Skip to main content

Bşk. Keyik: Burdur Mermer İhracatı yüzde 15 arttı

BUTBO) Başkanı Yusuf Keyik, Burdur Mermerciliğine ilişkin yaptığı değerlendirmede, 'Blok satışları'nın ağırlıkta olduğu 2012 mermer ihracatının yüzde 15 arttığını söyledi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTBO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Burdur Beji Mermer veTraverten ihracatına ilişkin yaptığı değerlendirmede, 'Blok satışları'nın ağırlıkta olduğu 2012 mermer ihracatının geçen yıla göre, yüzde 15 arttığını söyledi. Keyik, Konuya ilişkin değerlendirmesinde:
"Burdur, hemen tüm ilçelerinde yaygın ve zengin bir şekilde Burdur Beji ve özellikle Bucak bölgesinde olmak üzere Traverten rezervlerine sahiptir. Her geçen gün açılan Doğaltaş Mermer Ocağı sayısı artmaktadır. Ocaklarda, 'Blok doğal taş' şeklinde üretilen Burdur Beji ve Travertenler, blok satış olarak yüksek oranda Çin'e ihraç olurken; işlenmiş mermer ihracatında ise, Amerika Birleşik Devletleri ve Ortadoğu ülkeleri önde gelmektedir. Burdur mermerciliğindeki teknolojik gelişme ile birlikte, ihracat artışı da Burdur ekonomisi ve istihdamı için büyük önem taşımaktadır. Geçen yıl, yaklaşık olarak 90 Milyon Dolar olan ihracat toplamı, 2012 üçüncü çeyreği itibariyle yaklaşık 135 Milyon Dolar'a yükselmiş ve dolayısıyla yüzde 15'lik bir artış olmuştur. Türkiye'nin büyüme oranının yüzde 3'lerde kaldığı düşünülürse, Burdur mermer ihracatının önemli bir artış olduğu görülmektedir. Dolayısıyla, Devletin Burdur mermerciliğine olan ilgi ve desteğinin de artması gerektiğini düşünüyoruz. Bu arada, Sayın Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan'ın Amerika'daki bir hava alanında Burdur Beji mermerin kullanılmasında gösterdiği ilgi için bir kez daha teşekkür ediyorum." Şeklinde konuştu.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.