Burdur 2. OSB Çalışmaları Hızlandı

Antalya, Burdur, Isparta’dan oluşan Batı Akdeniz (TR-61)’de bulunan Burdur, 6 bölgeden oluşan Teşvik Sisteminde, 3. Teşvik bölgesinde yer almaktadır. Bu Teşvik Sistemi Burdur’u, bölge içindeki yatırımlar bakımından önemli bir avantajlı yere getirirken; Burdur Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak yatırımları için ise, ayrıca bir avantaj teşviki de sağlayarak 4. Bölge teşviklerinden yararlandırmaktadır. Bunu bilen yatırımcı, Burdur’da yatırım yapmak ve özellikle de Burdur 2.OSB’de yatırım yapmak istemektedir.

Bunun farkında olan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) ve 2.OSB Yönetimi, olabilecek en hızlı bir çabayla çalışmaları hızlandırma gayreti içinde bulunmaktadır. Konuya ilişkin bilgi veren BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, “Burdur’un yatırımcıya ve dolayısıyla istihdama büyük ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Yatırımcının da, 4. Bölge teşviklerinden yararlanmak için 2. OSB’yi beklediğini de biliyoruz. 96 Hektardan oluşan 2. OSB’mizin, 22 büyük parseli bulunmaktadır. Bir yandan, maddi imkansızlıklar, diğer yandan bürokratik prosedürlerin yavaş işleyişine rağmen; bizler de 2. Organize Sanayi Bölgemizin hem alt yapısını tamamlamaya çalışıyor ve diğer yandan ön tahsislerle yatırımcı kazanmaya çalışıyoruz. İşte burada, sahada görüldüğü gibi, müteahhidin alt yapı çalışmalarını denetliyor ve hızlandırmaya çalışıyoruz” dedi.