Skip to main content

Bakan Günay: Önümüzdeki yıllarda Kibyra'nın değeri yükselecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, daha önceleri olduğu gibi yine sürpriz bir ziyaretle Burdur'a uğradı. Sagalassos'ta çok güzel bir restorasyon çalışması yaptıklarını söyleyen Günay, Kibyra'yı da çok önemsiyorum ve önümüzdeki yıllarda çok değeri yükselecek kazı alanlarımızdan biri olacak. Sagalassos'taki heykellerin replikalarını yaparak, yerine konması için yakında ihalesinin yapılacağını belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Vali Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Kültür veTurizm Müdürü Mehmet Tanır tarafından tarihi Piribaşlılar Evi'nde karşılandı. Valilik tarafından restore ettirilen Mısırlılar Evi'nde incelemelerde bulanan Bakan Günay, Valiliğe geçmeden önce dışarıdaki vatandaşlarla selamlaştı.

Valiliğe geçen Bakan Günay'a, Burdur Valisi Süleyman Tapsız tarafından brifing verildi. Antalya'nın 10 milyon turisti ağırladığını ama bu sayının Burdur'da çok, çok az olduğunu dile getiren Vali Süleyman Tapsız, Burdur'un 60 bin'i aşkın tarihi eseri barındıran bir müzesinin olduğunu söyledi. Bunların yanı sıra antik şehirlerinde bulunduğunu aktaran Vali Tapsız, "İlerleyen günlerde kültür turizminden pay almayı düşünüyoruz ve antik şehirlerimizi ayağa kaldırıp, tanıtımlarını yapıp, önümüzdeki yıllarda parlayan bir yıldız olmaya çalışacağız" dedi.

HEYKEL REPLİKALARI
Burdur'u, kültür turizmi açısından çok önemsediğini aktaran Bakan Günay, "Müzemizde gerçekten dünya çapında ilgi görebilecek olan eserlerimiz var. Sagalassos'ta çok güzel bir restorasyon çalışması yaptık. Kibyra'yı da çok önemsiyorum ve önümüzdeki yıllarda çok değeri yükselecek kazı alanlarımızdan biri olacak. Geçen yaz söz verdiğimiz gibi Sagalassos'taki heykellerin replikalarını yaparak, yerine konması için 200 bin lira bir kaynağı ayırdık, yakında bu işin ihalesini yapacağız" dedi.

Konuşmaların ardından gazetecilerin alkol ve başkanlık sistemi hakkındaki soruları da yanıtlayan Bakan Günay, şu cevapları verdi, "Tütün ve Alkol Piyasasını Denetleme Kurulu'nun bir genelgesi var henüz uygulama ve bilinmediği için izin alındıktan sonra bu konularda bir sorun çıkmayacak. Sayın Başbakan'da geçen günlerde söylediği gibi biz kimsenin gündelik yaşamına müdahale etmek gibi bir yaklaşımı kesinlikle aklımızdan geçirmeyiz. Kurulun yaptığı düzenleme çocukları, gençleri tütün, alkol gibi zararlı alışkanlıklardan kurtarmak ama günlük yaşama müdahale etmek kimsenin hakkı da değildir, haddi de değildir.

BAŞKANLIK SİSTEMİ
Başkanlık sistemi arada bir gündemimize geliyor, şuanda bizim Anayasa tartışmamızda böyle bir konu yok. Bu konular elbette ki tartışılabilir ama bizim 2007 de başladığımız bir çalışma vardı, o komisyon o çalışma metni üzerinden biz yeni Anayasa tartışmamızı sürdürüyoruz. 2007'deki çalışmamızda Başkanlık sistemine dönük bir sistem değişikliği yoktu. Her konuyu elbette ki konuşuruz, Türkiye'nin siyasal gündeminin şuanda öncelikli maddesi, öncelikli tartışması değil bu konu."

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.