Skip to main content

Başkan Yusuf Keyik, BUTSO 2019 Faaliyetlerini Değerlendirdi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından 2019 yılı Yılsonu Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, 2019 yılında gerçekleştirilen hedefleri, hayata geçirilerin uygulama ve programlar ile 2020 hedeflerini açıkladı. BUTSO Meclis Başkanlığı Toplantı Salonunda düzenlenen yılsonu değerlendirme toplantısı öncesi BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, BUTSO Meclis Başkanı Ömer Çeliker, BUTSO Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Yardım, Hakan Yoran ve Hasan Ali Daldal, habercilerle birlikte kahvaltı yaptı. Keyifli geçen kahvaltının ardından BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, 2019 yılı ile ilgili habercilere sunumunu gerçekleştirdi. Burdur Ticaret ve Sanayi Odasının 97 yıldır hizmet vermekte olduğunu belirten BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, “Burdur ve ülke ekonomisinin gelişimine yönelik çalışma ve hizmetlerini yoğun bir tempoda sürdüren Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Burdur'un en köklü meslek kuruluşları arasında yer almakta ve 97 yıldır hizmet vermeye devam etmektedir. 2005 yılında çıktığımız hizmet yolunda planladığımız projelerimizin hayata geçirilmesi için gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda önemli bir yol kat ettik. Çalışmalarımızı özellikle üye ve çözüm odaklı bir anlayışla yürütüyor olmamız kat edilen bu yoldaki en önemli etkendir. Oda olarak verdiğimiz hizmetlerin dışında, planladığımız ve yürüttüğümüz projeler ile ilçeleriyle birlikte bir bütün olarak, tüm Burdur'a katma değer sağlama amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlimiz ve ülkemiz için hizmet üretmek amacıyla çıktığımız bu yoldaki çalışmalarımızı sürekli kılmak ve BUTSO bayrağını daha da yükseklere taşımak başlıca hedefimizdir. Bundan sonra da sunacağımız hizmetler ve üreteceğimiz projelerle, Burdur’umuzun ülkemize sağladığı katma değerlerin karşılığı olarak hak ettiği yere geleceğine olan inancımız tamdır. Şahsım ve Yönetim Kurulum adına, Çalışmalarımızda bize sağladığı güven, destek ve yardımlar için Meclis Başkanlık Divanımıza, Meclisimizin Değerli Üyelerine, Meslek Komitelerimize şükranlarımızı sunuyor, Odamız çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

2019 YILINDA GERÇEKLEŞEN HEDEFLER
BUTSO’da 2019 yılında gerçekleşen hedefleri sıralayan BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, “Önceki dönemlerde; Şirket kuruluşları için Notere gitmek zorunlu iken bu gün bu zorunluluk kaldırılmış, Şirket kurma işi Ticaret Sicili müdürlükleri tarafından yapılmaktadır. 2019 Yılı içerisinde 6 eğitim düzenlenmiş bu eğitimlere 181 Odamız üyesi katılım sağlamıştır. 3 Nisan 2019 ile 10 Nisan 2019 tarihleri arasında odamız üyesi 34 katılımcı ile Münih İnşaat ve Mermer Makinaları Fuarına katılım sağladık. Program dahilinde İsviçre, Fransa, Almanya, Slovenya ve Avusturya ülkelerine ait bazı şehir ve yerleşim yerleri ziyaret edilmiştir. Üye sorunlarına çözüm için Tahkim Kurulu oluşturduk, üyelere gerekli bilgilendirilmelerde bulunduk. Müşterek Meslek Komite ve Meclis ve Yönetim Kurulu toplantıları yapılmış bazı toplantılara kurum müdürleri ve Belediye Başkan ve yardımcıları davet edilmek sureti ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulmuştur. Odamız üyesi olsun veya olmasın meslek sahiplerinin Mesleki Yeterlilik Belgesi alabilmeleri için Antalya merkezli bir firma ile anlaşılmak sureti ile Mesleki Yeterlilik Belgesi alacaklara kolaylık sağlanmıştır. Odamız üyelerinin yurt dışına gittiklerinde ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde Pratik İngilizce öğrenmelerine imkan sağlayan bir kurs düzenleme sözü vermiştik. Konusunda uzman bir öğretici ile Pratik İngilizce kursumuz halen devam etmektedir. Odamıza davet ettiğimiz Belediye Başkan ve Yardımcıları, Kurum Müdürleri ile istişarelerde bulunmak sureti ile üyelerimizin sorunlarına çözüm aradık” diye konuştu.

