Skip to main content

Başbakan'ın ziyaretiyle Burdur neler kazandı?

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ocak Cumartesi günü İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile birlikte Burdur'a gerçekleştirdiği ziyareti değerlendirdi.

Söz alınan kazanımlar şöyle: Çeltikçi'ye büyük bir bölge cezaevinin yapılması. Mevcut cezaevinin bulunduğu 50 dönümlük alana büyük bir alışveriş merkezi yapılması. Burdur- Çavdır bölünmüş yolunun yapılması. Burdur'a Polis Meslek Yüksek Okulu açılması. Fen Lisesi için 300 kişilik yurt yapımı. Hızlı Tren Burdur'dan geçmesi ve Burtrak yakınına Burdur istasyonu kurulması.

Vali Tapsız, ziyaretin Burdur için büyük kazanımlara sebep olduğunu dile getirdi. Tamamlanan hizmetlerin Başbakan Erdoğan tarafından açılışlarının gerçekleştirilmesinin çok önemli bir olay olduğunu vurgulayan Tapsız, "Sayın Başbakanımız ve beraberindeki bakanlarımıza imkan bulduğumuz zamanlarda Burdur'un sıkıntılarını aktardık, ihtiyaçlarını bildirdik. Kendilerinden birçok söz de aldık. Daha önce Cumhuriyet Başsavcımızın da isteği doğrultusunda Burdur'daki cezaevinin yıkılıp Çeltikçi'ye büyük bir bölge cezaevinin yapılması için milletvekillerimiz ile birlikte TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'la görüşmüştük. Bayraktar, Çeltikçi'ye cezaevi yapılıp mevcut cezaevinin bulunduğu 50 dönümlük alana büyük bir alışveriş yapılması talebimize sıcak baktığını ve Başbakan Erdoğan'ın talimat vermesi halinde bunun gerçekleşebileceğini ifade etmişti. Biz de ziyareti sırasında Sayın Başbakanımıza konuyu aktardık. Kendisi konuyla ilgili talimat vererek Burdur için önemli bir adımın atılmasını sağladı. Sayın başbakanımız Burdur- Çavdır bölünmüş yolunun yapılması için talimat da verdi. Ayrıca ziyaret sırasında binanın yapılıp teslim edilmesi halinde Burdur'a polis meslek yüksek okulu açılması sözünü de aldık. Şimdi hayırsever işadamlarımızın böyle bir binayı yapmasını bekliyoruz. Böylece Burdur'un yıllardır beklediği polis meslek yüksek okulu da açılabilecek" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların her türlü desteği vereceklerini ifade ettiğinin altını çizen Vali Tapsız, Burdur'un ziyaretten büyük kazançlar elde ettiğini vurguladı. Başbakan Erdoğan'ın hayırsever işadamı Ercan Akın'ın yaptıracağı fen lisesi binasının yapılması için gerekli olan protokol metnini hazırlayarak hayırsever işadamlarına moral verdiğinin altını çizen Vali Tapsız, "Ayrıca ziyaretleri sırasında Milli Eğitim Bakanımız Nimet Çubukçu da fen lisesi öğrencilerinin kalacağı 300 kişilik yurt yapılması sözünü verdi. Daha birçok söz aldık. Yani Burdur bu ziyaret ile birlikte birçok sıkıntısını çözdü, birçok ihtiyacının karşılanması için söz aldı" diye konuştu.

HIZLI TREN
Vali Tapsız, bir basın mensubunun Hızlı Tren sorusunu şöyle cevapladı: "Hızlandırılmış tren Burdur'dan geçiyor. Gökçebağ köyümüz ile Burtrak arazisi arasındaki bir alana Burdur istasyonu kurulacak. Hızlı tren Burdur Antalya karayoluna paralel olarak Antalya'ya ulaşacak. Bu sene ihalesi yapılacak olan bu çalışmada 2012 yılında ilk kazma vurulacak."

Vali Tapsız, basın açıklamasının sonunda Başbakan Erdoğan'ın ziyareti sırasında Burdur'un huzurlu kent olduğunu bir kez daha göstererek hiçbir taşkınlığa mahal vermeyen Burdurlu vatandaşlara teşekkür etti. Vali Tapsız, Başbakan Erdoğan'ın ziyaretini en iyi şekilde haberleştirerek Burdur'un tanıtımına katkı sağlayan tüm basın mensuplarına da teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.