Skip to main content

Antalya Liman Hizmetleri Gelişiyor

BUTSO Başkanı Keyik; "Antalya Liman hizmetlerinde, lojistik ve ihracatçı firmalarla yapılan karşılıklı istişari çabalarla, sıkıntılar çözülüyor ve gelişim sağlanıyor."

Antalya Limanı, Port Akdeniz Liman Müdürü Özgür Sert, Ticaret Müdürü Abdi Kurt ile birlikte Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Burdur ihracatçı ve lojistik sektörlerinin liman hizmetlerine ilişkin sıkıntılar görüşüldü. Başkan Yusuf Keyik; “Antalya Liman hizmetlerindeki verimliliğin artırılması, lojistik ve ihracatçı firmaların karşılaştıkları sıkıntıların giderilmesi noktasında karşılıklı istişare yapıyor, çözüm ve gelişim sağlıyoruz” dedi. Görüşmede, Oda eski Yön. Kur. Bşk. Yrd. ve lojistik firma sahibi Osman Kurt da bulundu.

Antalya Limanı ile karşılaşılan küçük de olsa sorunların; nakliye, liman, gümrük, ihracatçı gibi ayaklardan oluştuğunu belirten BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, kendisini ziyarete gelen Akdeniz Port İşletme Müdürü Özgür Sert ve Ticaret Müdürü Abdi Kurt ile bir süre istişare ve görüş alışverişinde bulundu. Görüşmeye ilişkin bir açıklama yapan Keyik şunları söyledi:

“2013 Burdur ihracatımıza baktığımızda, yaklaşık 450 Milyon Dolar dolayında bir ihracat söz konusudur. Tabii ki, bu ihracatı biz, ağırlıklı olarak Antalya Limanı’ndan gönderiyoruz. Dolayısıyla Akdeniz Port liman çalışmaları bizim için önemli. Bizim üyelerimizden gelecek, liman hizmetlerine ilişkin ortaya çıkan küçük sıkıntılar çıktığında, karşılıklı görüşmeler ile giderilmekteyiz. Bu bakımdan Antalya Liman işletmecisi Akdeniz Port Müdürlerimiz Özgür ve Abdi Beylere çok teşekkür ediyorum; bizleri dinleyip, gerekli yardım ve ilgiyi her zaman göstermekteler. Burdur’un en ağırlıklı ihracat malı olarak, mermerimiz bulunmaktadır. Yüklenecek gemi geldiğinde, lojistikçilerimiz bir an önce tırlarının boşaltılmasını, liman yetkilileri de süratle yükleme çabası içinde olmaktadır. Geçen yıl, artan Burdur ihracatına rağmen, ilişkilerimizde öyle önemli bir sorun yaşamadık. Ortaya çıkanlar da görüşmelerimizle süratle ortadan kaldırıldı. 2014 çalışmalarımızın da başarılı bir ihracat dönemi olarak geçmesi umut ve temennisinde bulunuyor, Sayın Müdürlerimize tekrar teşekkür ediyorum.”

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyaretlerinin, iade-i ziyaret ve karşılıklı görüş alışverişi niteliğinde olduğunu ifade eden Antalya Limanı Akdenz Port İşletme Müdürü Özgür Sert de yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz üç yıl içerisinde, Akdeniz Port olarak, Antalya ihracat limanı üzerindeki hizmet mekanizmasındaki parça, parça gerçekleştirilmekte olan yaklaşık 20 milyon Dolarlık geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Ekipman parkımızı yüzde 50 artırdık. Önümüzdeki 6 Mart’ta bir önemli fuar gerçekleştirilecek. Liman yetkilileri olarak sizleri de bekliyoruz” dedi.  

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
03.03.2014

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.