Skip to main content

Burdur'da BAKA 2011 Mali Destek Programı Eğitimi Verildi

Burdur BUTSO Konferans Salonunda BAKA'NIN 2011 Mali Destek Programı Proje Hazırlama konusunda iki günlük eğitim verildi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)'nın, 17 Ocak-5 Şubat 20011 tarihleri arasında Isparta-Burdur illerinde yapılmasını düzenlediği Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Konferans Salonu'nda, 2011 Mali Destek Programı Proje Hazırlama Eğitimi verildi. Uzman Nil Ayhan tarafından verilen seminere, Burdurlu iş adamları büyük ilgi gösterdi.

Seminere katılan iş adamlarının sorularıyla başlayan seminerde; katılımcılar hazırlayacakları mali destek alma projelerinde mesafe alabilmek, tereddütlerinin giderilmesi ve hedefe ulaşabilmek için pratik bilgi ve metot öğrenmek istediklerini ifade ettiler. KOBİ ölçek kavramları üzerinde tartışmaların yaşandığı seminerde, Ajansın ne yapmaya çalıştığı, genel amaçları gerçekleştirecek destek programının ayrıntılarıyla anlaşılması üzerinde duran Nil Ayhan, bir projeyi nasıl ele alıp, nasıl geliştirileceği, araç ve tekniklerini anlattı.

STRATEJİK PLAN
"Artık günümüzde Devlet Planlamanın anlayışıyla beraber, Ajans proje planları da stratejik anlamda planlamalar şeklinde geliştirilmektedir." diyen Ayhan, açıklamalarına şöyle devam etti:
"Kalkınma Ajansının birçok destek programı var. Bir tanesi 'Doğrudan finansman desteği' diye bildiğimiz grubun içinde bir tanesi de 'Proje destek çağrısı' yoluyla destek sağlamaktır. Başka türlü destekler, bugünkü konumuzun dışında. Mali Destek Programı dediğimiz zaman, bir bütün şeyden bahsediyoruz. Başvuran herkesin bir özgürlüğü var. Aynı genel amaçları paylaşan küçük ölçekli projeleri seçmek için oluşturulmuş rekabetçi bir süreç. Buradaki anahtar kelime şu; ister turizmi geliştirmek için yapılsın, ister bir restorasyon projesi olsun, ister kozmetik alanda, istek bir imalatçı kapasitesi artırımı olsun, ister kurumsallaşmaya yönelik proje olsun, çalışmalarımız; Ajansın ve mali destek programının genel amaçlarına aykırı olamaz. İki önceliğimiz var: İşletmelerde işletmelerin kurumsallaşması ve rekabet gücünün artırılması birinci öncelik. İkinci öncelik ise; bölgede turizm sezonunun 12 aya yayılması ve turizm olanaklarının değerlendirilmesidir."

Nil Ayhan bir soru üzerine; istenen proje desteklerinin 40 bin liradan az 400 bin liradan fazla olamayacağını da söyledi.

Seminerin ikinci gününde daha çok başvuru rehberi ve rehberin nasıl doldurulacağı konusunda örneklemelerle çalışmalar yapıldı.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
31.01.2011

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.