Skip to main content

ASKON Burdur Şubesi Genel Kurulu yapıldı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Burdur Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Genel Kurul'da bir konuşma yapan ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca; Ülke ekonomisinigenel manada bir değerlendirme yaparak şunları söyledi:
Ülke ekonomisinin makro çerçeveyi gösteren rakamları olumlu buluyoruz. Bunun en önemli sebebi, 2001 krizinde dip yapan ülkemiz ekonomisinin gelişen zaman içerisinde iyileşmesidir. Bu durum kamu rakamlarında kendini göstermiş oldu. Krizin ardından yapılan düzenlemelerle finans kesimi biraz daha kontrol altına alınmış ve sistem korunmaya çalışılmıştır. Bunun sonucu olarak, 2008 krizi ile dünya finans sektörü yerle bir olurken, bizimki biraz daha rahat atlatmıştır.

Şimdi seçim arefesindeyiz. Önümüzde AB'yi hedef koyduk. Ama her geçen gün ümitler azalıyor. Ekonomimizin müzmin problemlerini çözmeliyiz. ASKON olarak diyoruz ki; stratejik büyüme programı yapmalıyız. Özellikle istihdam dostu büyüme planlamalıyız. Sadece kendi ülkemiz değil bölgemizdeki ülkelerin refah ve mutluluğu da alacağımız stratejik kararlara bağlıdır.

Toplantıda Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik de bir konuşma yaparak; "Burdur, hayvancılıkta, mermercilikte ve eğitim şehri olma durumunda belli bir yere gelmiştir. Önümüzdeki dönemde, 2. OSB, ticari ve yatırım alanları gibi imar sorunlarını da çözdüğünde, eminim ki Burdur çok daha hızlı şekilde, gelişim hedeflerine yürüyecektir" dedi.

Başkan Keyik şunları konuştu:
"Sevgili Misafirler, ülkemiz son yıllarda büyük bir değişim ve atılım rüzgarı estirmektedir. Bu rüzgara güç veren, yön veren ekonomimizin fedakar aslanları, özel sektörümüzdür. Tabii ki Devlet-Millet el ele bir yürüyüşün ve bir bütünün kıymetli parçalarıyız.
Çağımızda yürütülen her türlü mücadele gibi, ekonomide de teşkilatlı, dayanışmacı, yol gösterici, strateji belirleyici, bilinç ve moral yükleyici fonksiyonlar üstlenen işadamları teşkilatlarına büyük ihtiyaç vardı. Bu görevin önemli bir parçasını da sizler yerine getiriyorsunuz; bu açıdan tüm Anadolu Aslanlarını tebrik ediyorum.

Kıymetli Konuklar;
Dünya coğrafyası ve bölgemiz coğrafyası içinde çok kıymetli bir yerde bulunan ülkemiz, tarihin her döneminde olduğu gibi, günümüzde de büyük güçlerin ve büyük planların hedefi durumundadır.
Bu planların içinde, bizi biz yapan, Müslüman Türk Milleti değerlerini ortadan kaldırmaya, çimentomuzu bozmaya ve sürekli bir kargaşa ortamında yaşatılmaya yönelik, çok sinsi planlar ve provokasyonlar olmuştur; olmaktadır ve olmaya devam edecektir.
Bu sinsi planların en önemli ayaklarından biri de ekonomimizi zayıf tutmak ve daima başkalarına muhtaç durumda bırakmaktır. Ve böylece, geçmişte olduğu gibi günümüzde de zalimin karşısında, mazlumun yanında yer alan milletimizin; veren el, coğrafyamızın sözünü söyleyen dil, dünyaya yön veren akıl olmasına mani olmak istemektedirler.
Şu an içinden geçmekte olduğumuz seçim sürecini bu anlamda, her türlü kirli ve karanlık emeller için kullanma gayretleri açık olarak görülmektedir. Ben bu konulara fazla girmek istemiyorum.
Ancak milletimizin, hükümetimizin ve devletimizin zafiyete düşürülmemesi için, belli bir mesafe almış olan demokrasimizin daha da güçlenmesi ve seçimlerden birlik-bütünlük içinde çıkmamızın büyük önem taşıdığını vurgulamak istiyorum.
Ayrıca, tabii ki; yatırımların sürmesi, üretimin artması ve belki de en sıkıntılı ekonomi gündemimiz olan cari açığın azaltılması ve dış ticaret dengesinin sağlanabilmesi için, işadamları ve yatırımcının en korktuğu tehlike olan istikrarın gelişerek sürdürülmesi, çok hayati önem taşımaktadır.
Bunun için de bilindiği gibi Anayasa değişikliği çok önemlidir. Sadece siyaseten değil, ekonomik ve toplumsal olarak da yeni ve çağdaş bir anayasaya ihtiyacımız var. Anayasanın yenilenme süreci en az içeriği kadar önemlidir. Yeni Meclisimiz, yeni anayasayı katılımcı bir yaklaşımla hazırlamalıdır. Türkiye kendisini oluşturan tüm unsurları ile kaynaşmalı, farklılıklar içinde bütünleşmeli ve yeni anayasasını konuşarak, tartışarak ve uzlaşarak yapmalıdır. Yeni kavgalara da sebep olmamalıdır.

Sayın Misafirler;
Burdurlu işadamları olarak, bize düşen görev öncelikle Burdur ekonomisidir. Burdur ekonomisinin durum ve sorunlarını şöyle ifade edebilirz:
Burdur için teşvik çok önemlidir. Ancak bu konuda umduğumuzu bulamadık. Yatırımcının devletten beklentilerini siz karşılamazsanız, başka avantajlı yerlere kayar. Nitekim öyle de oldu.
Ama her şeye rağmen, mücadelemizi sürdüreceğiz.
Bu açıdan baktığımızda; Burdur'da üç ana sektörün ön planda olduğunu görüyoruz.
Birincisi, Burdur tarım ve hayvancılık kentidir. İkincisi doğaltaş-mermer sektöründe gelişen bir il. Üçüncüsü Burdur bir eğitim kentidir.
Tabii ki diğer; tarım makineleri, silah sanayisi, toprak-çimento sanayimiz, ağaç sanayimiz, gıda sanayimiz de zaten bu ana sektörlere paralel gelişiyor. Ama Burdur ekonomisinin lokomotifi bu üç sektördür.
Burdur, hayvancılıkta, mermercilikte ve eğitim şehri olma durumunda belli bir yere gelmiştir.
Burdur, önümüzdeki dönemde, 2. OSB, ticari ve yatırım alanları gibi imar sorunlarını da çözdüğünde, eminim ki Burdur çok daha hızlı şekilde, gelişim hedeflerine yürüyecektir.
Bu duygularla ASKON'un bu genel kurul çalışmalarında başarılar diler. Hepinize saygılar sunarım."

Toplantıda; Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, BUTSO Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanları Feyzi Oktay ve Yusuf Keyik ile ASKON Genel Merkezinden misafirler katıldı.

Toplantı, verilen aradan sonra devam eden seçimlerle sona erdi.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
20.5.2011

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.