Skip to main content

Başkan Keyik, Ekonomi Bakanı Zeybek'e Teşekkür Etti

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, 2. OSB adına gösterdikleri ilgi ve destek için, TC Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'ye teşekkür etti.

Bakan Zeybekçi, “Denizliler Burdurlu, Burdurlular da Denizlili sayılır; o kadar birbirine yakın il. Denizli’de, Burdur’da yaşayandan daha çok Burdurlu olduğu söylenir” diyerek, Denizli Belediye Başkanlığı dönemindeki, belediye hizmetlerini anlattı. Zeybekçi, Burdur 2. Organize Sanayisi için, Başbakan’ın talimatları ile üç milyon liralık bir destek sağladıklarını ifade etti.



KEYİK’TEN TEŞEKKÜR

Geçtiğimiz Pazar günü, BUTSO olarak düzenlenen teşekkür yemeğinin açış konuşmasını yapan OdaBaşkanı Yusuf Keyik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye, 2. OSB için verdikleri destek için teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi: “Burdur tarım ve hayvancılık kenti. Son 10 yıldır, mermercilik sektöründe hızlı gelişim sağlayan bir il. Bunun yanında, eğitim kentiyiz. Yaklaşık günlük bin ton çiy süt üretimi gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık yüzde 15’ini mandıralarda işleyip, kalanını çiy süt olarak satıyoruz. Yine TKDK projeleriyle, tarım alanında ciddi büyümeler kat ediyoruz. Bu arada seracılık gelişimi de sağlıyoruz.

Mermercilik sektörümüz, daha çok ocak işletmeciliği şeklinde gelişim ortaya koymaktadır. Burdur İl Merkezimizde, Bucak, Karamanlı, Yeşilova ilçelerimizde, 100 kadar mermer fabrikası ve bir o kadar da ocak işletmesi olan bir Mermercilik sektörüne sahibiz. Burdur Mermeri, Burdur Beji markasıyla iç-dış pazarlardaki yerini almıştır. Daha çok Çin’e yapılan blok ihracatından, işlenmiş mermer pazarına dönmek ve dolayısıyla, bir ülkenin blok talebine bağımlı kalmak istemiyoruz.   

Bu alanda gelişim sağlayabilmek için, 2. OSB’yi faaliyete geçirme gayreti içindeyiz. İkinci Organize Sanayi’de şu anda kamulaştırma durumundayız. Halen yaklaşık 120 adet parselin 80’ini kamulaştırdık. Maliyeye ait bir yer ile 50 kadar mahkemelik olan tapumuzun kamulaştırılması için, imkanlarımız bitmişti. Tam bu sırada, Sayın Bakanımız imdadımıza yetişti. Talep ettiğimiz 3 Milyon Tl’yi bize temin ettiler. Huzurlarınızda, Burdur adına Bakanımıza teşekkür ediyorum.  



Sayın Bakanım, Burdur olarak Antalya ve Denizli arasında en geri kalmış bir İl’iz. Bu geri kalış, Antalya ve Denizli’nin bize yakın olmasındandır. Bu sebeple Bu illere göç veriyoruz. İnşaallah bu 2. OSB ile kazanacağımız istihdam sayesinde bir ölçüde durdurabiliriz. Burdur, en son yapılan teşvik sistemi ile aslında 4. bölge içinde yer alması gerekmekle beraber 3. bölgede yer almakla, değerlendirilebilecek bir teşvik kapsamına girdi. Bundan memnun olmakla birlikte; Sayın Bakanımızdan, yeni teşvik çalışmalarında daha iyi yerlere getirilme talebimizi de arz ediyor, katılımları için çok teşekkür ediyorum.”

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve Milletvekili Bayram Özçelik’in de Burdur sorunlarına ilişkin konuşmalar yaparak yer aldıkları yemekli toplantıya, çok sayıda Burdurlu işadamı katıldı. Başkan Keyik, konuşmaların ardından, Bakan Zeybekçiye hediyeler verdi.



NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı. 23.03.2014

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.