Skip to main content

Başkan Keyik'ten hizmetlerde muhtarlardan işbirliği isteği

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Burdur Merkez mahalle muhtarlarını, Oda Meclis Salonu'nda bir araya getirdi. Başkan Keyik'in özellikle sosyal faaliyetlerde kendilerinden işbirliği istediği Muhtarlar, toplantıya kalabalık bir katılımla ilgi gösterdi.

BUTSO Başkanı Keyik, Muhtarlar Derneği Başkanı Nejdet Akıncı ile birlikte yaptığı toplantıda, Oda'nınhalkımıza ve Oda üyelerine yönelik olan; işsizlere iş, işverene eleman temini, ihtiyaç sahiplerine yardım, üniversite öğrencilerine burs verme gibi sosyal hizmetlerin verilmesinde mahalle muhtarlarından yardım talebinde bulundu. Başkan Yusuf Keyik toplantıya ilişkin şu bilgileri verdi:
"Bilindiği gibi, Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) adında, Batı Akdeniz Bölgesi illerimizin Oda ve Borsaları olarak 2000 yılında kurduğumuz bölgesel bir kuruluşumuz bulunmaktadır. BAGEV, ağırlıklı olarak Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın kuruluşu çalışmalarını yapıp, gerçekleştirdikten sonra, yine bölgemizin önemli sorunlarından olan işsizliğin önlenmesi ve işverenin aradığı nitelikli elemanı bulabilmesi amaçlarına yönelik görevler yapmaktadır.
Bu amaçla, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, BAGEV üyesi bir sivil toplum kuruluşu olarak Bölgesel İstihdam Ofisi'nin çalışma faaliyetlerinde yer almakta ve Antalya, Burdur, Isparta ve Afyon illerini kapsayan Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki istihdamın geliştirilmesi için büyük uğraş vermektedir. BAGEV-Bölgesel İstihdam Ofisi Çalışma Grubu'nun faaliyetleri sonucunda yakın zamanda bir İnsan Kaynakları Portalı hayata geçirilmiştir. BAGEV İnsan Kaynakları Portalı 15 Şubat 2010 tarihinde BAGEV üyesi kurumların faydalanması için kurum içi test yayınına başlamış; iş başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin ve işçi talebinde bulunan işverenlerin başvurularını almaya başlamıştır. İnternet üzerinden iş başvurularının yapılabileceği İnsan Kaynakları Portalı'na www.bagev.com adresinden ulaşılabilmektedir."

Başkan Keyik, Ofisin hedeflerini şöyle ifade etti: "BAGEV-Bölgesel İstihdam Ofisi İK Portalı veri tabanı sayesinde elde edilecek objektif ve gerçek veriler ile şu hedeflere ulaşmayı amaçlıyoruz:
- Batı Akdeniz Bölgesi'nde işsiz profilini belirlemek,
- Mesleki yeterliliğe sahip veya mesleki yeterliliği olmayan 'işsiz hedef' gruba, tüm sektörlerin talep ve beklentilerine uygun, 'seçme ve yerleştirme' hizmeti vermek,
- Batı Akdeniz Bölgesi'nde tüm ekonomik sektörlerde mesleki yeterliliği belgelenmiş insan kaynağı sayısını artırmak,
- Batı Akdeniz Bölgesi'nde işsizlerin iş hayatına katılımını, talep ve beklentilerini belirlemek,
- Batı Akdeniz Bölgesi'nde bulunan tüm ekonomik sektörlerde, işsiz hedef grubuna yönelik kalifiye istihdam ve çalışma kapasitesini artırmak,
- İşgücü piyasasının arz ve talep gerekliliklerini uyumlaştırmak,
- Tüm sektörlerde çalışma ortamının iyileştirilmesine ilişkin bilgi paylaşımını etkinleştirmek."

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, Muhtarlar Derneği Başkanı Nejdet Akıncı ile birlikte yaptığı toplantıda, ayrıca; Oda'nın halkımıza yönelik sosyal hizmetlerinden olan ihtiyaç sahiplerine yardım, üniversite öğrencilerine burs verme gibi çalışmalarında, mahalle muhtarlarından yardım talebinde ve bu konularda görüş alışverişinde bulundu.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
13.4.2012

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.