Skip to main content

BAGEV Yönetimi Susamlık'ta toplandı

BATI Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV), yönetim kurulu toplantısını Burdur Susamlık Tesisleri'nde gerçekleştirdi. Toplantının ardından BAGEV Yönetimi Burdur Valisi Süleyman Tapsız'a da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. BAGEV Başkanı ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, BAGEV İkinci Başkanı Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nuri Dirik, Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, Antalya TSO Yönetim Kurulu üyesi Gültekin Gencer ile BUTSO yönetim kurulu üyelerinin katıldığı BAGEV Yönetim Kurulu toplantısı Susamlık Tesisleri'nde yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan BAGEV 2. Başkanı Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, "BAGEV 2000 yılından bu tarafa görevine devam eden, aktif bölgesel bir kuruluştur. Bölge problemleri için yıllardır bu çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar neticesinde BAKA kuruldu. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın kurulmasıyla BAGEV'in misyonunu tamamladığı şeklinde düşünceler ortaya çıktı. Bu şekilde değil. BAGEV yoluna yine devam ediyor, bölgesel çalışmalarına devam ediyor ve aynı zamanda BAKA'ya da ışık tutan bir kurumdur" dedi.

BAGEV ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır şunları konuştu:
"Batı Akdenizliler diye hitap etmek istiyorum. BAKA'nın açacağı hibelerle, bölge yatırımcısına ve bölgenin gelişimine yapacağı katkılar konusunda ümitle bekliyoruz. Ve her konuda da birlikte çalışmaya gayret ediyoruz. Biz geçen yıl yeni yönetim olarak 12 maddelik yol haritası çıkarmıştık. Bunlardan birincisi kalkınma ajansının kurulmasıydı; o kuruldu. Bunların arasında yer alan KOSGEB sinerji odağının bölgesel anlamda geliştirilmesiydi. Denizli'den Antalya'ya KOSGEB sinerji ağı kuruldu. Sonbahardaki toplantılarımızda tarımda küçük işletme kalmasın diye, çeşitli etkinliklerimiz oldu. 5 T gazetesini çıkardık.

İSTİHDAM OFİSİ
Ülkemizin içinde bulunduğu özellikle 23-24 yaş grubu genç işsizlerimizin Avrupa'nın birçok ülkesindeki nüfusundan bile fazla olduğunu düşünerek BAGEV bölgedeki kurumsal gücü ile üniversiteleriyle, belediyeleriyle, odalarıyla, borsalarıyla birlikte bir istihdam ofisi kurduk. Bu istihdam ofisi bölgesel anlamda Türkiye'de bir ilk. Bununla ilgili de Teknokent'te bir yazılım firması ile anlaşarak profesyonel bir istihdam portalı oluşturduk.

Bugün sabah ilk protokolümüzü Antalya Büyükşehir Belediyesi ile yaptık. Yaklaşık 7-8 aydır süren çalışmalarda bütün odalarımızın, borsalarımızın personeli buna destek verdiler. Bundaki amacımız Batı Akdeniz'deki işsiz profilini net olarak çıkartabilmek, elimizdeki işsiz ve niteliksiz iş gücünü harekete geçirerek, eğiterek iş dünyasına kazandırmak. Bugün bu bölgede işsizlik ile müracaat edilen kurum sayısı çok fazla. Dolayısıyla ticaret odasına giden bir vatandaş işsizim diye müracaat ediyor, belediyeye ve başka kurumlara müracaat ediyor. Bunları topladığımız zaman sayı afaki bir rakam oluyor. Bölgemizde ne kadar işsiz var, bunun ne kadar olduğunu net olarak bilmiyoruz.

İŞSİZ KALMAYACAK
İşte bu istihdam havuzu bölgemizin işsiz problemini net olarak ortaya koyacak ve sektörlerin ihtiyacına göre de elemanları eğiterek işyerlerine kazandıracağız. Dolayısıyla bu hem ekonomik anlamda hem de insanların iş, aş derdinde olduğu şu günlerde çok önemli bir proje. Bu projede sizlerin aracılığı ile bizlere müracaat etmelerini sağlayabilirsek, onların adreslerine yakın yerlerde onların eğitim durumlarına, cinsiyetlerine göre hatta ailelerinin ekonomik yapısına göre öncelik sağlayacağımız, olağanüstü bir yazılım programı hazırladık. Öncelikleri belirleyerek işe yerleştirme konusunda çaba sarf edeceğiz. Önümüzdeki günlerde odalarımızla protokollerimizi de yapacağız. İş dünyasının Türkiye'nin gelişmesine gerçekten aktif olarak katkı koyarak bu işsizlerimizin eğitilmesiyle ilgili ve istihdamıyla ilgili katkı vereceğini umuyoruz.

DİĞER YAPTIKLARIMIZ
Sadece bunları yapmadık, Antalya'da yerel bir radyoda 36 haftadır iş eğitim zamanı diye bir program yapıyorduk. Uydudan yayın yapan Akdeniz TV'de Batı Akdeniz'de İş Zamanı diye program yapıyoruz. Bu Cumartesi konuğumuz BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin Bey olacak. YÖREX Fuarı güzel bir fuar oldu. Çalışmalarımız aynı hızıyla devam edecek"
Toplantının ardından BAGEV Yönetim Kurulu üyeleri, Burdur Valiliği'ne geçti. BAGEV yönetim kurulu, Burdur Valisi Süleyman Tapsız'ı da makamında ziyaret ederek "Hayırlı olsun" dileklerini iletti ve bölge üzerine sohbet etti.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.