Skip to main content

BAKA Yönetim Kurulu Burdur'da Toplandı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu toplantısı Burdur'da yapıldı. Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız'ın başkanlığındaki toplantıya Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, İl Genel Meclisi Başkanları Cavit Arı, Osman Zabun ve İbrahim Ekici, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları Çetin Osman Budak, Hasan Hüseyin Kaçıkoç ve Yusuf Keyik, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile uzmanlar katıldı.

BAKA Yönetim Kurulu'nun Grand Özeren Otel Toplantı Salonu'ndaki toplantısının açılış konuşmasında Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman TAPSIZ, "Dün çok elim ve çok acı bir durumla karşılaştık, 24 şehidimiz ve bir o kadar da yaralımız var. BAKA Yönetim Kurulu olarak bütün şehitlerimize rahmet, yakınlarına sabır ve gazilerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Yönetim kurulu olarak terörü lanetliyoruz" dedi.

2011 yılında 'Doğrudan Faaliyet Destek Programı' hakkında bilgi veren Vali Süleyman Tapsız, 2011 yılı Mali Destek Programı kapsamında 3 alt bileşen ve öncelik başlıkları olduğunu bunların 'Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yenilikçilik Mali Destek Programı', 'Tarıma Dayalı Sanayi Mali Destek Programı' ve 'Turizmde Bölgesel Markalaşmanın Sağlanması Mali Destek Programı' olduğunu belirtti.

20 milyon TL'lik yeni mali destek programında asgari 40 bin, azami ise 400 bin TL yardım ve destekte bulunacağını kaydeden BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman TAPSIZ, "Kar amacı güden kuruluşlara ve kar amacı gütmeyen kamu kurum ve kuruluşlarına olmak üzere iki farklı konuda destek veriyoruz. Kar amacı güden kurum ve kuruluşlar için yüzde 25'inden az ve % 50'sinden fazla bu destek olamıyor. Kar amacı gütmeyen kamu kurum ve kuruluşlarda yüzde 20'den az, yüzde 80'inden fazla destek yapamıyoruz. Dolayısıyla en fazla yüzde 80 destek diğerinde ise yüzde 50 destekte bulunuyoruz. Bu konuyla ilgili süreç şu anda devam ediyor. Bu destekten faydalanmak isteyen gerek kar amacı güden kuruluşlar ve kar amacı gütmeyen kamu kurum ve kuruluşları, Yatırım Destek Ofislerinden ve Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği'nden detaylı bilgileri alıp, başvuruda bulunabilirler" diye konuştu.

YURTDIŞI TANITIM ÇALIŞMALARI
Antalya, Burdur ve Isparta'nın tanıtımına yönelik çalışmaların sürdüğünü, toplantıda geçtiğimiz ay yapılan çalışmaların ele alınacağını belirten Vali TAPSIZ, şöyle devam etti:

"Daha çok bölgemizin tanıtımına yönelik çalışmalar vardı. Bunlardan en önemlisi de Amerika Los Angeles'ta yapılan festival vardı, o fuarı biz yakinen basından takip ettik. Çok faydalı ve verimli olduğunu biliyoruz. Uzman arkadaşlarımızdan birkaçı Hindistan ve Japonya ziyaretlerinde bulundu. Ocak ayında Hindistanlı işadamları ile birlikte bir toplantı yapılacak. Önceki aylarda Hindistan Büyükelçisi üç ilimizi ziyaret etmişti. Hindistan bizim için önemli ve büyük bir pazardır. Hindistan'la ticari ilişkilerimizi daha fazla arttırmak istiyoruz.

Japonya'da gül ile ilgili turizm fuarına katılım sağlandı. Yaklaşık 40 bin Japon turistin gül için Bulgaristan'a gittiğini biliyoruz. Bu konuda arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptı, en azından 20 bin turisti Isparta'ya çekebilmek için Japonya ile gerekli temas sürdürülecektir. Tokyo Büyükelçiliği, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığı'na bir yazı ile teşekkürlerini iletiyorlar. Toplantımızın illere ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."
Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.