Skip to main content

Bakan Eroğlu Burdur'da

Bakan Eroğlu ile yapılan İl Koordinasyon toplantısında, ilgili müdürlükler, kurum ve kuruluşlar birer rapor sundu. Toplantıda BUTSO adına konuşan Başkan Yusuf Keyik ise; Burdur ekonomisinin çözüm bekleyen sorunları ve özellikle, 2. OSB ve o alandaki dere ıslahları sorunlarını dile getirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Burdur Koordinasyon Toplantısına katılmak üzere Burdur'a geldi. Bakan Eroğlu, Burdur Programı çerçevesinde Burdur Valiliği'ni ziyaret etti. Bakan Eroğlu, ayrıca Burdur İl Koordinasyon Toplantısı'nın başkanlığını yaptı. Bakan Veysel Eroğlu'na, Isparta Valisi Memduh Oğuz da eşlik etti.

BURDUR VALİLİĞİ'NE ZİYARET
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Burdur programı kapsamında Burdur Valisi Süleyman Tapsız'ı ziyaret etti. Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Bakan Eroğlu'nu Valilik girişinde karşıladı. Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Bakan Eroğlu'nun Burdur'a gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Burdur'da yaptığı çalışmaları anlattı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Burdur'a en çok yatırım yapan Bakanlık olduğunu açıklayan Bakan Eroğlu: "Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Burdur iline 2003- 2011 yılları arasında günümüz fiyatlarıyla toplam 224 milyon TL yatırım yapılmıştır. Bu yatırımın 200 milyon TL'sinin DSİ Genel Müdürlüğü'ne aittir. DSİ Genel Müdürlüğümüzce 2003-2011 yılları arasında Burdur'da Burdur-Bucak Onaç II Barajı, Burdur-Çavdır Barajı Sulaması, Burdur Yeşilova Göleti ve Sulaması, Gölhisar Acıpayam 2. Merhane Projesi, Belkaya Barajı, Bucak Onaç 2 Barajı Ovası Sulaması işletmeye alınmıştır. Gölhisar Acıpayam 2. Merhale Projesi, Burdur Karaçal Barajı devam etmektedir. Karaçal Barajı'nı 2013 yılında bitirmeyi planlıyoruz. Göletler ve sulama projeleri devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğümüz ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 21 milyon 224 bin fidan dikmiştir. ORKÖY çalışmaları kapsamında orman köylerinde yaşayan 1.684 aileye 5 milyon 408 bin 405 TL ferdi proje, 4 kooperatife 230 bin 710 TL kooperatif kredisi verilmiştir" diye konuştu. Bakan Eroğlu, diğer Bakanlıkların Burdur yatırımları hakkında da bilgi verdi. Bakan Eroğlu, ayrıca 6. Doğal Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nün Burdur'a kurulduğunu sözlerine ekledi.

BURDUR GÖLÜ KENDİNİ TOPLAYACAKTIR
Bakan Eroğlu, Karaçal Barajı kapalı Sistem Sulaması'ndan arta kalan suyun Burdur Gölü'nün kurumasını durduracağını söyledi. Bakan Eroğlu: "Karaçal Barajı kapalı Sulama sistemi bittiği zaman, kapalı sulama sistem haricinde varolan su, Burdur Gölü'nün kendini toparlamasına yetecektir. Gerekli projeler ile Burdur Gölü kendini toparlayacaktır" şeklinde konuştu.

BAKAN'A SİPSİ
Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Bakan Eroğlu'na ziyaret sebebiyle Burdur Valiliği hatırası seramik tabak ve Burdur'un Yöresel çalgısı olan sipsi armağan etti. Sipsi'yi inceleyen Bakan Eroğlu: 'Sipsi'yi Ankara'ya gidince çalacağım, üflemeyi zamanla öğreneceğiz' şeklinde konuştu.

KOORDİNASYON TOPLANTISI'NA BAŞKANLIK
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, Burdur İl Koordinasyon Toplantısı'na başkanlık etti. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda, Orman ve Su İşleri'ne bağlı Genel Müdürlükler tarafından Burdur Yatırımları hakkında sunum yapıldığı öğrenildi. Toplantıda konuşan BUTSO Yön.Kurl.Bşk. Yusuf Keyik ise; Burdur ekonomisinin çözüm bekleyen sorunları ve özellikle, 2. OSB ve o alandaki dere ıslahları sorunlarını dile getirdi.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.