Skip to main content

Batı Akdeniz, üniversitelerdeki başarılı akademisyenlerle kalkınacak

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu Aylık Olağan Toplantısı, Antalya'nın Alanya ilçesinde yapıldı.Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), bölgenin sinerji oluşturularak kalkınması için Antalya, Burdur ve Isparta üniversitelerindeki akademisyenlerin deneyimlerinden yararlanacak. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Mart 2010 toplantısı dün Alanya Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Burdur Valisi İbrahim Özçimen, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Burdur Belediye Başkanı Sabahattin Akkaya, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kerim Aydoğan, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkıç, Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Dal ve Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin katıldı.

Saat 11.00'de Alanya Öğretmenevi'nde başlayan toplantıda, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2010 yılı bütçe taslağı, çalışma programı, insan kaynakları politikasının karara bağlanmasının yanı sıra Antalya, Burdur ve Isparta'daki üniversiteleri bitirerek kamu ve özel sektörde başarılı olan isimlerin tespit edilerek ajansa dahil edilmesinin sağlanması konusu görüşüldü. Toplantının açılış konuşmasını yapan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın Antalya, Burdur ve Isparta illerinin potansiyelini ortak bir sinerjiye dönüştürerek bu illere katma değer yaratacağını kaydetti. Bölge sorunlarının ancak ortak akılla çözümlenebileceğinin altını çizen Vali Yüksel, Antalya, Isparta ve Burdur'lu kanaat önderlerini ve yöre halkını birliğe davet ederek, "Gün, birlik ve beraber olma günüdür" dedi. Bölgenin sorunlarının bir havza planlaması çerçevesinde çözümlenmesinin daha rasyonel olduğunu söyleyen Vali Yüksel, üç kentin kanaat önderlerini bir ve beraber olmaya davet ederek, yeni ufuklara yelken açmalarını ve bölgenin sorunlarını çözmelerini istedi. Yüksel, "Ispartalılar, Burdurlular ve Antalyalılar el ele tutuşmalı, dünyayı birlikte kucaklamalıyız. Gün, bir ve beraber olma günüdür" dedi. 2023 vizyonunda projeksiyonlar sunan Vali Alâaddin Yüksel, 2023 yılı Türkiye'sinin, demokrasi ve insan haklarına saygılı, yurttaşların ülke geleceğinde söz ve karar sahibi olduğu, sağlık ve eğitim alanında halkın beklentilerini yerine getirmiş, mutlu ve bahtiyar Türkiye olacağını, kendi beyin gücünü işletir hale geleceğini kaydetti. Vali Yüksel, 2023 yılında, her saniyesini iyi hesaplayan, dünyayı iyi okuyan ve dünya tiyatrosundaki oyunda yerini ve rolünü iyi oynayan bir Türkiye olacağını, bunun gereklerinin bugünden yapılması gerektiğini kaydetti. Dünyada, 20 bin dolayında bölgesel kalkınma ajansı bulunduğunu, 2006 yılında böyle bir yasanın çıkmış olmasının bile bu ülke için bir kazanç olduğunun altını çizen Vali Yüksel, 2000 yıllarında Antalya'da kurulmuş olan, BAGEV'in de projeksiyon olarak kalkınma ajansı ile uyuştuğunu söyledi. Yerinden yönetim anlayışının çok önemli olduğunu ifade eden Yüksel, bu ajansın öncü olacağını, insan odaklı olacağını, bölgesel ihtiyaçlara cevap vereceğini, şehirlerarasındaki farklılıkları ortadan kaldıracağını belirtti. Yüksel, "Bu kanunun amacı, kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma plânı ve programlarda öngörülen ülke ve politikalara uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak üzere oluşturulacak kalkınma ajanslarının kuruluş, görev ve yetkileri ile koordinasyonuna ilişkin esas ve usulleri düzenlemektir" dedi.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.