Skip to main content

Burdur 1.OSB Genel Kurulu yapıldı

1.OSB Genel Kurulu Yapıldı; Feyzi Oktay güven tazeledi. Burdur OSB, 90 dönüm daha genişliyor.

Burdur Birinci Organize Sanayi Bölgesi Genel Kurulu, Cumartesi günü, Yönetim Binası Konferans Salonu'nda yapıldı. Başkan Feyzi Oktay, en çok oyu alarak güven tazeledi. Divan Başkanı olarak Ali Gür'ün yönettiği 1.OSB Genel Kurulu'nda, Burdur OSB'nin 90 dönüm daha genişlemesine karar verildi. Yapılan seçimle, yeni Yönetim Kurulu; Feyzi Oktay, İzzet Boyacıoğlu, Ethem Babacan, Kenan Şahan ve Celil Baydar şeklinde belirlendi. Denetim Kurulu'na; Osman Tekin ve Nuri Aktan seçilirken, OSBÜK temsilciğine ise, Ali Gür getirildi.

Birinci Burdur Organize Sanayi Bölgesi Genel Kurulu, Cumartesi günü, Yönetim Binası Konferans Salonu'nda, 20 maddeden oluşan gündemle yapıldı. Divan Başkanlığına Ali Gür'ün seçildiği 1.OSB Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan Başkan Feyzi Oktay; "Bilindiği gibi bir arsa sıkıntımız var. Bu konuda Sanayi Bakanlığımızla çeşitli görüşmeler yaptık. OSB'nin dışında 90 dönümlük ilave yer talebimiz olumlu karşılandı. Genel Kurul'da yetki verilmesi halinde, bedeli hazineden karşılanmak üzere bu genişlemeyi sağlayacağız" dedi.

1.Burdur Organize Sanayi Bölgesi'nin "Alt yapı ve kanalizasyon sorunlarının giderildiğini" belirten Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Oktay, yaptığı açış konuşmasında şunları söyledi:
"Bilindiği gibi, Organize Sanayi Bölgemizin bir arsa sıkıntısı var. Bu konuda, Milletvekillerimizle, Oda ve Borsa Başkanlarımızla birlikte, Sanayi Bakanlığımızla çeşitli görüşmeler yaptık. OSB'nin dışında 90 dönümlük ilave yer talebimiz olumlu karşılandı. Genel Kurul'da yetki verilmesi halinde, bedeli hazineden karşılanmak üzere bu genişlemeyi sağlayacağız. 12.4 2011 tarihinde Sanayi Bakanlığı'nın 6125 sayılı kanunumla, bundan sonra illerin sosyo ekonomik yapılarına bakarak, arsa bedellerinin hazine tarafından karşılanacak diye bir genelge var.
Bir önemli konu da OSB yollarıdır. Sıcak asfalt yapılmasını istedik ve bir araştırma yaptık. Bunun için 2 milyon 600 bin gibi bir rakam ortaya çıktı. Bütçemiz elvermediği için de buna başlayamadık. Ancak normal asfalt için belediyeden de destek alamadık. Çok istediğimiz gibi olmasa da Köy Hizmetlerine asfalt çalışmalarını yaptırdık.
Elektrik meselesinde; hepinizin bildiği gibi 2006 yılında kanun gereği, elektrik satış ve dağıtımı OSB'ye bırakıldı. OSB'mizde 10 trafo var. Sekizinin sorunlarını giderdik. İkisini de tamamlayınca, artık bir trafonun arızası diğerlerini etkilemeyecek. Tahsilatta bazı sıkıntılarımız var; bunları takip ediyoruz. Borçların torba yasasından yararlanarak, yeniden yapılandırılması hakkını OSB Genel Kurulumuz karar verecek. Doğal gazı Botaş'tan sonra elimizden alınan serbest tüketici hakkımızı, uğraşlarımız sonucunda yeniden elde ettik. Elektrik konusunda, görülmekte olan kaçak ve kayıpların, dürüst insanların üzerine fatura edilmesini doğru bulmuyoruz."

Yönetim ve denetim kurulları raporlarının okunması ve ibra edilmesinden sonra; Genel Kurul, Torba Yasası'ndan yararlanma ve 90 dönümlük genişleme konusunda yönetime yetki verilmesine karar verdi. Ardından yapılan gizli oy, açık tasnif şeklindeki seçimler sonucu, Başkan Feyzi Oktay ve yönetimi güven tazeledi.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
28.05.2011

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.