Skip to main content

Başbakan Erdoğan, Burdur'da 49 önemli eserin açılışını yaptı

Başbakan; "Alimleriyle, kütüphaneleriyle tarihte ün yapmış olan Burdur, günümüzde de öğretimde en başarılı illerimizdendir" dedi.

Öncü ve reformcu lider takdimiyle kürsüye çağrılan Başbakan Recep Taayyip Erdoğan, Burdur'un tüm ilçelerini tek, tek sayıp, selamlama ile başladığı konuşmasında; "Burdurluların çok güzel bir sözü vardır: 'At ölür eğeri kalır, pehlivan ölür namı kalır' denir. Biz de geride eser bırakabilmek ve bu gök kubbede hoş bir seda bırakabilmek için, milletimizin hayır duasına mazhar olabilmek için gayret ediyoruz. Sizlere efendi değil, hizmetkar olmak için varız." dedi.

Başbakan Erdoğan şunları söyledi:
"İşte burada bir kalemde tam 49 yatırımı resmi olarak hizmete alıyoruz.
Burdur bütün tarih boyunca eğitime önem verdi. Okumayı, öğrenmeyi öğretmeyi en büyük değer, en büyük zenginlik olarak gördü. Daha 1882 yılında Burdur'da 23 medrese, 3 kütüphane, 1 rüştiye mektebi ve 23 sıbyan okulu bulunuyordu. Derviş Mehmet Paşa tarafından inşa edilen kütüphane Osmanlı'daki en önemli kütüphanelerden biriydi. Burdur ilim adamlarıyla alimleriyle, gönül insanlarıyla, evliyasıyla, bilime verdiği değerle, sadece Osmanlı'da değil tüm dünyada ün salmıştı.

ÜNİVERSİTEYİ HAK ETTİ
Piri Baba, Hecin Baba, Şeh Galbi, Şeh Sinan sadece Burdur'da değil tüm bu coğrafyada öğrenci, insan yetiştirdiler. Bilime bilim dünyasına hizmet ettiler. Şimdi buradan tüm Burdurlu kardeşlerime söylüyorum. Bu ülkede üniversiteyi, eğer Burdur hak etmiyorsa, neresi hak ediyor. Burdur'da bir üniversite olmayacak da nerede olacak? Eğitime, bilime, bilgiye bu kadar sevdalı bir şehir üniversitesiz olabilir mi? Biz olamaz dedik. 2006 yılında, geçmişin Burdur Milletvekili, İstiklal Şairimiz, Merhum Mehmet Akif Ersoy'un adına burada üniversitemizi kurduk. Bugün de Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizin yeni fakültelerini yeni birimlerini bu toplu açılış töreniyle hizmete alıyoruz. Bugün MAKÜ'ye Veteriner Fakültesi'ni, Fen Edebiyat Fakültesi'ni, Sağlık Yüksek Okulu ve merkezi anfileri, laboratuarları, Bucak Zeliha Tolunay Uygulamalı, Teknoloji ve İşletmecilik Yüksek Okulu'nu, Kampus alt yapı çalışmalarını ve çevre düzenlemesini kazandırıyoruz. Üniversitemize bu çok değerli birimleri kazandıran YÖK'e, Üniversite Yönetimine, hayırsever vatandaşlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nin yeni birimlerinin Burdur'a, gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Böyle üniversiteyi açıp, tabelayı asıp, kenara çekilmek bize yakışmaz. Biz yaptığımız işi hakkıyla yapıyor, sonuna kadar takip ediyoruz. İşte bu gün de Burdur'da Üniversite öğrencilerimize hizmet verecek iki büyük yatırımı iki öğrenci yurdunu hizmete açıyoruz. Burdur Merkez'de 500 kişilik, Bucak'ta da 500 kişilik iki modern öğrenci yurdumuzun buradan resmi olarak öğrencilerimize kazandırıyoruz. Son derece modern, rahat, iki kişilik odalardan oluşan, her türlü imkana sahip bu yurtlarımızın da tüm Burdur'a ve özellikle de Üniversite öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Kredi Yurtlar Kurumu'muza ve emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Burdur'a eğitim yardımlarımız bu kadar değil. Bugün, Burdur Merkez'de, Bucak'ta, Çavdır'da, Gölhisar'da, Ağlasun'da, Karamanlı'da anaokullarının, ilköğretim okullarının, öğretmen evi, kütüphane, halkeğitim merkezi ve 300 öğrencilik ortaöğretim pansiyonunun da resmi olarak açılışını yapıyoruz. Tüm bu eğitim kurumlarının, eğitim tesislerinin de hayırlı olmasını diliyor Milli Eğitim Bakanlığımıza, diğer kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.

Sağlık noktasında, yine Burdur'a önemli yatırımları kazandırıyoruz. Burdur Merkez'de 200 yataklı Devlet Hastanemizi, Altınyayla İlçesinde Toplum Sağlığı Merkezi'ni açıyoruz. Çavdır İlçemizde Toki tarafından yapılan 96 sosyal konut da bitirildi, hizmete açıldı. Çok önemli bir yatırım olan Karaçal Barajının açılışını da yapıyoruz. Bucak ovası sulamasını, Mehmet Akif Ersoy Kent Ormanı'nı, İl Özel İdaremizin yatırımlarını, Köydes yatırımlarını, Burdur Belediyemizin yatırımlarını, Tarım Bakanlımızın tesislerini, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın tesislerini, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Vakıflar Genel Müdürlüğümüz Burdur'a çok önemli eserler kazandırdılar. Ata yadigarı olan Osmanlı'dan Selçuklu'dan bize miras kalan Msırlılar Evini, Susuzhan Kervansarayını, diğer kültür miraslarımızın restorasyonları yapıldı, açılışlarını yapıyoruz. Tamamının hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenleri tebrik ve teşekkür ediyorum.

Göreve gelişinden beri "Durmak yok yola devam" dediklerini belirten Başbakan Erdoğan, bunu Burdur şivesiyle şöyle söyledi: "Hadi Gari, durmak yok, yola devam gari"

CHP'YE
"Bu hizmetleri görmeye göz, hissetmeye yürek gerek, sevinci paylaşmaya engin bir gönül gerek" diyen Başbakan; CHP'nin tahrik siyaseti yaptığını belirterek; "Sabah erken kalkan bildiri yayınlıyor, her kafadan bir ses çıkıyor. 'Sokak sokak, mahalle mahalle direnmek' ne demek? Eşkıya mısınız? Ne zamandan beri anarşi CHP'nin politikası haline geldi? Ak Partiyi hazmedemiyorsanız, sandıkta mücadele edersiniz. Bu ülke ne çekerse 'Tahrik siyaseti'nden çeker... Bunlar Demokrat Parti'ye de bunu yaptılar. Bugün millet reyine ve demokrasiye sahip çıkıyor. " şeklinde konuştu. CHP Genel Başkanı'nın partisine hakim olamadığını da vurgulayan Başbakan, Burdurluların bir sözüyle şöyle ifade etti; "Güttüğü üç keçi, ıslığı dağı taşı deldi geçti..."

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.