Skip to main content

Basın Bayramı, BUTSO’dan Ödüllerle Kutlandı.

BUTSO, Burdur basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını iftarla ve ödüllerle kutladı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO), dört dalda düzenlediği “1. Burdur Ekonomisi’ne Yön Verenler” ödül programını, Serenler Otel’de verdiği iftar yemeği ardından, altın ve plaket ödül dağıtımı ile gerçekleştirdi. Burdur Valisi Hasan Kürklü ve Burdurlu gazetecilerin geniş katılımı ile gerçekleştirilen törende;

1.lik Ödülleri:
-HABER Dalında;Yeni Gün Gazetesi’nden, “Ham Maddeleri İşleyip, Marka Haline Getirip, İhraç Edelim” haberi ile Turgay DİNLER’e,
-RÖPORTAJ Dalında; Burdur Gazetesi’nden; “Üyelerimizin Sorunlarını Çözmek, Ufuklarını Açmak” röportajı ile Hasan TÜRKEL’e,
-KÖŞE YAZISI VE MAKALE Dalında; Burdur Gazatesi’nde yayımlanan, “Şehrin Sorunları İçin Mucize Beklemeyelim” Köşe Yazısı ile Hasan TÜRKEL’e,
-TV PROGRAMI Dalında; Kanal 32’de yayımlanan, “Burdur Gündemi” programı ile Bilal KARASAKAL’a
-TV HABERİ Dalında; TRT TV’de yayımlanan, “Büğdüzlüler Gıdada Marka oldu” haberi ile Kadir ÇELİK’e,

2.lik Ödülleri:
-HABER Dalında; Burdur Gazetesinden, “Burdur’un Sütü Burdur’da İşlenecek” haberi ile Bahtiyar TURAN’a,
-RÖPORTAJ Dalında; Burdur Web İnternet Gazetesinden, “Burdur Ekonomisine Can Verecek Hamle Ne Olabilir?” röportajı ile Özgür DOĞAN’a,
-KÖŞE YAZISI VE MAKALE Dalında; Yeni Gün Gazetesinde yayımlanan, “Burdur’un Genel Ekonomisiyle Anatomisi Birbirine Benziyor” Köşe Yazısı ile Taceddin AKBAŞ’a

3.lük Ödülleri:
-HABER Dalında; Yeni Gün Gazetesinden, “İşsizlik Sorunu Değil, İş Beğenmeme Sorunu Var” haberi ile Ali KAPAN’a
-RÖPORTAJ Dalında; Çağdaş Burdur Gazetesinden, “Açelya Elmas, Kapari Reçeli İle Kanseri Yendi” röportajı ile Halil İbrahim KARA’ya,
-KÖŞE YAZISI VE MAKALE Dalında; Dergi Ayrıntı’da yayımlanan, “Burdur Ekonomisinin Can Damarı Mermer Mi?” Makalesi ile Cemalettin BEKTAŞ’a verildi.

Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adan Taraşlı tarafından, BUTSO Yön. Kur. Bşk. Yusuf KEYİK’e, günün anısına plaket verilen törende ayrıca:
-TANITIM ÖDÜLLERİ olarak; Burdur FM Genel Yayın Yönetmeni Serkan ŞİMŞEK’e ve Kanal 15/TV Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin DİLEK’e,
-ONURSAL ÖDÜLLER olarak; Burdur Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ercan TARAŞLI ve Burdur Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Adnan TARAŞLI’ya
-JÜRİ ÖDÜLLERİ olarak; Ahmet CAN (Gazeteci-Yazar, BUTSO Basın Danışmanı), Ercan TARAŞLI (Burdur Gazeteciler Cemiyeti Onursal Bşk.), Prof. Dr. İsa Kayacan (Gazeteci Yazar), Yrd. Doç. Ahmet SARITAŞ (MAKÜ Sanayici İşbirliği Merkezi Md.) ve Abbas ŞENEL (Edebiyetçı-Pogram yapımcısı)’e verildi.

Sunuculuğunu Abbas Şenel’in yaptığı 1. Basın ödülleri programının açış konuşmasını yapan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik şunları söyledi:
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak, çok değer verdiğimiz Burdur’umuzun cefakar ve vefakar Basın Mensuplarımızın Basın Bayramlarına bir katkı da biz koymak istedik.
Bilindiği gibi, geçen yıl da Burdur Basınında yer alan gazetecilerimizi plaketle ödüllendirmiştik. Bu yıl ise; bundan sonraki yıllarda da sürdürmeyi düşündüğümüz bir ÖDÜL PROGRAMI düzenledik.
Ekonomik kalkınmamızın, değerli ve etkin bir öğesi olan basınımızın da gelişimi için, bu programla destek olmak ve moral kazandırmak istedik. Değişik vesilelerle de ifade ettik ki; Ülke kalkınmasında olduğu gibi, İlimizin kalkınmasında da “Topyekün Mücadele” gereklidir. Tabii ki; bu da birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmayı gerektirmektedir. İlimizin en büyük sivil toplum kuruluşu olarak, biz de bu anlamda katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Amacımız, ekonomimizin gelişimi ve yatırım cazibesinin artırılmasıdır. İlimize bu yönünde hareket kazandırmaktır.
Sayın Valim, Değerli Konuklar;
Burdur ekonomisinin ve dolayısıyla istihdamın durumu, Burdur’a nüfus artışını sağlayacak ve Burdur’un hayat standardını arttıracak bir gelişim ortaya koymak zorundayız. Bu açıdan; Burdur STK’ları ile birlikte, Burdur basınının da hareketlenmesi, başarı ve kalite artışı gerekmektedir. Bu düşünce ile 24 Temmuz 2014 Basın Bayramı’nda verilmek üzere 1. Ödül Programımızı düzenledik.

