Skip to main content

Bakan Eroğlu; Batı Akdeniz 2003-2011 Yatırımlarını Anlattı

Batı Akdeniz'e 1 milyar 366 milyon liralık yatırım yapıldığını söyleyen Bakan Eroğlu; "Burdurlular endişe etmesin, kimse mağdur olmayacak" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakını Prof. Dr. Veysel Eroğlu; geçtiğimiz Cuma günü Antalya Harrington Park Resort Otel'de düzenlediği bölgesel basın toplantısında, Antalya-Burdur ve Isparta İlleri 2003-2011 Yatırımlarını Anlattı. Eroğlu konuşmasında; "Burdurlular endişe etmesin, kimse mağdur olmayacak" dedi.

Bakanlığının Türkiye çapında yapılan yatırımları tesis bazında ve grafikler yardımıyla, 2000-2002 arası 9 tesis, 2003-2011 arası tam 1 128 tesisin hizmete sunulduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Bakan Veysel Eroğlu, "Göl-Su projesi ile de Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. 'Bin Günde Bin Gölet' inşa ederek, 3 milyon dekar araziyi sulu tarıma açacağız. Projeyle de 300 bin kişiye ilave istihdam sağlayacağız" dedi. Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2003-2011 arasında tüm Türkiye'de toplam 217 milyon 966 bin TL yatırım yapıldığını; Antalya, Burdur, Isparta illeri yatırım toplamının ise; 1 milyar 366 milyon 746 bin TL bulduğunu açıkladı.

Antalya'da düzenlenen Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürleri ve Teftiş Kurulu Başkanlığı Semineri'ne katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bir basın toplantısı düzenledi. Antalya, Burdur ve Isparta illerine yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Eroğlu, Antalya'da 2003-2011 yılları arasında sulamadan taşkın korumaya, enerjiden ağaçlandırmaya tabiat parklarından mesire yerlerine kadar çeşitli alanlarda 822 milyon 350 bin TL yatırım yapıldığını kaydeden Eroğlu, aynı şekilde Isparta'ya 326 milyon 430 bin TL, Burdur'a 217 milyon 966 bin TL yatırım yaptıklarını bildirdi. 2012'yi bu üç il için yatırımlarda hamle yılı ilan ettiklerini belirten Eroğlu, "Bu üç ile 2012'nin sonuna kadar yaklaşık 1,6 milyar TL'lik yatırım yapılacak. Bu yatırımlarda en büyük payı Antalya alacak." dedi.

BURDUR'A YAPILAN YATIRIMLAR
Karacaören Barajları'ından Antalya'nın içme suyunu temin, Salda Kayak Merkezi'ne istenen tesisler ve Burdur Gölü'nün çekilmesi gibi, Burdurluları endişelendiren konulara ilişkin, Burdurlu gazetecilerin yönelttiği soruları cevaplandıran Basan Veysel Eroğlu, Burdur'un gündeminde yer alan konularına ilişkin daha detaylı açıklamalarda bulunarak; "Burdurlular endişe etmesin, kimse mağdur olmayacak" dedi. Eroğlu, "Salda Kayak Merkezi'nin Burdur Turizmi için önemli gelişmeler sağlayacağını düşünüyoruz. İstenen dinlenme tesisleri için yer, arsa tahsisi de yapacağız. Antalya içme suyu projesinin, Karacaören 2'den sağlanacak ve buralardaki tesisler ve turizm faktörü hiçbir şekilde zarar görmeyecek" dedi. Eroğlu ayrıca, Burdurluların endişelerini gidermek için Burdur'a geleceklerini de ifade etti.

Bakan Eroğlu'nun verdiği bilgilere göre; Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2003-2011 yılları arasında, Burdur'da da toplam 217 milyon 966 bin TL yatırım yapıldı. Beş adet sulama tesisi, 26 adet taşkın koruma tesisi tamamlandı. İki adet sulama tesisi ile 12 adet taşkın koruma tesisinin de inşaatı devam ediyor. Burdur'a 13 adet göl-su projesi yapılacak. Burdur İli'nde, Salda Gölü ile Serenler Tepesi milli park ilan edildi. Burdur'da son 9 yılda 392 bin 760 dekar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapılarak, 24 milyon 703 bin adet fidan dikildi. 2012 yılında, 54 bin dekar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapılacak. Ayrıca 2 adet kent ormanı, 2 adet bal ormanı ve 6 adet mesire yeri tesis edildi. Orman köylülerine de süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besicilik, meyvecilik ve güneş enerjisi sistemi konularında 5 milyon 985 bin TL destek verildi. Orman kooperatiflerine de 373 bin 649 TL kredi desteği sağlandı.

ARTIK BARAJLARI DAHA İYİ DENETLEYECEĞİZ
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Eroğlu, Adana'nın Kozan ilçesindeki Gökdere Barajı'nın patlamasıyla ilgili bir soru üzerine: "İncelemelerimiz devam ediyor. Tahkikatın neticesine göre bir karar verileceğiz. Ön raporda 9,5 metre tünel var. Aslında bu tünelle ilgili su tutmak için kapaklar kapatılmış. Çalışmalar yapılırken su yükselince vanalar basınca dayanamayıp sular aniden boşalmış. Kapakta mı, yoksa bağlantı kısımlarında mı, beton elemanlarında mı teknik hatalar mı var inceleniyor" dedi.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
2.03.2012

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.