ve Çeltikçi'den Bucak'ta gerçekleştirilirken, kamu kurum ve kuruluşundan 35 personel eğitim aldı. BAKA'nın ikinci eğitim programı Altınyayla, Gölhisar ve Çavdır ilçelerindeki kamu kurum ve kuruluşlarından proje hazırlama konusunda görevli 23 personel eğitim programına katıldı. Eğitimin üçüncüsü de, Karamanlı, Yeşilova, Kemer ve Tefenni ilçelerinden 35 personel için Yeşilova'da gerçekleştirildi.

İL MERKEZİNDE İKİ AYRI PROGRAM
Burdur il merkezindeki proje yönetimi eğitimi Belediye Konferans ve Sergi Salonu'nda iki gün gerçekleştirildi. İlk gün 34 ikinci gün de 24 olmak üzere eğitime kamu kurum ve kuruluşundan proje hazırlamada görevli toplam 58 personel katıldı. Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanvekili Süleyman Tapsız, eğitim çalışması hakkında bilgi aldı.

Çalışmaların, AB proje finansman imkanları hakkında bilgilenmelerini sağlamak ve özellikle de bu süreçte aktif bir biçimde yer alabilmelerinin ön koşulu olan AB formatında proje teklifi hazırlama konusunda bir kapasite oluşturulmasını temin etme amacıyla düzenlendiğini açıklayan BAKA İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Kamil Demirbaş'ın bilgi vermesinin ardından; başkalarından artı bir yönümüz ve farklılığınız olması gerektiğini vurgulayan Vali Tapsız, "AB projeleri konusunda eksiğimiz var" dedi.

Gerçekleşen eğitimle, Türkiye'de AB ve kalkınma ajansları tarafından finanse edilen proje ile programlar, AB Proje Çevrimi Yönetimi (Project Cycle Management), hibe programları başvuru formları ve eklerinin hazırlanması, Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen proje teklifi hazırlama formatı olan 'Proje Döngüsü Yönetimi'ni kavrayıp, AB ve Kalkınma Ajansı hibe programları konularında bilgiler verildi.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.