BAGEV yeni hedeflerini belirledi

Batı Akdeniz Ekonomisi ni Geliştirme Vakfı BAGEV Yönetim Kurulu Toplantısı Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı BAGEV Yönetim Kurulu Görev Bölümü görüşüldüğü toplantıda yeni hedefler belirlendi.

Batı Akdeniz Ekonomisi'ni Geliştirme Vakfı (BAGEV) Yönetim Kurulu Toplantısı, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı. Toplantıya BAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

BAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, bölgedeki 5 firmanın İstanbul Sanayi ve Ticaret Odası'nın başarılı bulduğu ilk 500 firma arasında yer aldığını, bunun önemli bir başarı olduğunu kaydetti. BAGEV'in bugüne kadar yaptığı çalışmalardan bahseden Yönetim Kurulu Başkanı Çandır, "Daha önce yapılan kesme çiçek projesi kapsamı daraltılmadı, aksine genişletildi. Kesme çiçek yapımını Burdur ve Isparta illerinde gerçekleştirilmesi için girişimlerde bulunuyoruz. Sebze üretiminde üretimlerin sürekli gelişiyor. Organize tarım bölgeleri oluşturmamız gerekiyor" dedi.

Kentlerin yatay değil dikine gelişen bir şekle sahip olmasının gerekliliğine vurgu yapan Ali Çandır, daha yaşanılabilir binalar yapmanın zorunlu olduğuna değindi. Yatay büyümenin tarım ve ticari alanları tehdit ettiğini söyleyen Çandır, "BAGEV tarafından gerçekleştirilen yöresel ürünler fuarları çok önemli. Yöresel ürünler projesiyle 10 bin yıllık geçmişi bulunan ürünleri bile ticari hayata katmaya çalışıyoruz. Yöresel Ürünler Fuarını yurt dışına taşımak için çalışmalar yapacağız. Ülkemize ait olan ürünleri ihraç etmeyi de hedefliyoruz" diye konuştu.