Skip to main content

BURDOĞTAŞ'tan, Vali Yılmaz'a İhtisas OSB Ziyareti

BURDOĞTAŞ: Marka mermerden, "Marka Şehir Burdur" hedefliyoruz.

Burdur Doğaltaş ve Madenciler Derneği (BURDOĞTAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Ekinci ve Üyeleri ile Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek; hazırladıkları MERİH OSB’ye ilişkin ayrıntılı bilgi verdiler. Burdur ekonomisi adına verimli geçen ziyarette; İlimizin önde gelen mermer sanayicilerinden Ercan Akın, Naci İlci, Ali Gür, Orhan Çiçek, Salih Yavuzkan, Gökhan Varol, İlker Demir de yer aldılar.

SANAYİ VİZYONU
Burdur ekonomisinin ve geleceğinin, ihtisas organize bölgeleriyle sağlam temellere ulaşabileceği fikrini ön planda tutan BURDOĞTAŞ, bu konulardaki hassasiyet ve çabalarını yıllardır sürdüren BUTSO Yönetimi ve Başkanı Yusuf Keyik ile el birliği içinde geliştirdikleri, Burdur için vizyonel nitelikli fikir ve projelerini, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz’a anlattılar. Nasuh Ekinci tarafından detaylarıyla açıklanan Mermercilik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (MERİH OSB)’yi, Burdur için heyecan verici bulan Vali Yılmaz, takdirlerini ve desteklerini ifade etti. Burdur Valisi Nurettin Yılmaz; “Valilik olarak üzerlerine düşenin, artık örnek olmak değil hizmet etmek olduğunu ve bu esprisinden hareketle, her türlü destek ve katkıları sağlayacaklarını” belirtti.
Burdur’un sanayileşme ve gelişim alanlarının hangi istikametlere yönelmesi fikrinin de ele alındığı ziyarette; yapılan istişare ile Mermer İhtisas OSB alanı olarak, Merkez Karaçal, Çallıca, Karamanlı güzergahının uygun olacağı görüşü ortaya çıktı.



MARKA MERMER-MARKA ŞEHİR
Dünya çapında aranan marka mermerimizle, Marka Şehir oluşumuna büyük katkı sağlanabileceğini vurgulayan Nasuh Ekinci, şu açıklamayı yaptı:
“BURDOĞTAŞ Derneğimiz, bir ihtiyaç üzerine kuruldu. Burdur için önemli bir yerde olan mermerciliğinin geleceğini de iyi değerlendirmek durumunda olduğumuzu düşünüyoruz. Tabii ki; bu işin içinde olanlarla bir araya gelerek yapacağımız çalışmalarla da dünya markası olmaya aday Burdur Beji Mermerimizin, İlimiz, yurdumuz ve yurtdışı çerçevesinde prestij ve itibar kazanmasına çabalıyoruz. Bu amaçlar için, önemli bir kaynak gerektiğine inanıyoruz.

Diğer yandan; şu an blok satışların önde olduğu Burdur mermerciliğinin, kalıcı ve ekonominin etkili bir sektörü olarak varlığını sürdürebilmesi için, Burdur Mermer İhtisas Organize Bölgesi (MERİH OSB) şeklinde bir taslak proje geliştiriyoruz. Bunu size arz etmek, değerli fikir ve desteklerinizi almak istedik. Bunu gerçekleştirdiğimizde; istihdam, maliyet-rekabet konularında büyük avantaj elde edeceğimize ve belki de en önemlisi çevre tepkilerine yol açan durumların da ortadan kaldırılmasını sağlayabileceğimize inanıyoruz. Destekleriniz için çok teşekkür ediyoruz.”

NOT:
BURDOĞTAŞ Basın Birimi
15.01.2014

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.