Skip to main content

Burdur 15 Temmuz’u unutmadı

Burdur 15 Temmuz’u unutmadığını gösterdi ve 15 Temmuz’un ruhuna yakışır şekilde Cumhuriyet Meydanını doldurdu.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Burdur Valiliği tarafından, tüm Türkiye’de olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yılında Burdur’da da Milli Birlik yürüyüşü ve akabinde Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mitingi düzenlendi.

Program Mehter Takımı eşliğinde Köprübaşı Mevkiinde başlayıp – Cumhuriyet Meydanında sona eren Milli Birlik Yürüyüşü ile başladı, yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanın’da düzenlenen program sabah namazına kadar devam etti.

Programlara başta Vali Şerif Yılmaz olmak üzere, Garnizon Komutanı Tank Albay Aytaç Tokçalar, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Yüce, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Genel Meclisi Başkanı, Genel Sekreter, Siyasi Parti il Başkanları, Daire Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve 7’den 70’e Burdur’lu vatandaşlar katıldı.

Çoşkunun ve duygu dolu anların yaşandığı gecede Burdur 15 Temmuz’u unutmadığını gösterdi ve 15 Temmuz’un ruhuna yakışır şekilde Cumhuriyet Meydanını doldurdu
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Cumhuriyet Meydanında ki program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Çoşku’nun yüksek olduğu, izlenen video gösterimlerinde duygu dolu anların yaşandığı Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına Şehit Ailelerimiz de katıldılar

Program Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın seslendirdiği Çocuk Şiiri videosu, 15 Temmuz Destanı için hazırlanan “Vakit Gelir” klibi ile devam etti. Video gösterimlerinin ardından Şehit annemiz Vesile ALYANAK 15 Temmuz isimli şiirini okudu. Şehit Annemizin ardından Aziziye Köyünden Havvana KOÇAK teyzemiz Çanakkale Şiirini okudu.

Program 15 Temmuz gecesi Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına hainler tarafından yapılan saldırıda Şehit olan Burdurlu hemşehrimiz Özel Harekat Polisi Akif Altay’ın hayatından kesitlerin yer aldığı videosu ile devam etti.

Videonun ardından Vali Şerif Yılmaz tarafından Şehitlerimiz Akif ALTAY ve Ömer HALİSDEMİR’in ailelerine Türk Bayrağı ve fotoğraf takdiminde yapıldı.

Takdimin ardında Vali Yılmaz, duygularını aktardığı 15 Temmuz anı defterini imzaladıktan sonra Cumhuriyet Meydanını dolduran 7’den 70’şe Burdurlulara hitap etti.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.