Skip to main content

BAKA Yönetim Kurulu Ağlasun'da Toplandı

Antalya Valisi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Vali Altıparmak, BAKA'ya son kez başkanlık etti. Vali Altıparmak, projelerin desteklenmesi ile yatırımcının önünün açıldığını belirterek, "Proje hazırlanırken Burdur, Isparta ve Antalya'yı düşünerek yapıyoruz." dedi.

Isparta, Antalya ve Burdur illerini kapsayan BAKA Yönetim Kurulu Toplantısı, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında son kez toplandı. Toplantının açılışında konuşan Vali Tapsız, Ağlasun'un Burdur'un en küçük ilçelerinden biri olduğunu, ancak turizm anlamında Burdur'un en önemli ilçelerinden bir tanesi olduğunu ifade etti. Sagalassos Antik Kenti'nin Ağlasun'da bulunduğunu hatırlatan Tapsız, "Ağlasun'a turizm ve kalkınma anlamında büyük bir önem veriyoruz. Toplantıyı, özellikle buraya aldık. Kamuoyunda Sagalassos tanınsın, dikkatleri buraya çekelim diye düşündük. " şeklinde konuştu.

Yönetim kurulu toplantısını Burdur'un güzel yeşil ilçesi Ağlasun'da yapmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Ahmet Altıparmak, "Ağlasun ilçesi çok güzel ve özel bir ilçe, her ne kadar insan eli değmesiyle bazı yerler bozulmuş ama yine de bir cennet köşesi. Yönetim Kurulu Başkanı olarak katıldığım son toplantı bu. Bundan sonra yönetim kurulu başkanlığını Burdur Valisi Süleyman Tapsız'a devredeceğiz. BAKA'nın kurumsallaşması tamamlandı. Bölgemizde yeni büroların açılması ve çalışanların göreve başlaması çalışma hızımızı artırdı. Projelerin desteklenmesi, proje hazırlamada eğitimler verilmesi yatırımcının önünü açtı. Hazırlanan 350 projelerin 199 tanesini başarılı bulup bugün toplantıya getirdik. Asil listede 38 proje yer alırken, 5 proje de yedek listede yer alıyor. En tartışmasız bölgesel bütünlük sağlayan ajans BAKA'dır. Bir proje hazırlanırken Burdur, Isparta ve Antalya'yı düşünerek yapıyoruz. " dedi. Turizmde de ortak çalışmalar yapılacağını aktaran Vali Altıparmak, gelen turistin Isparta ve Burdur'u da gezmesi için çalışacaklarını belirtti.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Ağlasun Meslek Yüksek Okulu toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Altıparmak, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, il genel meclisi başkanları Osman Zabun, İbrahim Ekici ve Cavit Arı, belediye başkanı Sebahattin Akkaya, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları Çetin Osman Budak ile Yusuf Keyik, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile uzmanlar katıldı. BAKA Yönetim Kurulu üyeleri, toplantı öncesinde Ağlasun'un yaklaşık bin yaşındaki ünlü çınarının altında çay içerek bir süre sohbet etti.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.