Skip to main content

Burdur'da Cumhurbaşkanı sevinci yaşandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 39 yıl aradan sonra Burdur Halkına Cumhurbaşkanlarıyla buluşma sevinci yaşattı. Burdurluların bir kilometrelik cadde boyunca coşkuyla karşıladığı Gül, Belediye Sarayı balkonundan yaptığı halka hitabında, Burdur halkının ilgi ve sevgisinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. '"Türkiye ilimde, bilimde, ekonomide, demokraside, hukukta, tüm bu alanlarda dünyanın en gelişmiş ülkesi olma yarışındadır. Bu yarışta da sanıyorum ki çok kısa süre içerisinde dünyanın en seçkin ülkelerinden birisi olacaktır" dedi. Abdullah Gül, Grand Özeren Otel'de verilen yemekte, Burdurlu iş adamlarıyla bir araya geldi. Burdur Valisi, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı'ndan ve sektör temsilcilerinden Burdur'un sorunlarını ve isteklerini dinleyen Cumhurbaşkanı Gül, not aldırdığı sorunlarla ve dosyalarla ilgileneceğini belirtti.

"Mehmet Akif sizin hemşehrinizdir" diyen Cumhurbaşkanı Gül, İstiklal Marşı'nın kabulünde Burdur'da bulunmaktan gurur duyduğunu belirtti. Gül, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans Salonu'nda düzenlenen ''İstiklal Marşı'nın Kabulünün Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Etkinliği''nde yaptığı konuşmada:
"İstiklal Marşı'nın TBMM'de çok büyük bir coşkuyla kabul edilmiştir. Hatta o kadar coşku vardı ki üç kez tekrar edildi. Oy birliğiyle kabul edildi. Mehmet Akif Ersoy, sadece İstiklal Marşı'nı yazmadı, Milli Mücadele'nin en zor günlerinde halka heyecanı ve bu mücadelenin ne kadar kutsal bir mücadele olduğunu anlattı'' dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un ilk TBMM'de Burdur Milletvekili olarak görev yaptığını anımsatan Gül, şöyle konuştu:

''Mehmet Akif sizin hemşehrinizdir. Sizi temsil eden bir mebusun bu büyük destanı yazması çok önemli. Mehmet Akif Ersoy, sadece bir mücadele adamı değil, aynı zamanda ilim adamı idi. Kendisi esas itibariyle şairliğiyle tanınmıştı. O, bu yönüyle tüm milletin sevgisini kazandı. O zamanki sosyal problemleri, halkın başına gelenleri, bizi ileri götürmeyen davranışlarımızı büyük bir cesaretle tenkit etmiştir. Mehmet Akif, esas itibariyle İstiklal Marşı'nı yazarak unutulmaz olmuştur. Safahat adlı eserinde tüm Türk gençliğine nasihatları vardır. 'Asım'ın Nesli'nde tüm bu nasihatleri teferruatıyla işlemiştir.''

''TÜRKİYE, DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ ÜLKESİ OLMA YARIŞINDADIR''-
Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadeleyi bugün başka alanlarda da verdiğine dikkat çeken Gül, Türkiye'nin bugün çok farklı bir ülke olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül şunları söyledi:
''Türkiye ilimde, bilimde, ekonomide, demokraside, hukukta, tüm bu alanlarda dünyanın en gelişmiş ülkesi olma yarışındadır. Bu yarışta da sanıyorum ki çok kısa süre içerisinde dünyanın en seçkin ülkelerinden birisi olacaktır. Bugün zaten Türkiye, gerçekte o noktadadır. Uluslararası bütün kuruluşlarda Türkiye'ye olan ilgi bunu göstermektedir. Bilim adamlarımız büyük başarılar elde etmektedir. Üniversitelerimiz, giderek çok daha güçlenmektedir. Anadolu'nun her tarafına üniversiteler yayılmıştır. Bu üniversiteler, artık sadece diploma veren değil, araştırma yapan, güzel projeleri destekleyen ve çok değerli bilim adamlarını yetiştiren üniversiteler haline gelmiştir. Bizim bugünlere gelişimizi o günkü milli mücadelede çok büyük fedakarlıklarda bulunanlara borçluyuz. Başta muhakkak ki devletimizin kurucusu Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşları ve şüphesiz ki Mehmet Akif de onlardan biriydi. Kimi kalemle bu mücadeleyi yaptı, kimi silahla. Bizler onların değerlerini biliyoruz. Bu kadar sene geçmesine rağmen onları unutmuyoruz, her geçen gün değerlerini daha çok anlıyoruz ve bizi emanet ettikleri ülkemize çok daha fazla sahip çıkıyoruz. Bu nedenle Mehmet Akif Ersoy'un ismini taşıyan bir üniversitede bulunmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum.''
Büyük insanların isimlerini taşıyan üniversitelerin sorumluluklarının da büyük olduğunu ifade eden Gül, ''Mehmet Akif ismini taşıyan bir üniversitesiniz. Eminim ki ona layık olacaksınız, onların mücadelesine layık olacaksınız ve üniversitenizin ismi anılırken daima ön saflarda olacak, daima yarıştığınız alanlarda üniversiteniz derecelere girecek ve bu büyük sorumluluğun gereklerini de yerine getireceğinize inanıyorum'' diye konuştu.
Burdur Valisi İbrahim Özçimen de, uzun yıllar sonra gerçekleşen cumhurbaşkanı ziyaretinin kenti sevince boğduğunu söyledi.

Özçimen, İstiklal Marşı'nın, edebi özelliği, mana derinliği ve yansıttığı duygularla milli mücadele ruhu içerisinde eşsiz bir değer olduğunu söyledi.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Gökay Yıldız da, bugün yurdun dört bir yanına dağılmış olan 250 ilk ve orta dereceli okulun Mehmet Akif Ersoy ismini taşımasının, vatan şairine olan sevgi, saygı ve minnet duygularının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Etkinlikte, Mehmet Akif Ersoy'un Kosova'dan gelen akrabaları İsmet Demaj ile Mehmet Mulay'a, Cumhurbaşkanı Gül çeşitli hediyeler verdi. Ayrıca, etkinlik çerçevesinde düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girenler de ödüllerini Gül'ün elinden aldı.
Burdur, Gül'ü en iyi şekilde ağırladı.
Vali Özçimen, çok güzel bir ağırlama olduğunu dile getirerek "İnşallah bunun meyvelerini de Burdur ilerleyen günlerde toplayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımıza ilimizin özelliklerini arz ettik. Bunlardan birisi de ilimizin eğitim kenti olmasıydı. Burdur bu özelliği ile büyük bir takdirle karşılandı ve sebepleri soruldu. Bunu dışında sütçülükteki marka kenti oluşumuzu, birkaç done ile aktardık. Sayın Cumhurbaşkanımız da, bütün Türkiye'nin duyabileceği şekilde, diğer illere (Burdur'u örnek alın) dedi. Bu da bizim göğsümüzü kabartan bir husus oldu" diye konuştu.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.