2020 HEDEFLERİ
Burdur Ticaret ve Sanayi Odasının 2020 yılı hedeflerini açıklayan Başkan Keyik, sektör sorunlarının belirlenerek, çözümler sunmaya devam edeceklerini vurguladı. Başkan Keyik, “Odamız Meslek Komiteleri ile periyodik bir araya gelip sektör sorunlarının belirlenmesine ve çözümler üretilmesine devam edilecektir. Periyodik üye ziyaretleri yapılıp, üyelerin beklentileri alınarak, beklentilere cevap verecek çalışmaların sürekliliği sağlanacaktır. Meslek Komitelerimizdeki üyelerimiz ile kahvaltılı toplantılar yapmak sureti ile üyelerimizi birebir dinlemeyi hedefliyoruz. Üyelerimizin ağırlıklı ilişki içinde olduğu Kamu Kurum Müdür ve Yetkilileri ile bir araya gelmek sureti ile sorunlara çözüm bulmayı hedefliyoruz. Odamız üyelerinin ufuklarını açmak, verimliliklerini artırabilmek adına Finansçı olmayanlar için Finansçı Eğitimi, Finansal Analiz Teknikleri, Maliyet Muhasebesi Eğitimi, Satın Almada Görüşme Teknikleri Eğitimi – Müzakere Teknikleri, Toplantı Yönetim Eğitimi, Karar verme teknikleri eğitimi, Müşteri ilişkileri ve Müşteri Memnuniyeti Eğitimi, İş Analizi ve Görev Tanımları eğitimi, Müşteri bulma ve Müşteri izleme Teknikleri, Tahsilat Yöntem ve Politikaları, Firmalar ve/veya kişileri ihracata hazırlamak, ihracat yapmayı öğretmek, Dijital Pazarlama, E-ticaret eğitim ve seminerleri yapmayı düşünüyoruz. Üyelerimizin vizyonunu geliştirebilmek adına Yurtdışı Fuarlarına katılım düşünüyoruz. “Yerel Basını Dinliyoruz” başlığı altında yerel basın ile bir araya gelip Basıncı gözü ile sorunlarımıza bakış açısı geliştirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

“YATIRIMCI GETİREBİLMEK İÇİN KENDİMİZİ PARALIYORUZ”
Bir gazetecinin 2’inci OSB’ye yönelik eleştirileri hatırlatması üzerine BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, yapılan eleştirileri yorumladı. AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik başta olmak üzere şahsının 2. OSB’nin kurulması için büyük çabalar sarf ettiklerini kaydeden Yusuf Keyik “Biliyorsunuz 2’inci Organize Sanayi Bölgesi ile 15 yıldır uğraşıyoruz. Şu anda Allah’a çok şükür yüzde 85’lik bölümünü bitirdik. Bir tek eksiğimiz 7 kilometre OSB içi yolumuz var. Bunun 2 kilometresinin sıcak asfalt kaplamasını yaptık, 5 kilometrelik bir yol inşaatımız var. Aktif çalışan 4 fabrika var. Bu 4 fabrikamıza sıcak asfaltı götürdük. Yani şu anda aktif çalışan fabrikalarımızın ayağı çamura değmiyor. Fabrikalarımız yapıldıkça bu yol ilavelerini yapacağız. Bunun haricinde arıtma tesisimiz yok. Bunu da Isparta Organize Sanayi Bölgesi, bizim 1’inci ve 2’inci Organize Sanayi Bölgeleri ortak bir Arıtma Tesisi yapılması için bir yıldır çalışıyoruz. Gölbaşı Köyü yönünde Çerçin Köyü’nün yaklaşık 100 dönüm bir arazisi var. Burayı alıp son sistem arıtma tesisini kurup, bu 3 OSB’nin hatta Keçiborlu ve Gönen’in de artıklarının bu tesise gelmesi durumu var. Geniş kapsamlı çalışma devam ediyor. Tabi insanlarımız bir şeyleri konuşuyor. Ben bunları konuşurken kimleri üzerim, kimleri mutlu ederim düşüncesini düşünmeden konuşuyorlar. Tabiri caizse biz kendimizi parçaladık, yoktan var ettik” ifadelerini kullandı.

