Skip to main content

Batı Akdeniz, EMITT’le dünya vitrinine çıktı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA), Burdur, Antalya ile Isparta'daki kamu kurumları ve özel sektör temsilcileri ile işbirliğinde bölgede turizm potansiyelini daha da güçlendirmek amacıyla katıldığı dünyanın 6. büyük turizm fuarı kimliği taşıyan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) 15. kez ziyaretçileriyle buluşuyor. Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Isparta Valisi Memduh Oğuz'un açılış öncesi ve sonrası bizzat bulundukları BAKA, Isparta, Burdur ve Antalya'nın stantları büyük ilgi görürken, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da stantları gezdi.

Dünyanın en büyük 6. turizm fuarı olarak tanımlanan ve uluslararası turizm profesyonellerini seyahat tutkunlarıyla buluşturan "Doğu Akdeniz Uluslararası EMİTT, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açıldı. Ekin Fuarcılık ile yabancı ortağı ITE Grup'un düzenlediği 15. Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı'nın (EMİTT) açılışına, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Filistin Kültür Bakanı Siham El Barguti, Yemen Turizm Bakanı Yardımcısı Omar Babelgeith, KKTC Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Burdur'dan Bolu'ya tayin olan Vali İbrahim Özçimen ile Antalya'dan Ankara'ya tayin olan Vali Alaattin Yüksel, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ile Eğirdir Belediye Başkanı Nuri Özmeral, Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, Sütçüler Belediye Başkanı Hüseyin Müftüoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Antalya Kemer Belediye Meclis üyesi Mustafa Culfa, Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ile Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ile turizm birliklerinin yönetimleri, bazı illerin valileri, il ve ilçe belediye başkanları, kültür ve turizm il müdürleri, fuara katılan ülkelerin temsilcileri, turizm sektöründe yer alan firmaların temsilcileri katıldı.

Yemen'in bu yıl sponsor ülke olarak yer aldığı 60 ülke 4 binin üzerindeki katılımcı sayısı EMİTT'in turizm sektöründe yer alanlara güzel bir tanıtım fırsatı sunduğuna dikkat çeken konuşmacılar, EMİTT'in her geçen yıl büyüyerek, güçlendiğini ve turizm sektöründe dünyanın en önde gelen fuarlarından birisi haline geldiğini belirtti.

Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Burdur, Ağlasun, Gölhisar ve Yeşilova belediyeleri ile özel sektör temsilcileri, EMİTT'de kendilerine özgü materyaller, görseller ve aktivitelerle bölge en güzel şekilde tanıtmaya çalışıldı.

Antik çağlardan bu yana çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Batı Akdeniz Bölgesi'nin, tarihi eserleri, müze ve ören yerleri, doğal güzellikleri, gölleri, akarsuları, denizi, kumu, güneşi, zengin fauna ve florasının yanısıra bölgenin eko, sağlık, inanç ve kültür, kongre, yat, spor, av ve yayla gibi alternatif turizm zenginliğini de ziyaretçilere tanıttı.

EMITT'e bu yıl ABD, Almanya, Arjantin, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Abu Dabi, Dubai - Birleşik Arap Emirlikleri, Adigey Cumhuriyeti, Brezilya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Ekvator, Ermenistan, Etiyopya, Fas, Filistin, Fransa, Güney Afrika, Gürcistan-Acaristan-Batum, Hırvatistan- Dubrovnik, Hırvatistan- Zagreb, Hindistan, İngiltere, İran, İtalya, Japonya, Kamboçya, Karadağ, Kırım, KKTC, Kenya, Kore, Kosova, Kuveyt, Küba, Laos, Letonya, Libya, Lübnan, Makedonya, Maldivler, Meksika, Mısır, Özbekistan, Pataya - Tayland, Peru, Rusya, Senegal, Singapur, Slovenya, Sudan, Suriye, Şili, Tanzanya, Tataristan- Rusya Federasyonu, Tayland, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Vietnam, Yemen ve Yunanistan olmak üzere dünyanın dört bir yanından toplam 60 ülkeden de katılımcılar da EMİTT'e yer aldı.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.