Skip to main content

Başsavcı Bekir Duran, BUTSO ziyaretinde hukukun temel ilkelerine dikkat çekti

Burdur Başsavcısı Bekir Duran, BUTSO Başkanı Keyik'i geçtiğimiz gün, makamında ziyaret etti. İade-i ziyaret kapsamında yapılan ziyarette, hukukun insan ve toplumsal huzur bakımından önemi üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Hukuka hizmet anlayışını özetleyen Başsavcı Duran; "Kendim için nasıl hizmet almak istiyorsam, vatandaşımız için de öyle hizmet üretmeye çalışıyorum" dedi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik'i, makamında ziyaret eden Burdur Başsavcısı Bekir Duran; insan ve toplumsal huzur için yargıyı tartışılır kılmaktan kaçınmak, bu konuda azami dikkati göstermek gerektiğini vurguladı. Başsavcı Duran; "Bizler, zamanı geri döndürüp de hadiseleri yeniden izleme şansımız olmadığına göre; mevcut kanunlar, mevcut deliller kapsamında ve vicdani kanaatimize uygun kararlar verme durumundayız. İnsanımızın adalete olan güvenini korumak üzerinde, büyük hassasiyet gerektiğine inanıyorum" dedi.

Burdur Başsavcısı Bekir Duran, hukuk uygulamalarına ilişkin ifadelerine şöyle devam etti: "Hukuk her yerde aynıdır. Görev yerimiz değişse bile, uğraştığımız iş profili, hiçbir zaman değişmez. Çalışma üslubu ve hukukun temel esasları itibariyle de bir prensip geliştirmeye çalışıyoruz ki; 'Adil olmak' önemlidir. Adil görüntü hissettirmek de o kadar önemlidir. Vicdani kanaat olarak ise; insanların empati yapabilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 'Vicdan, empati ve şeffaflık', bu üçü bir arada olduğunda, varılması gereken sağlıklı sonuç da elde edilmiş oluyor. Bu genel kanaatlerimiz ışığında, Burdur'a hizmet vermeye çalışacağız. Hukuka hizmet felsefesi denebilecek şekilde, şunu da inanarak ifade etmeliyim ki; kendim için nasıl hizmet almak istiyorsam, vatandaşımız için de öyle hizmet üretmeyi rehber alıyorum."

Başsavcı Duran'ın kendisini ziyareti için memnuniyetini belirten BUTSO Başkanı Keyik; Burdur için, Başsavcılık hizmetlerinde başarılar ve hayırlı olsun dileklerini ifade etti.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
21.08.2013

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.