Skip to main content

Burdur 2. Organize Sanayi Bölgesi YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Olağan 2. OSB Yönetim Kurulu toplantısı Vali Şerif Yılmaz Başkanlığında yapıldı. Toplantıya Vali Yılmaz’ın yanı sıra Burdur Ak parti Millet Vekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, ve Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gür katıldı.

Toplantının ardından Vali Yılmaz 2. OSB’deki çalışmaları yerinde inceledi. Organize Sanayi Bölgesi incelemelerinde Vali Yılmaz’a Milletvekili Bayram Özçelik, Milletvekili Reşat Petek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, 2. OSB Yönetim Kurulu Üyeleri, Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar ve basın mensupları eşlik etti.

Müdür Aslanboğa’nın hazır bulunduğu incelemelerde, Vali Yılmaz devam eden fabrika inşaatları ve proje aşamasında olan parsellerle ilgili Arslanboğa’dan bilgi aldı.

Geldiği günden bu yana önem verdiği konulardan biri olan ve 2. OSB çalışmalarını titizlikle takip eden Vali Yılmaz, organize sanayi bölgesinde yaptığı incelemelerinin ardından, bugüne kadar yapılan alt yapı çalışmaları, sanayi parsellerinin tahsis durumu, inşaata başlayan ve proje aşamasında olan parsellerle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.
2. OSB’nin alt yapı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Vali Yılmaz, “Elektrikle ilgili son aşamaya gelindi. Doğalgaz, su, kanalizasyon, Devlet Su İşleri tarafından yapılan dere ıslahları ve iletişim hatları da dahil olmak üzere artık sanayicimizin ihtiyaç duyduğu alt yapının tamamlandığını ifade etti. Şuan itibariyle 15 sanayi parselinin tahsis edildiğini ifade eden Vali Yılmaz, görüldüğü gibi 3 fabrikamızın inşaatı devam ediyor. Diğerleri de proje verme ve değerlendirme aşamasında. Bilindiği üzere OSB’lerde bir yıl içerisinde proje verilmesi ve iki yıl içerisinde de inşaatın bitmesi gerekiyor.

Şu an itibariyle 9 adet boş parselimiz var. Bunun la ilgili özellikle biraz önce Yönetim Kurulu Toplantımızda, 1. OSB’de yatırımı olan sanayicimizin yeni arsa talebiyle karşılaştık. 1 OSB’de bilindiği gibi boş arsamız yok. Bucak OSB’miz de geçen ay itibariyle tüm parsellerin tamamı satıldı ve tahsis edildi. Burdur 2. OSB’de 9 parselimiz kaldı. Buda çok büyük rakam değil. Isparta ve bölgede OSB’lerin dolu olduğu düşünüldüğünde, o açıdan bizim mevcut alanlarımızı en iyi şekilde yatırım yapacak sanayicimize tahsis etmek istiyoruz.
Bu açıdan da biz 2. OSB’nin alt yapı çalışmalarını hızlı bir şekilde bir yıldan beri aşağı yukarı bütün çalışmaları yoğun bir şekilde arkadaşlarımızla hep beraber gerçekleştirdik.

Henüz fabrika olmamasına rağmen alt yapı konusunda arıtma tesisi de yapalım diye düşündük. İlk planda 1. ve 2. OSB beraber tek bir arıtma tesisi yapalım diye düşünmüştük. Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesinden beraber yapalım talebi gelince tekrar bir değerlendirme aşamasına geldik. Bütün arkadaşlarımız ile 1. ve 2. OSB olarak bunun uygun olduğunu ve müşterek bir arıtma tesisiyle beraber bölgemizde örnek olacak bir tesisin de planlamasına başlamış olduk. Görüşmelerde, arkadaşlarımız tarafından teknik manada fiziki olarak da mümkün olup olmayacağı ile ilgili değerlendirmeler yapıldı sıkıntı yok. Şuan itibariyle yönetim olarak bu ay içerisinde beraber müşterek bir toplantı yapacağız. Toplantıdan sonra da kısa süre içerisinde gerçekleştiririz ki bu özellikle çevrenin öne çıktığı, çevre kirliliğin dikkat edilmesi gereken ve geri dönüşümü olamayan bir husus olduğunu da bildiğimiz için daha tesisler kurulmadan bu alt yapıyı oluşturalım dedik. Gölümüzü de, Burdur’umuzu da, çevremizi de koruyalım kollayalım istedik.


İnşallah kısa süre içerisinde bunları gerçekleştiririz ve bundan sonrada artık, sanayicimiz burada iş istihdamı ve yeni iş imkanları oluşturur. Bölgemize de, ülkemize de, özellikle 500 milyar hedefi olan Türkiye Cumhuriyetinin de bu hedefe ulaşmasında il olarak biz üzerimize düşen görevi gerçekleştirmiş oluruz diyorum” dedi.

Vali Yılmaz bir gazetecinin, önemli yatırımcıların 2. Organize Sanayi Bölgesine gelmesiyle ilgili talep olup olmadığı sorusu üzerine, cam sanayisinde önemli bir firmanın uluslararası ihracat hedefi olan 800 kişiye istihdam alanı oluşturacak bir firmaya arsa tahsisi yapılmıştır. Kütahya’lı olan bu yatırımcı benim Kütahya Valiliğim dönemimde Burdur’a yatırım yapmayı düşünmüştü, bize nasip oldu inşallah hayırlı olur dedi.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.