Skip to main content

BAKA Yönetim Kurulu Manavgat'ta toplandı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) Yönetim Kurulu, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde toplandı. Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Altıparmak'ın başkanlığındaki yönetim kurulu toplantısına, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, İl Genel Meclis Başkanları Osman Zabun, İbrahim Ekici ve Cavit Arı, Isparta Belediye Başkanıı Yusuf Ziya Günaydın, Antalya Vali Yardımcısı ve Manavgat Kaymakam Vekili Emin Osman Bulgurlu, 3 ilin ticaret ve sanayi odası başkanları Çetin Osman Budak, Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve Yusuf Keyik, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile BAKA uzmanları katıldı. Isparta Valisi Memduh Oğuz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya toplantıya katılamadı.

BURTRAK ARAZİSİ YATIRIMCI BEKLİYOR
Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Tapsız da, Burdur atıl durumdaki traktör fabrikası BURTRAK'ın 734 bin metrekare arazisinin 29 yıllığına ihaleye çıkacağını belirtti. Vali Tapsız, "Bu arazide 27 bin metrekare kapalı alan mevcut. Buraya gıdadan ağır sanayiye çeşitli yatırımcıları bekliyoruz. Araziye talip olan yatırımcılara her türlü desteği vereceğiz. Burası her yöne ulaşım olarak yakın. Örneğin Isparta hava alanına sadece 5 dakika uzaklıkta" dedi.

Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Altıparmak, Yönetim Kurulu toplantılarının bu yıl ikinci ilçe toplantısını turizmde çok büyük bir yatak kapasitesine sahip, tarımda, ticarette oldukça iyi durumda olan Manavgat'ta yaptıklarını belirtti. BAKA'nın kurulduğu günden bu yana hızla kurumsallaşma çalışmalarını tamamladığını ve yeni kurulmasına karşın başarılı çalışmalara, önemli işlere imza attığını belirten Vali Dr. Altıparmak, "Kalkınma ajansımız mevcut kalkınma ajansları içinde faaliyetleri, stratejik çalışmaları ile öndedir. BAKA, şu anda mevcut kalkınma ajanslarının en önde gelenlerinden biri haline geldi" dedi.

8'i Türkçe ve İngilizce olarak basılan ve 11'i de hazırlanmakta olan analiz yapılan toplam 19 sektör raporunun yatırım yapanlar için önemli kaynak olduğunu belirten Vali Dr. Altıparmak, "Ülkemizdeki bakanlıklar, diğer kamu kurum ve kuruluşlar ile Avrupa Birliği'nin verdiği teşvik ve destekleri içeren Türkiye'de Teşvik ve Destekler Rehberi'ni hazırladık. Teşvik destekleme sistemi Türkiye'de üzerinde en çok konuşulan konu. Ancak bu konuda bilinen bilgiler çok az. İnsanlar ve yatırımcılar ciddi sıkıntılar yaşıyor. Vatandaşın ihtiyacı düşünülerek hazırlanmış bir rehber, hayırlı olsun" diye konuştu.

'HİNDİSTAN'I ÇOK ÖNEMSİYORUZ'
Hindistanlı işadamlarının Antalya, Burdur ve Isparta'nın bulunduğu bölgeye yatırımlarını çok önemsediklerini belirten Vali Dr. Altıparmak, şöyle devam etti: "Hindistan ile ilgili olarak körfez ülkeleri programı gibi çalışmalarımız sürüyor. Yapmış olduğumuz körfez ülkeleriyle işbirliği toplantılarının ne kadar güzel ve doğru bir iş yapmış olduğumuz görme imkânımız oldu. Gelen işadamlarımızın ilgilerinin ivme kazandığı görüyoruz. Körfez ülkeleri programı iyi bir adım oldu.
Hintli işadamlarının yapacakları yatırımlarını çok önemsiyoruz. Yapılan görüşmelerde Hintli işadamları yatırım yapmayı çok istiyor. Bununla ilgili daha önce araştırma yapmıştık. Hindistan'ın nüfusu 1 milyar 200 milyon. Hindistan'da Türkiye'ye ilgiyi görüyoruz. İlk aşamada öncü grubu buraya davet etmeliyiz. Büyükelçilik, başkonsolosluk ve Hindistan'dan yetkilileri buraya davet edelim. Hintli işadamları ile ilgilenmek ve yatırımlara öncülük etmek 10 ülke işadamlarının yapacağı yatırıma bedel görüyorum."

SAĞLIK VE EMEKLİ TURİZMİ
Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Altıparmak, sağlık ve emekli turizmine yönelik sigorta, turizmciler, turizm seyahat acenteleri, ulaştırma, tedavi ücretleri, otel ve sağlık konularında çalışmaları tamamladıklarını belirtti. Vali Dr. Altıparmak, Sağlık Bakanlığı'nın sağlık turizmine yönelik yapacağı mevzuat değişikliğiyle Türkiye'de Antalya ve İstanbul'da sağlık turizminde hareketlenme olacağını kaydetti. Çalışmayla ilgili başta Akdeniz Üniversitesi, özel hastaneler ve Sağlık Bakanlığı Müşteşarı ile görüşmeler yaptıkları ve mevzuat engelinin kalkmasıyla bölgede sağlık turizminin canlılık kazanacağını bildiren Vali Dr. Altıparmak, şöyle konuştu:
"Dünya turizminin gözbebeği Antalyamız'da sağlık turizmini etkin hale getireceğiz. Bu konuda talep var. Akreditasyon yapımı için mevzuat değişikliğine ihtiyaç var. Mevzuat değişikliği sonrası Antalya ve bölgemizde sağlık turizmi hız kazanacak. Sağlık turizmine yönelik sigorta, turizmciler, turizm seyahat acenteleri, ulaştırma, tedavi ücretleri ve otel ve sağlık konularında çalışmalarımızı tamamladık. Avrupalı emekli, yaşlı ve engelli turistlerin tatil yapımına yönelik çalışmalarımız var. En kısa zamanda bölgemizde sağlık turizmini cazibe merkezi haline getireceğiz."

BAKA'nın son bir aylık faaliyetleriyle ilgili BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Antalya Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Alaattin Özyürek, Isparta YDO Koordinatörü Ali Galip Bilgili, Burdur YDO Koordinatörü Mehmet Candan, Dış ilişkiler ve Tanıtım Birim Başkanı Mehmet Pehlivan Yönetim Kurulu'na bilgi verdi.

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.