15 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPILDI
Başkan Keyik, konuşmasının devamında 2’inci Organize Sanayi Bölgesine yapılan yatırımın 15 milyon TL olduğunu işaret etti. Keyik, “Burada biz üç ortağız. Burdur İl Özel İdaresi, Burdur Belediyesi, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, ortaya koyduğumuz sermaye ise 160 bin lira İl Özel İdaresi, 160 Bin lira Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, 90 bin lira Burdur Belediyesi. Sebahattin Akkaya hocam zamanından kalma Belediye hissesini tamamlayamadı. Tabiri caizse hep böyle dilenmeyle, el avuç açtık. Başbakanımız geldi, bakanlarımız geldi, el, avuç açtık. Ortalama 5 milyonluk kamulaştırma yaptık. O kamulaştırmaları devlet büyüklerimizden alarak yaptık ki böyle bir şey Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Neden yok? Bakanlıklar böyle bir para veremez çünkü biz kamulaştırdığımızı alanları sanayiciye ücretli satacağız. Evet ,kamu yararına ama buradan para kazanılacak. Onun için bakanlıklar böyle yardım destek vermiyor ama biz durumumuzu izah ede ede ilk başka Sayın Milletvekilimiz Bayram Özçelik başta olmak üzere bu konuda kendilerine teşekkür ediyorum. Kendimi ön plana çıkarmayı sevmem ama 2’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde bu hale gelmesinde en büyük katkı başta Bayram Özçelik ve Yusuf Keyik’tir. Mutlaka herkesin katkıları çok ama en çok gayreti sarf eden bizleriz. Biz bunu süs için, oraya fotoğraf çektirmek için yapmadık. Yatırımcımız gelsin diye yaptık. Şimdi orada 4 tane baca tütüyor. Ben oradan geçerken gururlanıyorum. Allah’a şükür böyle bir eser yaptık da 4 tane baca tütüyor. Burada da örnek veriyorum 50’şer kişi çalışıyor. Toplamda 200 kişi ekmek yiyor, 4’e çarpın 1000 kişi ediyor. Başta Sayın valim, belediye başkanımız ve şahsım yatırımcı getirebilmek için kendimizi paralıyoruz” açıklamasında bulundu.

24 PARSELDEN 14’Ü TAHSİS EDİLDİ, 4 FABRİKANIN BACASI TÜTÜYOR !
Başkan Keyik, 2’inci Organize Sanayi Bölgesinde 24 parselin 14’ünün tahsis edildiğini, 4 fabrikanın çalıştığını, kalanlarının ise proje aşamasında olduğunu açıkladı. Başkan Keyik, “Şu ana kadar yapmış olmaları gerekiyor. Elimizde tutabilmek adına, sanayiciyi kaçırmamak adına onlara imtiyaz gösteriyoruz. İdare ediyoruz. İnşallah 2020 yılında birkaç fabrikanın da ben yapılacağını düşünüyorum. Geri kalan kısmının da 2020 yılının 3’üncü ve 4’üncü çeyreğinde ekonomide tekerleğin daha hızlı döneceğini düşünenlerdenim” dedi.

“AVM’YE SICAK BAKMIYORUM”
Bir gazetecinin alış veriş merkezi ihtiyacına yönelik sorusu üzerine BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, alış veriş merkezlerine sıcak bakmadığını söyledi. İstasyon Caddesini örnek vererek, hareketli sokak ve caddelerin oluşturulması gerektiğini vurgulayan Başkan Keyik, “Ben oda başkanı olarak alış veriş merkezine (AVM) sıcak bakmıyorum. AVM’lerin de sona geldiğini düşünenlerdenim. Herkes şimdi sosyal medyadan ihtiyacını görmeye başladı. AVM’ler şimdi çoluk çocuk gidip vakit geçirmek adına, öğleyin ise öğle yemeği, akşamsa bir akşam yemeği yemek, çocukları da oradaki oyun parkında eğlendirmek. AVM’lerin şu andaki ağırlıklı görevi bu diye düşünüyorum. Evet, insanlarımız mağazaları geziyorlar, fiyatları öğrenip internet üzerinden aynı ürünleri daha uygun fiyata getirtebiliyorlar. Çünkü AVM’lerin kiraları çok yüksek dolayısıyla AVM’den aldığınız bir marka 5 liraysa, internetten bunu 4 liraya alabiliyorsunuz. Küçük esnafımıza da AMV’lerin ciddi anlamda zarar verdiğini düşünüyorum. Marketler zinciri şu anda bakkal kültürünü yok etti. Bundan dolayı da ben AVM’lere sıcak bakmıyorum. Bizim İstasyon Caddesi gibi ticari merkez alanları oluşturmamız daha uygun olur. Bugün bir İstasyon Caddesi bence bir AVM, insanlar oraya gidiyor, orada kahvesini, çayını içiyor, parasını harcıyor ve vakit geçiriyor. Bu tür sokaklar oluşturmamız AVM’den daha iyi getiri sağlayacağını düşünüyorum” dedi. BUTSO 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı, habercilerle birlikte hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

 

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.