KİMLER KATILDI?
1-Burdur Merkez ve İlçeleri ile birlikte günlük ve haftalık, düzenli yayın ve dağıtımı olan yerel gazeteler ve internet gazetelerinde çalışanlar.
2-Bölgesel ek veya sayfası olan yaygın basın ve ajans temsilcisi muhabirler.
3-Sesli ve sesli-görüntülü yayın yapan yerel Radyo ve TV muhabir ve program yapımcıları.
4-İnternet Gazetecileri.

ÖDÜL DALLARI:
1) Burdur ekonomi haberleri.
2) Burdur ekonomisini ilgilendiren röportajlar.
3) Burdur ekonomisine ilişkin köşe yazısı ve makaleler.
4) Burdur ekonomisine ilişkin fotoğraf, TV Haber ve programcılığı.
Ödül Programımıza ilgi gösteren ve göstermeyen tüm değerli gazetecilerimize çok teşekkür ediyorum. Peşinen belirtmeliyiz ki herkesin çalışması değerlidir. Ancak takdir edersiniz ki bu bir yarışmadır. Değerli jürimiz, başvuruları özveri ve titizlik içinde değerlendirmiştir. Ödül alan ve almayan tüm katılımcıları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Burdur Gazeteciler Cemiyeti ile yapılan törende, BUTSO Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte; Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan’ın Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatçi, Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Duran, İl Emniyet Müdürü İbrahim Taşlı, Baro Başkanı Yusuf Çiftçi, Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, Ak Parti Burdur İl Başkanı Fatih Çınar, MHP İl Başkanı İbrahim Sakızcı, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, ASKF Başkanı Nuri Yıldırım, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Feyzi Oktay, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başer, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Kamil Özcan, Burdur Şoförler Cemiyeti Başkanı Durmuş Ceylan, Esnaf Odası Başkanı Nevruz Gökçüoğlu, Sanayi Sitesi Kop Başkanı Yücel Dilekçi, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Mecikoğlu, Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adnan Taraşlı, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Suat Can, Eski MHP Burdur Milletvekili Süleyman Çoşkuner, Burdur Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar, il genelinde görev yapan basın mensuplarının mutlu günlerine ortak oldular.

TARAFSIZLIK ÖNEMLİ
Törende bir konuşma yapan Burdur Valisi Hasan Kürklü, “Basın bizim demokrasimizin olmaz ise olmazlarından birisidir. Hukuka insan haklarına saygılı, kişi hak ve hürriyetlerini gözetip koruyan ideal bir basın, hepimizin arzuladığı bir basın. Özellikle yerel basın bizim elimiz ayağımız kulağımız tabiri caiz ise, biz binalarda oturuyoruz ama, onlar en ücra köşelere kadar dolaşıyorlar. Devamlı halkın arasındalar. Biz birçok haberi sizlerden öğreniyoruz. Bir nevi bizim elimiz ayağımız kulağımızsınız. Zor şartlarda görev yapıyorsunuz. Çok ince bir çizgi var; bir şey kaçırsanız ya yandaş ya muhalif oluyorsunuz. Dolayısı ile çok zor şartlarda görev yapıyorsunuz. Allah kolaylık versin diyorum. Basının özgür tarafsız olması, haberlerini objektif şekilde vermesi hem bizlerle, hem e halkımız açısından son derece önemli olduğu kanaatindeyiz” dedi.
Kürklü ayrıca; “Hep birlikte güzel Burdur’u daha güzel yerlere getirmek için sizler ile, bizler de problemlerin çözülmesi gayretini göstermek sureti ile sizlerin de desteği ile çok güzel günlere getireceği ümidindeyiz” diye beklentilerini ekledi.

MÜCADELE GÜNÜ
Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adnan Taraşlı, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmadı, “24 Temmuz’un Bayram değil mücadele günü olduğunu, 1971 yılından sonra ise, basında özgürlük diye bir kavram kaldığını belirtti.

ÖZGÜR BASIN
Halkın doğru ve tarafsız bilgi alması en temel haklarından bir tanesi olduğunun altını çizen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Yağmur, çamur demeden her türlü şartta mesleğini icra eden, halkı doğru ve tarafsız haber vermeyi, kamu oyunu doğru bilgilendirmeyi kendine amaç edinmiş tüm basın mensubu arkadaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyorum” dedi. “Özgür basın özgür toplum demektir. Eğitme, eğlendirme, değerleri aktarma, kamuoyunun özgür bir şekilde oluşmasına katkı sağlama, denetleme gibi temel işlevleri yerine getirdiğini sözlerine ekledi.

GÖREN GÖZÜMÜZ
Basının gören gözümüz, duyan kulağımız, konuşan dilimiz olduğunu dile getiren Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, “Kar demiyor, kış demiyor, tatil demiyorsunuz mutlu ve acı günümüzde bizleri haberdar ediyorsunuz. En alt birinden üst birimine kadar tüm basın mensuplarına teşekkür ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

İlgili Fotoğraflar








Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.