Skip to main content

BAKA Yönetim Kurulu Antalya’da toplandı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) Yönetim Kurulu, Antalya Ramada Plaza Otel'de toplandı. Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Altıparmak'ın başkanlığındaki yönetim kurulu toplantısına, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Isparta Valisi Memduh Oğuz, İl Genel Meclis Başkanları Kadir Dal, İbrahim Ekici ve Cavit Arı, Belediye Başkanları Yusuf Ziya Günaydın ve Sebahattin Akkaya, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları Çetin Osman Budak ve Yusuf Keyik, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile BAKA uzmanları katıldı.

Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Altıparmak, gündemdeki konular hakkında kısaca bilgi verdi. Yönetim kurul toplantılarını ilçelerde de yapacaklarını, BAKA'nın yeni kurulmasına karşın başarılı çalışmalara önemli işlere imza attığını belirten Vali Dr. Altıparmak, kamuoyunun beklediği mali destek programında da projelerin başvuruların alındığını ve tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.

356 PROJE BAŞVURUSU
BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Altıparmak, "2010 Mali Destek Programı'na toplam 356 başvuru gerçekleşmiş olup bunlardan Kar Amacı Gütmeyen Kurumlardan toplam 97 başvuru yapılmıştır. Aslına bakarsanız bu bizim bölgemiz için çok az. Antalya'dan 47, Burdur'dan 30 ve Isparta'dan 20 başvuru olmuştur. Burdur'u tebrik ediyorum, yani kendi imkanlarıyla illerimizi değerlendirdiğimizde en fazla başvuruyu yapan Burdur'dur. Kar Amacı Güden Kurum ve Kuruluşlar kapsamında toplam 259 başvuru kabul edilmiş olup iller bazında Antalya 130, Burdur 49, Isparta ise 80'dir. Bölgemizin kalkınması açısından çok önemli olduğunu ve bir kaldıraç etkisi yaratacağına olan inancımı belirterek, Mali Destek Programının tüm bölgemize ve ülkemize hayırlı olması dilerim" dedi.

KÖRFEZ İŞBİRLİĞİ ZİRVESİ
Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Altıparmak, 5 Nisan 2011 Salı günü saat 09.30'da Antalya Belek'teki Maritime Pine Beach Hotel'de başlayacak, 6 Nisan'da Isparta Davraz Sirene Otel'de devam edecek ve 7 Nisan'da da yabancı konuklara bölgenin tanıtılmasıyla son bulacak olan Batı Akdeniz Bölgesi ve Körfez Ülkeleri Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı'na dikkat çekti. BAKA'nın organizasyonuyla gerçekleştirilecek program için Dr. Altıparmak, "Toplantının ana hedefi Körfez Ülkeleri'nden yatırımcı işadamlarını Bölgemiz işadamları ile buluşturmak, yatırım alanlarını ve üretim tesislerini yerinde göstermek, sektörel masa toplantıları ile iş bağlantıları kurulmasını sağlamaktır. Körfez Ülkeleri'nden 50 ila 80 arasında işadamının programa katılması beklenmektedir. Bölgemizden de 150'den fazla işadamı toplantıya iştirak edecektir. Ticaret ve sanayi odalarımıza burada büyük iş düşüyor. Siadlar ile odalarımızın katılımlarını bekliyorum" diye konuştu.

BAKA ile Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile 5-6 Nisan 2011 tarihlerinde bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilecek Akdeniz İş Fırsatları Zirvesi'nin önemini vurgulayan Vali Dr. Altıparmak, "BAKA ana partner olarak destek verecektir. İş arayanlar ile işverenler arasında bir platform olmayı hedefleyen Akdeniz İş Fırsatları Zirvesi bu yıl BAKA'nın da destek vermesiyle Antalya, Isparta ve Burdur illerinin tamamını kapsayacak şekilde genişletilmiştir. Burdur ve Isparta'da iş arayan veya vasıflı eleman arayanlar için İş Fırsatları Zirvesi önemlidir" dedi.

Valilikler bünyesindeki 'tek adımda yatırım büroları'nın etkin ve tanınır olamadığına değinen Vali Dr. Altıparkmak, "Şunu gördüm çok etkin çalışmıyorlar. Ne yatırımcı gidiyor nede yatırım hizmeti vermek isteyenler bunun farkında değiller. Yeni organizasyon anlayışına gerek var. Hem buradaki büroyu yeniliyoruz hem de BAKA ile işbirliği yaparak, BAKA'nın burada etkin rol almasını istiyoruz. Burdur ve Isparta Valilikleri de buna destek verirse, yatırım hizmetlerinin BAKA üzerinde toplanması da büyük yarar görüyorum ama takdir sayın valilerimizin. Bu çerçevede BAKA'daki arkadaşlarımız yerli ve yabancı yatırımcıya büyük hizmet veriyorlar, karşılaştıkları sorunların çözümü için ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyorlar. Yönetim Kurulu'nda 3 ilin yöneticilerinin bulunması, BAKA personelinin donanımlı ve dinamik yapısı sonuç almayı kolaylaştırmaktadır" diye konuştu.

8 FARKLI SEKTÖRÜN RAPORU
Bir yatırımcının şirketinin BAKA'nın destekleri ve yardımları için gönderdiği teşekkür mesajını da okuyan ve BAKA'nın, yurtdışındaki fuarlarda da bölgenin tanıtımı için faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Vali Dr. Altıparmak, kalkınma ajansının faaliyetlerine ilişkin açıklamalarına şöyle devam etti:
"Çeşitli ulusal ve uluslararası fuarlarda Bölgemizin tanıtımı yapılmıştır. Yeni iş kurmak isteyenlere yönelik girişimcilik eğitimleri devam etmektedir. Isparta ve Burdur'da yapılan eğitimlere 200 kişi müracaat etmiştir. Şimdilik 60 kişiye verilen eğitimler, 60 kişi için yeniden düzenlenecektir.

Çin Halk Cumhuriyeti ve Gürcistan'dan gelen yatırımcılara Bölgemiz yatırım imkanları ve işbirliği fırsatları anlatılmış ve görüşmeler yapılmıştır. 8 farklı sektörde Bölgemiz yatırım fırsatlarının anlatıldığı sektör raporları hazırlanmış, Türkçe ve İngilizce olarak çok sayıda bastırılmıştır. Bunlar, güneş enerjisi, mermer, doğaltaş, süt ve endüstrisi, meyve suyu, gül, sağlık turizmi ve doğa turizmi. Bunlar son rapor değildir, zamanla yenilenecektir. Biz de raporları odalarımız ve sektör temsilcilerinden gelen öneri ile yeni bilgilerle yenileriz. Sizlerin katkısı çok önemli.

Ajans personeli Yenilenebilir Enerji ve Proje Döngüsü Yönetimi konularında 3'er günlük eğitimler almıştır. Bölgemizdeki kamu kurumları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar devam etmektedir. Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından açılan "İllerimiz Avrupa Birliği'ne Hazırlanıyor" Proje çağrısına Isparta ve Burdur Valiliklerimizin yanında BAKA proje ortağı olarak katılacaktır."

BAKA Yönetim Kurulu toplantısı basına kapalı olarak, gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.