Skip to main content

Başkan Keyik, BAGEV Ve ATB ile katıldığı Slovakya gezisinden döndü

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, BAGEV ve ATB'nin düzenlediği Slovakya gezisinden bölge ekonomisi adına güzel izlenimlerle döndü.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Batı Akdeniz Ekonomilerini Geliştirme Vakfı (BAGEV) ve Antalya Ticaret Borsası (ATB)'nin düzenlediği beş günlük, genel ekonomik incelemeler ve turizm konulu Slovakya gezisinden bölge ekonomisi adına güzel izlenimlerle döndü.

Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV), globalleşen dünya ticaretinde ticari ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla 14-18 Kasım 2012 tarihleri arasında Slovakya'ya bilgilendirme ve tetkik gezisi düzenledi. Geziye, BAGEV Yönetim Kurulu Başkanı ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, BAGEV Başkan Yardımcısı ve Burdur Ticaret Odası Başkanı Yusuf Keyik, Burdur TB Meclis Başkanı Orhan Akay, MATSO Başkanı ve Slovakya-Antalya Fahri Konsolosu Şükrü Vural, ATB Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, BAGEV Yönetim Kurulu üyesi ve Alanya TSO Yönetim Kurulu Üyesi Namık Şenli, ATB yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerinin yanı sıra Isparta, Burdur, Manavgat, Burdur, Dinar'dan işadamları katıldı.

KEYİK'İN İZLENİMLERİ
"İŞADAMLARI SLOVAKYA PAZARINI ARAŞTIRIYOR"
Katıldığı geziden dönen ve Bölge işadamlarının Slovakya pazarını ve turizmini, bölgemiz ekonomisi açısından değerlendirdiklerini belirten BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, 5 günlük geziye ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:
"Batı Akdeniz Bölgesi'nden 48 işadamının katıldığı programda, Slovakya Ekonomi Bakanı Dış Ticaret Genel Müdürü ziyaret edildi. Slovakya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesi gerektiği belirtilen görüşmede, yapılabilecek yatırımlar da gündeme geldi. Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Bratislava elçisi Gülhan Ulutekin'i heyet olarak ziyaret ettik. Ziyarette, Türkiye ile Slovakya arasındaki ticari ilişkilerin nasıl artırılabileceğini konuştuk. Slovakya'nın tarihçesi ve ekonomisiyle ilgili bilgi alarak, BAGEV ile hangi projelerin yürütülebileceğini görüştük. Gülhan Ulutekin, Türkiye'de 300 Slovak vatandaşının yaşadığını kaydederek, bunların çoğunun girişimci olduğunu, Slovak işadamlarının Türkiye'de yatırıma sıcak baktığını vurguladı. Slovakların Antalya'nın Belek Beldesini golf nedeniyle çok tercih ettiğini de söyleyen Ulutekin, iki ülke işadamlarının ortak projeler yürütebileceğini kaydetti. İşadamları olarak, bölgenin tarihi ve turistik yerlerini de gezme fırsatı bulduk.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.