Skip to main content

Bireysel başarıdan, kurumsal başarıya geçmeliyiz

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nın, "Aile Şirketlerinin Sorunları ve Kurumsallaşma" konulu, Oda Konferans Salonunda düzenlediği seminerin ardından, bir gün sonra, bu kez Burdur OSB Başkanı Feyzi Oktay'ın kahvaltılı olarak düzenlediği "Üretimde Kayıp Zamanlar ve Kaynakların Etkin Kullanımı" konulu, MPM uzmanı Naim Cesur tarafından seminer verildi. Cesur, "Bireysel başarıdan, kurumsal başarıya geçmeliyiz" dedi. Burdur OSB ve Burdur TSO Meclis Başkanı Feyzi Oktay, konferansın başında yaptığı açış konuşmasında; bu tür seminer çalışmalarının önemine rağmen iş adamlarımızın ilgisinin istenilen oranda olmadığını belirtti. Oktay, Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir yemek fabrikasında kahvaltılı olarak düzenledikleri semineri ve semineri veren Uzman Naim Cesur'u ve bu arada görevine yeni başlayan Burdur TSO yeni Genel Sekreteri Sedat Öz'ü, katılan iş adamlarına tanıttı.

OSB Başkanı Oktay, "Bu tür verimlilik ve kurumsallaşma gibi seminerlere, Burdur firmalarının büyük ihtiyacı olduğu halde, ilginin yeteri kadar olmadığını" ifade ederek, üzüntülerini belirti.

Çok fazla katılım olmamasına rağmen verimli geçen seminer, Burdur'un önde gelen ve işini ciddiye alan firma sahipleri tarafından dikkatle izlendi. İki saat olarak planlanan seminer, katılımcıların soru-cevaplı diyalogları ile yaklaşık dört saat sürdü.

Toplantıya, Burdur OSB ve Burdur TSO Meclis Başkanı Feyzi Oktay, OSB Yönetimi, Burdur TSO Genel Sekreteri Sedat Öz, Organize Sanayi Bölgesi'nden iş adamları katıldı.

MPM Uzmanı Naim Cesur konuşmasının başında "Türk insanının geneline baktığımızda bireysel başarıya yatkın" olduğunu, "Bir Türk dünyaya bedeldir, ancak iki Türk hiçbir şey değildir" özdeyişinin esprili söylemiyle vurguladı. Almanya deneyiminden hareketle "Ben değil, biz olmalıdır" dedi. İşletmelerde yetki, sorumluluk ve paylaşmanın önemini de anlatan Cesur, "Üretim yönetimindeki değişimler" başlığı altında; üretim, tasarım, yönetim, pazarlama, kalite, sermaye konularını örneklerle açıkladı. Verimlilik konusunu, "üretilen mal ve hizmetler (çıktılar) ile bu üretimi gerçekleştirmek için kullanılan kaynaklar (girdiler) arasındaki ilişkiler olarak ayrıntılı biçimde anlattı. Konu başlıklar altında "verimli" bir seminer gerçekleşti.

Ölçemediğiniz hiçbir şeyi yönetemezsiniz. Milli Prodüktivite Merkezi Uzmanı Naim Cesur, Almanya'da 5 yıl kaldığını ve orada eğitim görenlerin %70'inin mesleğe yönlendirildiğini, yöneldiği işi en iyi şekilde öğrenen ve yapabilen nitelikli elemanlar olarak yetiştiğini söyledi. Ülkemizde de bunun büyük eksikliğine kalifiye eleman yetersizliğini göstererek, böyle bir oluşumun çok uzun zaman alacağını belirtti.
"Türkiye'de meslek kuruluşları ve seminerler ile bu ihtiyacı karşılamak durumundayız" diyen Cesur; "Küçük çaplı verimlilik prensiplerinin uygulanması ile %20-30 oranlarında verimlilik artışları sağlanabileceğini" vurguladı

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.