Skip to main content

Burdur 2. OSB'de Kamulaştırma Çalışmaları Başladı

Burdur 2. Organize Sanayi Bölgesi (2.OSB) Yürütme Kurulu, Burdur Valisi Süyeyman Tapsız Başkanlığı'nda 2011'in son toplantısını yaptı. Toplantıda, mevcut durum değerlendirmesi ve yürütülmekte olan çalışmaların hızlandırılması görüşüldü.

Resmi Kuruluşu 26 Haziran 2009'da tamamlanan ve Yönetim Kurulu 18 Ağustos 2009 tarihinde belirlenen 2.OSB'nin, gündemde yer alan kamulaştırma çalışmalarına ilişkin durum değerlendirmesi yapıldı. Toplantıya; Vali Süleyman Tansız, BUTSO Yön.Kur.Bşk. Yusuf Keyik, BUTSO Yön.Kur.Bşk.Yrd. Ali Gür ve Yön.Kur. Üyeleri Osman Kısaoğlu ve Şükrü Ürküt, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, İl Genel Meclisi Bşkanı İbrahim Ekici, 2. OSB Müdür vekili Osman Çelik katıldılar.

Burdur Merkez Kökçebağ Köyü sınırları içinde yer alan 2.OSB çalışmalarında gelinen noktayı değerlendiren Vali Süyeyman Tapsız, 2012 başından itibaren Bakanlıktan gelen 1 milyon ile birlikte bütçe durumunu ve kamulaştırama çalışmalarının ne safhada olduğunu sorarak, oluşturulan komisyon ve kurul yöneticilerden çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Vali Tapsız; kamulaştırma çalışmalarının çok kolay olmayacağını, bu yüzden çalışmaların dikkatli ve hızlı yürütülmesi gerektiğini belirterek; 2. OSB Kurucu ortakların üzerlerine düşen ortaklık paylarının kısa zamanda ödenmesini ve bütçenin güçlendirilmesini istedi.

2. OSB alanında ortaya çıkan sorunlu bölge dışındaki yerlerin alt yapı çalışmalarına bir an evvel geçilebilmesi için, istimlak çalışmalarını yürütecek, tapu sahipleriyle görüşecek "Kıymet Taktir Komisyonu" kurularak görevine başladığı bildirildi. Komisyonda; Ali Gür, Süleyman Ceyhan ve İbrahim Şimşek yer aldılar. Uzlaşma Komisyonu ise; Mehmet Emin Demirel, Ali Sevinç ve Alaettin Seçilmiş'ten oluşturuldu.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
30.12.2011

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.