Skip to main content

BAKSİFED, bölge iş kuruluşlarını BUTSO’da buluşturdu

BAKSİFED yönetimi, BUTSO’yu ziyaret ederek, ilimiz ve bölgemizden işadamları kuruluş başkanlarını buluşturdu. BUTSO Meclis Salonu’nda bir araya gelen bölge işadamları, “Ortak, sektörel ve ulusal ekonomik politikalar ile 550 Milyon Dolar ihracatı, 60 bin istihdamı olan BAKSİFED’i ve TÜRKONFED’i konuştu.
Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED) Yönetim Kurulu Üyeleri, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO)’nı ziyaret etti. BAKSİFED ziyaretinde, ilimiz ve bölgemizden, iş kuruluları ve işadamları buluştu. BUTSO Meclis Salonu’nda bir araya gelen bölge işadamları, “Ortak, sektörel ve ulusal ekonomik politikaların geliştirilmesine” katkı çalışmaları yaptı. BAKSİFED Yönetimi, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED)’i anlattı. BUTSO’ya yapılan ziyarete; Ali Eroğlu (BAKSİFAD ve ANSİAD Bşk.), Alper Bayhan (IGSİFED), Ahmet Kasapoğlu (OSİAD), Leman Sedef Tuna (ANTİKAD), Dr. Figen Sayın (AGİDER), Abdullah Erdoğan (ANSİAD), Deniz İstanbullu (ANSİAD-BAKSİFED Gen.Sekr.), Hande Canlıkan (ANSİAD-BAKSİFED Basın Danışmanı) katıldı.

BÖLGESEL HAREKET
Bölgesel ve örgütlü hareketin önemli olduğunu vurgulayan ve çalışmaları için kendilerini kutlayan BUTSO Yönetim Kulu Başkanı Yusuf Keyik, “BAKSİFED’ı önemli bir çalışma. Bu bölgesel hareket hepimiz için önemli. Isparta, Burdur, Antalya olarak artık tek başına değiliz.. Dünyanın sınırlarının kalktığı bir yerde, biz de Bölgesel hareket etmek zorundayız. Biz Oda olarak, bölgesel hareketlere büyük değer veriyoruz. Bölgenin en küçük ili olmamız dolayısıyla, böyle birlikteliklere bizim daha çok ihtiyacımız var. Dolayısıyla, her türlü birlikteliğin içinde olmak isteriz” dedi.

BAKSİFED HAREKETİ
Batı Akdeniz Bölgesi iş hayatının durumunu değerlendiren BAKSİFED Yönetim Kurulu Başkanı, TORKONFED Başkan Yardımcısı ve ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, bölgesel kuruluş olan BAKSİFED hareketi konusunda şunları söyledi: “Antalya, Isparta, Burdur bölgesi (TR61) ve yakın çevresinde faaliyet gösteren, ortak ilke ve hedefleri benimseyen, kuruluş amaçları aynı sanayici ve işadamları, derneklerinin ortak sesi olarak bölgesel, sektörel ve ulusal ekonomik politikaların oluşturulmasına katkıda bulunmak, bölgesel ve sektörel kalkınma ve vizyonları geliştirerek uluslararası entegrasyona ve rekabet gücünün artırılmasına yardımcı olmak, projeler geliştirmek, iş dünyasını ilgilendiren sorunları ve çözüm önerilerini, kamuoyuna, yetkili kurumlara duyurmak amacıyla, üyeleri arasında güç birliği sağlayarak ortak çalışma zemini oluşturmak amacıyla kurulan BAKSİFED, 15 Mart 2011 tarihinde resmen kurulmuş ve 5 gün sonra da TÜRKONFED’e üye olmuştur.”

BAKSİFED Başkanı Eroğlu, kuruluşlarının büyüklüğü konusunda; “ANSİAD (Antalya San. ve İşad. Dern), ALSİAD (Alanya San.ve işad.Dern), MASİAD (Manavgat San.ve İşad.Dern), IGSİAD (Isparta Girişimci ve San.İşad.Dern), ANTİKAD (Antalya İş Kadınları Dern), OSİAD (Antalya Organize San.işad.Dern), AGİDER (Akdeniz Gir.İş Kadınları Dern) ve TÜSİAD (Türkiye San.İşad.Dern) gibi üyelerimizin, TÜSİAD hariç yaklaşık 5 Milyar 300 Milyon TL.lik toplam cirosu, 550 Milyon Dolar ihracatı ve 60 bin istihdamı bulunmaktadır” dedi.

İlgili Fotoğraflar:



Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.