Skip to main content

BAKA Yönetim Kurulu SDÜ'de toplandı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu toplantısı Isparta'da yapıldı.

BAKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Burdur Valisi Süleyman Tapsız'ın başkanlığındaki toplantıya Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Belediye Başkanları Prof. Dr Mustafa Akaydın, Yusuf Ziya Günaydın ve Sebahattin Akkaya, İl Genel Meclisi Başkanları Osman Zabun, İbrahim Ekici ve Cavit Arı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları Çetin Osman Budak, Yusuf Keyik ve Hasan Hüseyin Kaçıkoç, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile uzmanlar katıldı.

BAKA Yönetim Kurulu'nun Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Senato Toplantı Salonu'ndaki toplantısının açılışını Isparta Valisi Memduh Oğuz, kısa 'hoşgeldiniz' konuşmasıyla yaptı. Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız, SDÜ'nün Afrika'daki büyük kuraklığa bağlı olarak milyonlarca insanın açlığa bağlı olarak ölümle karşı karşıya kalmasına sorununa dikkat çekmek için düzenlediği program daveti üzerine toplantının iftar öncesi üniversiteye alındığını belirtti.

BAKA'nın temmuz ayı içinde Isparta ve Burdur'da düzenlediği KOSGEB destekleri için gerekli olan girişimcilik eğitimine devam eden 48 kişiye sertifikalarının verileceğini belirten Vali Süleyman Tapsız, Körfez ülkeleri ile Japonya'daki tur operatörlerine yönelik 2011-2012 sezonunda BAKA koordinasyonunda THY ve bölgedeki turizm işletmeleriyle düzenlenen tanıtım gezileriyle ilgili bilgi verdi. Vali Tapsız, "Bölgemizin turizm potansiyelinin tanıtılması amacıyla 5 adet FAM TRİP (Tanıtım Gezisi) programı düzenlenecektir. İlk program 28 Kasım-01 Aralık 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. İlk gelen heyet Suudi Arabistan Riyad merkezli 20 tur şirketi temsilcileri olacaktır. Benzer şekilde diğer ülkelere yönelik 20 şer kişilik gruplar halinde Mart, Nisan, Mayıs aylarında 4 program daha yapılacak olup özellikle Japonya'ya yönelik yapılacak programda her yıl gül turizmi için Bulgaristan'a giden 40 bin Japon turistin Isparta'ya çekilmesi hedefimiz bulunmaktadır. Bu hareketliliğe paralel olarak Süleyman Demirel Havalimanı'nın kullanım kapasitesinin önümüzdeki yıllarda artacağı düşünülmektedir" dedi.

23 Aralık 2010'da ilan edilen Sanayi ve Turizm Sektörlerinde Rekabetçiliğin Artırılması Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan projeler ile sözleşmeler imzalanarak proje uygulama sürecine başladığını belirten BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Tapsız, "Gelecek hafta içerisinde başvuru sahiplerine izleme, satın alma usulleri, sözleşme değişiklikleri ve görünürlük konularında eğitimler verilecektir" dedi.

'YATIRIMCILARI YDO'LARA BEKLİYORUZ'
Güneş enerjisinden elektrik üretilebilecek enerji bölgeleri belirlendiğini hatırlatan Vali Tapsız, şöyle devam etti:
"Elektrik üretimi için toplam 27 bölgede 38 şehre izin ve teşvik çıkmıştır. 38 şehir içinde Antalya'ya 58, Burdur'a 26 ve Isparta'ya 18 megavat kota verilmiştir. Güneş tarlası yatırımları düşünen tüm yerli ve yabancı yatırımcıları iş ve işlemlerinde yardımcı olmak üzere Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Antalya, Isparta ve Burdur Yatırım Destek Ofislerimize bekliyoruz.
29 Eylül- 2 Ekim tarihlerinde her yıl 100 binden fazla ziyaretçisi bulunan Japonya Tokyo'daki turizm ve seyahat fuarına BAKA da katılacak. Fuarda bölgenin gül turizmi potansiyelinin yanında kültür turları için uygun tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımı yapılacak. BAKA, 6-9 Ekim tarihleri arasında ABD'nin California Eyaleti'nin Los Angeles şehrinde Türkiye'nin ile Anadolu'nun, tarihsel, kültürel, sanatsal, sosyal ve turizm zenginliklerini yurtdışında doğru ve etkin bir şekilde tanıtmak amacıyla düzenlenen 3. Anadolu Kültürleri Festivali'ne de katılacak. Festivalde 1,5 dönüm alan üzerinde Antalya, Isparta ve Burdur'un tanıtımının yapılacağı stantlar inşa edecek.
Batı Akdeniz'de Hindistanlı iş adamlarına yönelik olarak yılsonunda düzenlenecek olan yatırım ve işbirliği zirvesi hazırlıkların sürüyor. İş adamlarına bölge iş ve yatırım potansiyelinin tanıtımının yapılması için Hindistan'da Ticaret Müşavirliği, Hindistan Endüstri Konfederasyonu (CII) ve Hindistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FICCI) ziyaret edilecektir."

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.